Sport Rukomet

RUKOMET (M): OPUS-RKHM DUBROVNIK 21:30

KUP HRVATSKE - REGIJA JUG Dubrovnik opet preko Opusa do 2. kola

RUKOMET (M): OPUS-RKHM DUBROVNIK 21:30

Rukometaši Dubrovnika, kao i prošle godine, dobili su u Opuzenu Opus, prvu prepreku u Kupu Hrvatske – regija jug te su se plasirali u 2. kolo u kojem čekaju, u srijedu, 22. studenog u 19.45 sati u Gospinom polju, pobjednika ogleda Korčula – Metković 1963. Tko prođe u 3. kolo doći će na korak do plasmana u završnicu Kupa Hrvatske. 

Domaćin, član južne skupine Druge hrvatske lige, poveo je s 2:0. Prvoligaš RKHM Dubrovnik s tri pogotka stigao do prve prednosti (3:2), vodio potom i sa 4:3, 5:4, 6:5, 7:6 i 8:7. Nakon što je domaćin još jednom izjednačio (8:8) momčad trenera Zlatka Saračevića je s novom serijom 3:0 otišla do 11:8, a potom s novih 3:0 zaključila prvo poluvrijeme vodstvom 14:9.

Svoj niz Dubrovnik je nastavio u drugom poluvremenu. Poveo sa 16:9, 18:10, 20:11... Već tada je bilo jasno kako domaćin nema izgleda prirediti senzaciju. Zvonimir Srna je predvodio u napadu Dubrovnik s 8 pogodaka, Luko Bevanda je postigao 5, Tomislav Radić 4, Nikša Bušlje i Leo Brnin po 3, Ivan Dobrić i Hrvoje Lončarica po 2 te po 1 Kajo Cikatić, Maro Dabelić i Nikša Crnčević. Toni Barišić je imao 6 obrana, a po 2 obrane Kristijan Janđel i Luka Morović.

Prvi strijelac Opusa bio je Nedjeljko Dominiković s 8 pogodaka, Renato Rikić, Leon Drpeljan i Ante Bogdanović su postigli po 3, Ivan Mataga, Mirko Burđelez, Ivan Prović i Ivan Bjeliš po 1 pogodak. 

Utakmicu u Opuzenu sudili su Ivan Grbavac iz Makarske i Siniša Ravlić iz Vrgorca, dok je nazornik bio Ljubo Ivanišević iz Ploča. 

Naslovnica Rukomet

Najčitanije

Najnovije

SKUPŠTINA Musladin nakon Medakovića

SKUPŠTINA Musladin nakon Medakovića
Na Skupštini Atletskog kluba Dubrovnik, koja je održana u Sportskoj dvorani u Gospinom polju, nakon što su usvoj...
SKUPŠTINA Musladin nakon Medakovića