StoryEditorOCM
RukometRUKOMET (M)

KUP HRVATSKE - REGIJA JUG Split ide u finale, ali nije mu bilo lako u Korčuli

Piše PSD.
29. studenog 2017. - 20:14

Nije uspio drugoligaš Korčula iznenaditi kod kuće prvoligaša Splita te se plasirati u finale Kupa Hrvatske – regija jug za rukometaše, a što donosi, bez obzira na ishod finala, nastup u daljnjem natjecanju, završnici Kupa Hrvatske. Međutim, pred gotovo 300 gledatelja, koliko ih se natiskalo Pod balonom, sve do pred kraj utakmice je prijetila. Split nikad nije imao veću prednost od tri pogotka razlike, koliko je bilo i na kraju utakmice. Korčula – Split 21:24 (9:11).

Borna Mažurana je s 10 pogodaka bio prvi strijelac Korčule i utakmice. Još su se od igrala trenera Tomislava Veraje (na slici) u strijelce upisali Frančesko Verazza, koji je postigao 5 pogodaka. Četiri je postigao Denis Sansović, a po jedan Zvonimir Đula i Pavo Šain. Split je u napadu predvodio Marin Marić sa 6 pogodaka.

Podsjetnik, Korčula je jedini drugoligaš koji je izborio polufinale Kupa Hrvatske – regija jug. Najugodnije je iznenađenje. U prva dva kola izbacila je oba prvoligaša svoje, Dubrovačko neretvanske županije. Prvo je Pod balonom bila bolja od Metkovića 1963., a potom od RKHM Dubrovnik. I dok prva pobjeda nije bila veliko iznenađenje jer je Metković 1963. doputovao bez udarnih igrača, poslao mlađe, druga pobjeda jest. Korčula je prije sedam dana s 27;24 dobila kod kuće RKHM Dubrovnik, kojem je nedostajao samo Tomislav Radić. Znao je to dobro Split te ne čudi što je u Korčulu stigao u najjačem sastavu, koji se itekako trebao oznojiti da opravda ulogu favorita i plasira se u finale Kupa Hrvatske - regija jug. 

T.V.

26. travanj 2024 18:49