StoryEditorOCM
RukometPRVA HRVATSKA LIGA - JUG RUKOMETAŠA

2. KOLO Krenuo RKHM Dubrovnik, ne i Metković 1963. 

Piše i snimio: Tonči Vlašić
8. listopada 2017. - 12:55

Dmytro Poliak postigao je četiri pogotka u svom debiju za RHHM Dubrovnik, međutim, daleko važnije od učinka 34-godišnjeg Ukrajinca, bivšeg reprezentativca, koji bi trebao biti vođa dubrovačke momčadi, igra ne samo na poziciji lijevog vanjskog, već i srednjeg vanjskog, a odličan je i u obrani, jest činjenica da je momčad trenera Zlatka Saračevića dobila u Gospinom polju riječke Pećine s 31:21, osvojila u 2. kolu natjecanja u južnoj skupini Prve hrvatske lige prve bodove te na taj način krenula nakon startnog poraza u Omišu od Hrvatskog dragovoljca prema cilju – Premijer ligi.

Poliak nije krenuo od početka, ali jest Dubrovnik. Toni Barišić je nizao obrane, Leo Brnin, Ivan Dobrić, Zvonimir Srna i Tomislav Radić su pogađali. Od prve minute je domaći sastav pokazao kako je bolja momčad od riječke. U završnici najviše pljeska dobio je Luka Morović, koji je stao na vrata umjesto Barišića, te u kratkom vremenu skupio sedam obrana. Srna je sa 7 pogodaka bio prvi strijelac Dubrovnika, Brnin pet, Poliak i Dobrić po 4, Radić 3, Maro Dabelić i Kajo Cikatić po dva, Nikša Bušlje jedan. Barišić je imao 11 obrana. Barišić i Dobrić su također novi igrači RKHM Dubrovnik, koji su za razliku od Poliaka igrali u Omišu protiv Hrvatskog dragovoljca. Protiv Pećina su imali debi u dresu dubrovačkog kluba u Gospinom polju. 

RKHM Dubrovnik u 3. kolu ide u goste Splitu, koji je na startu s 27:19 dobio Solin kod kuće, a koji je ove nedjelje gost Ribola Kaštela u 2. kolu. Idući suparnik momčadi trenera Zlatka Saračevića u Gospinom polju je u 4. kolu Solin, koji je nakon poraza od Splita izgubio u 2. kolu u gostima od Buzeta 26:22. Hrvatski dragovoljac vodi sa 4 boda. U 2. kolu dobio je u Metkoviću. Bio je s 26:24 bolji od Metkovića 1963., koji je i dalje bez boda. Metkovci su na startu izgubili u Labinu od Mladog Rudara 30:25. Metković 1963. U 3. kolu igra u Rijeci protiv Pećina. 

Protiv Hrvatskog dragovoljca Metkovci su u zadnjih deset minuta nakon minus šest stigli do pogoka zaostaka (24:25), ali su gosti u zadnjim sekundama novim pogotkom potvrdili uspjeh. Nikola Bartolović je s 5 pogodaka bio prvi strijelac Metkovića 1963., dok je vratar Darijan Bošković imao 15 obrana.
 

20. travanj 2024 13:11