StoryEditorOCM
TenisTENIS/WTA TURNIR U MOSKVI

ANA BEZ POLUFINALA Svitolina uzvratila

20. listopada 2016. - 15:37

Ana Konjuh je poražena u četvrtfinalu WTA turnira u Moskvi. Ukrajinka Elina Svitolina je bila bolja od četiri godine mlađe Dubrovkinje. Bilo je 6:1 i 6:1 nakon 62 minute igre za 15. tenisačicu svijeta i četvrtu nositeljicu Kremlin kupa. Ani za utjehu ostaju bodovi s kojima je po svemu sudeći izborila mjesto u TOP 50.
 
Nakon što je Ana dobila prvi poen u meču na servis Ukrajinke, izgubila ih je potom dvanaest. U četvrtom gemu prvog seta Ana je imala 40:15, ali nije osvojila gem. Potom je imala u petom gemu dvije break lopte, ali opet nije uspjela. Svitolina je za 5:0 iskoristila četvrtu prednost. U šestom gemu prekinula je niz Ukrajinke, ali u sedmom gemu nakon 30:30 nije uspjela spriječila Svitolinu da s nova dva poena osvoji prvi set.

I u drugom setu isto. U trećem gemu je bilo 40:30 za Anu, koja je u četvrtom gemu imala dvije break lopte, u šestom gemu opet priliku za break… Ali, kad te neće, neće te. Ana nije uspjela iskoristiti niti jednu break loptu. Svitolina jest pet te je uspjela uzvratiti Ani za poraz u četvrtfinalu Istanbula prije dvije godine.

Ana na svom kontu ima 1207 bodova. Nastup u Moskvi je bio posljednji ove godine. S bodovima osvojenim u Rusiji, a osvojila je 116 bodova, napravila je pomak od deset mjesta te je sad 48. tenisačica svijeta s tim što je ovog tjedna mogu nadmašiti četiri igračice. Ukoliko od te četiri barem dvije ne budu uspješne, Ana, najmlađa igračica među sto najboljih, na novoj rang listi, koja će se objaviti u ponedjeljak, 24. listopada, naći će se prvi put u TOP 50 najboljih igračica svijeta.

26. travanj 2024 23:49