StoryEditorOCM
TenisTENIS

DVIJE POBJEDE U JEDNOM DANU Ana preko Belgijanki do četvrtfinala Aucklanda!

4. siječnja 2017. - 10:22

Ana Konjuh je u četvrtfinalu ATP turnir u Aucklandu. Prvo je oko podne po lokalnom vremenu igrala nastavak meča s Belgijankom Kirsten Flipkens na 'dvici' tenis centra, a šest sati nakon što je pobjedom zaključila prvi nastup u 2017. godini te izborila 2. kolo ponovno je izašla na teren, ovaj put centralni, te protiv još jedne Belgijanke, Yanine Wickmayer, napravila isto. Ovaj put priča nije otišla u treći set i nije trajala više od dva sata. Ana je Wickmayer riješila za 58 minuta igre uz samo tri izgubljena gema – 6:1 i 6:2. U četvrtfinalu će igrati protiv Naomi Osake, koja je 2. kolo prošla bez igre. Druga nositeljica turnira, Amerikanka Venus Williams, predala je meč zbog ozljede. Japanka je na rang listi na 48. mjestu, jednoj poziciji ispod Ane.

Wickmayer je prva servirala i dobila prvi gem uz samo jedan izgubljen poen. Potom je dobila prvi poen na servis Ane te imala dvije break lopte, ali je Ana s nova dva dobra servisa stigla do nove prednosti nakon koje je dobila gem. U trećem gemu je Ana uspjela oduzeti servis Wickmayer. Izborila dvije break lopte i iskoristila drugu. U četvrtom gemu je Wickmayer na mreži promašila zakucati za 30:30 te je Ana s novim poenom povela s 3:1. U prvom poenu petog gema Ana je iznenadila Wickmayer, koja se na mreži nije najbolje snašla. Belgijanka je spasila potom prvu break loptu, ali ne i drugu. U šestom gemu je Ana servirala, i to dobro. Wickmayer je osvojila samo jedan poen (5:1 za Anu).  U sedmom gemu servirala je Belgijanka, a Ana joj nije prepustila niti jedan poen te je nakon 28 minuta igre povela s 1:0 u setovima.

Ana je niz nastavila u drugom setu. Bez izgubljenog poena je dobila prvi gem na svoj servis. Potom je Wickmayer prvo imala gem loptu pa spasila prvu break loptu, ali ne i drugu. Ana opet nije izgubila poen na svoj servis (3:0). Tek u četvrtom gemu drugog seta Wickmayer je uspjela osvojiti gem. Prekinula niz od devet uzastopnih gemova Ane. U petom gemu Wickmayer je uzela tri poena na servis Ane, ali i to joj nije pomoglo da napravi break (4:1). Šesti gem je pripao Wickmayer, sedmi Ani, koja je u osmom izborila dvije break lopte. Iskoristila je drugu za drugu pobjedu u jednom danu.  

Meč protiv Wickmayer trebao se igrati samo tri sata nakon završetka meča s Flipkens, ali je prethodni meč na centralnom terenu između dvije Amerikanke, Serene Willams i Madison Brengle trajao više od dva sata, točnije, dva sata i 15 minuta. Prva nositeljica turnira, a druga igračica svijeta ga neće pamtiti po dobru. Poražena je od 72. tenisačice svijeta sa 6:4, 6:7 (3) i 6:4.

Plasmanom u četvrtfinale Ana je osigurala 60 novih svjetskih bodova. Protiv Osake igra u četvrtak, 5. siječnja.

20. travanj 2024 09:43