StoryEditorOCM
RukometRUKOMETNI KLUB HRVATSKE MLADEŽI DUBROVNIK

ZLATKO SARAČEVIĆ NAPUSTIO DUBROVNIK Legendarni rukometaš preuzeo hrvatskog prvaka, PPD Zagreb!

Piše i snimio: Tonči Vlašić
21. studenog 2017. - 14:21

Zlatko Saračević napušta klupu Rukometnog kluba hrvatske mladeži Dubrovnik i sjeda na klupu hrvatskog prvaka, PPD Zagreb. Naslijedit će Kasima Kamenicu, koji je posljednjih šest mjeseci vodio najbolju hrvatsku momčad. PPD Zagreb je u skupini Lige prvaka nije uspio ostvariti pobjedu u prvih osam kola. Sa samo dva boda je na predzadnjem mjestu skupine  i to je razlog zbog čega je najboljih hrvatski klub u nešto više od godinu dana posegnuo za petim trenerom (Veselina Vujovića je u listopadu prošle godine naslijedio Silvijo Ivandija, nakon kojeg je došao Slavko Goluža, zatim Kasim Kamenica i sad Zlatko Saračević).

Saračević je u Dubrovnik došao upravo iz PPD Zagreb u proljeće 2016. godine. Prvu utakmicu na klupi dubrovačkog kluba imao je pod balonom na Korčuli protiv Korčule u prvenstvu južne skupine Druge hrvatske lige, a danas, dan prije nego je opet trebao povesti momčad u Korčulu, opet protiv Korčule, ovaj put u Kupu Hrvatske, odlazi.

Legendarni hrvatski rukometaš, olimpijski pobjednik, uveo je u proljeće 2016. RKHM Dubrovnik u viši rang, južnu skupinu Prve hrvatske lige. Potom je Saračević u prvoj prvoligaškoj sezoni izborio s dubrovačkom momčadi treće mjesto, a odlazi nakon što je klub ostvario dvije pobjede u nizu te nakon 8. kola zauzima s 8 bodova šesto mjesto među prvoligašima s juga. Posljednji put vodio je momčad u Biogradu protiv Biograda u nedjelju navečer (pobjeda 26:23).

Dolaskom Saračevića prije više od godine i pol dana dubrovački klub je napravio iskorak u svakom pogledu. Njegove zasluge su uistinu velike.

Saračevića će naslijediti Sven Krile, dosadašnji pomoćnik. Krili će pomagati Ante Lagator. RKHM Dubrovnik protiv Korčule igra u Korčuli u srijedu, 22. studenog u 17 sati, utakmicu 2. kola Kupa Hrvatske – regija jug. Saračević će debi na klupi PPD Zagreb imati dan poslije, u četvrtak, 23. studenog, u Ligi prvaka kada u Zagreb stiže velika Barcelona.

Saračević je još kao trener RKHM Dubrovnik postao pomoćnik izbornika Lina Červara

Hvala Saračeviću i puno sreće na novom zadatku!
Oglasio se Rukometni klub hrvatske mladeži Dubrovnik na svojoj službenoj stranici. Istaknuo kako je nakon nedjeljne gostujuće pobjede protiv Biograda u susretu 8. kola Prve lige jug (26:23), došao poziv koji se ne odbija, poziv hrvatskog prvaka – PPD Zagreba.

Ističe se kako je rastanak Saračevića s igračima RKHM Dubrovnik bio očekivano emotivan.

'Hvala našem dosadašnjem treneru i želimo mu puno sreće na novom zadatku. Trebao je s nama biti u srijedu u Korčuli, a sada će u četvrtak voditi novu momčad protiv – Barcelone!!!!' - piše na stranici dubrovačkog kluba.

20. travanj 2024 02:43