StoryEditorOCM
TenisTENIS

IVA MAJOLI IZABRALA Ana predvodi Hrvatsku u FED Cupu

9. siječnja 2017. - 21:20

Ana Konjuh će predvoditi Hrvatsku u nastojanju da izbori plasman u Svjetsku skupinu II FED Cupa. Uz nju su u reprezentaciji još Donna Vekić, Tena Lukas i Lea Bošković.

Sastav, koji je odredila Iva Majoli, boje Hrvatske branit će u estonskom Tallinnu od 7. do 11. veljače na turniru Euro afričke skupine FED Cupa na kojem će uz našu reprezentaciju nastupiti još 13 reprezentacija. U Prvoj skupini su još Austrija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Estonija, Gruzija, Izrael, Latvija, Mađarska, Poljska, Portugal, Srbija, Turska i Velika Britanija.

Hrvatska bi uz Poljsku, Veliku Britaniju i Srbiju trebala biti među nositeljima. Nakon nastupa po skupinama, četiri su skupine, pobjednici skupina će izboriti plasman u polufinale, a uspješniji u polufinalu igrat će u kvalifikacije za plasman u Svjetsku skupinu II FED Cupa, koje se igraju u travnju.

U Svjetskoj skupini I su braniteljice naslova, Češka te Španjolska, SAD, Njemačka, Bjelorusija, Nizozemska, Švcarska i Francuska, a u Svjetskoj skupini II su Rusija, Kineski Tajpeh, Rumunjska, Belgija, Ukrajina, Australija, Italija i Slovačka.  
Ana Konjuh je debi u FED Cup reprezentaciji imala 2013. godine. Njezin učinak je 14 pobjeda i 5 poraza od čega 8 pobjeda i 3 poraza u singlu.

26. travanj 2024 12:42