StoryEditorOCM
TenisTENIS

STIGLA POTVRDA Dubrovkinja nikad bolja, hoće li to biti dovoljno za ulogu nositeljice na Australian Openu?

9. siječnja 2017. - 09:36

Ana Konjuh je na najnovijoj svjetskog rang listi 36. tenisačica svijeta. Prvi put u TOP 40. Skočila je zahvaljujući nikad boljem otvaranju nove sezone u kojem je igrala finale WTA turnira u Aucklandu. I dalje nema nitko mlađi od nje da je bolje plasiran. Tako je već duže vrijeme. Na kontu Dubrovkinje, najbolje plasirane hrvatske tenisačice je 1351 bod. Među sto najboljih su tri Hrvatice. Mirjana Lučić Baroni je 79., a Donna Vekić 97.

U TOP 10 Karolina Pliskova i Dominika Cibulkova su zamijenile mjesta. Čehinja je napravila korak naprijed, a Slovakinja korak natrag. Pliskova je sad peta, a Cibulkova šesta. Ostale su sve ostale na istom mjestu Prva je i dalje njemačka tenisačica Angelique Kerber, druga je Amerikanka Serena Williams, treća Poljakinja Agnieszka Radwanska, četvrta Rumunjka Simona Halep, nakon Pliskove i Cibulkove su Španjolka Garbine Muguruza na sedmom, Amerikanka Madison Keys na osmom, Ruskinja Svetlana Kuznetsova na devetom te Johanna Konta na desetom mjestu. Konta je do 2012. nastupala za Australiju, gdje je rođena, a sad igra pod zastavom Velike Britanije.

Konjuh idući nastup nakon turnira na Novom Zelandu ima u Melbourneu na prvom Grand Slam turniru sezone, Australian Openu, koji počinje 16. siječnja. S obzirom na 36. mjesto, mogla bi se prvi put u karijeri naći u ulozi nositeljice na Grand Slam turniru (trideset i dvije nositeljice). Naime, već su tri igračice, koje su bolje plasirane od Ane, otkazale nastup u Melbourneu (Kvitova, Azarenka i Keys). Otkaže li još jedna, Ana je nositeljica, a to znači kako se ne može prije 3. kola igrati s bolje rangiranom igračicom.

18. travanj 2024 20:22