StoryEditorOCM
TenisPORAZ ANE KONJUH U WUHANU

Ispraznila se baterija

24. rujna 2016. - 15:56

Želje su jedno, ali mogućnosti su drugo. Ana Konjuh je nakon poraza od Jelene Janković, teškog i iscrpljujućeg meča u polufinalu WTA turnira u Guangzhou, gdje je presudilo iskustvo srpske tenisačice, nekadašnjeg broja jedan, jurila s terena u hotel po stvari te potom na aerodrom kako bi uhvatila avion za Wuhan. Čekale su je tamo kvalifikacije, i to je trebala odigrati dva meča u jednom danu, naravno, pod pretpostavkom da će dobiti prvi, koji je prvotno trebala igrati u isto vrijeme kada i polufinale protiv Janković (organizatori su joj izašli u susret te odgodili meč za sutra ujutro).

Anu je na startu kvalifikacija u Wuhanu čekala Grace Min iz SAD-a, 128. tenisačica svijeta. Zbog posljednjih rezultata bila je favorit, i to veliki. Međutim, tako bi to trebalo biti u normalnim okolnostima. U jurnjavi iz jednog u drugi grad, želji da se odigra još jedan turnir, osvoji nove bodove, 'baterija' se na terenu i u putovanju ispraznila. Nije bilo vremena za odmor, u Wuhan je stigla tek u dva sata iza ponoći, a na terenu je trebala biti rano ujutro te se na kraju dogodilo da tri i pol godine starija Min ni kriva ni dužna dobije meč bez izgubljenog seta, da Ana, četvrta nositeljica kvalifikacija, ne dođe u niti jednu priliku da oduzme servis suparnici, itd, itd...

Uglavnom, novu priliku za nove bodove Ana će imati za sedam dana. Ostaje i daje u Kini. Do utorka će trenirati u Wuhanu. Potom ide u Peking gdje će kroz kvalifikacije pokušati izboriti glavni turnir (potom ima u planu nastupiti u Moskvi). Budući do kraja godine ne brani bodove, mogla bi već u glavnom gradu Kine izboriti prvi put plasman u TOP 50. Ispuniti jedan od ciljeva za 2016. godinu.

19. travanj 2024 13:31