StoryEditorOCM
RukometRUKOMETNI KLUB HRVATSKE MLADEŽI DUBROVNIK

BIVŠI UKRAJINSKI REPREZENTATIVAC POJAČAO DUBROVNIK Saračević: 'Odličan je u obrani. Dobro igra lijevog vanjskog, ali i srednjeg vanjskog. Profesionalac. Vođa ekipe!'

1. listopada 2017. - 00:40

Ivo Dragić, dopredsjednik RKHM Dubrovnik, najavio je neki dan kako postoji mogućnost da se klub pojača, ali nije želio otkriti o kojem je igraču riječ. Razlog zbog čega je šutio kao zaliven bio je neuspješan dolazak Mitka Stoilova. Činilo se kako je gotovo sve dogovoreno s iskusnim, 34-godišnjim Makedoncem, koji je od 2002. do 2005. nosio dres Zagreba, ali on je na kraju otišao u Pelister. Po svemu sudeći klub iz Bitole, kad je čuo kako ide Stoilov u Dubrovnik, ponudio je u zadnji tren više.

– Treba nam jedan kvalitetan igrač na poziciji lijevog vanjskog. Bili bi kandidati za prvo mjesto ukoliko to realiziramo – naglasio je početkom jedna Dragić.

Ovaj put je RKHM Dubrovnik uspio zaključiti posao. Dmytro Poliak je novi igrač RKHM Dubrovnik. Riječ je o bivšem reprezentativcu Ukrajine, rođenom 8. studenoga 1982. godine. Poliak je igrao u Ukrajini, Bjelorusiji i Turskoj. Bio je član prije deset godina bjeloruskog velikana, Meškov Bresta. Zadnjih pet godina je igrao u Turskoj. Zadnju sezonu za Gumushane.

- Odličan je u obrani. Dobro igra lijevog vanjskog, ali i srednjeg vanjskog. Profesionalac. Vođa ekipe. Tražili smo takvog igrača nakon odlaska Rudolfa Ćužića. Dobili smo još boljeg igrača s obzirom kako odlično igra u obrani, a ne samo u napadu - istaknuo je Zlatko Saračević. Trener RKHM Dubrovnik neće moći računati na Ukrajinca u Omišu protiv Hrvatskog dragovoljca, u utakmici s kojom dubrovački sastav počinje novu sezonu.

Dragić je istaknuo kako je RKG*HM Dubrovnik kandidat za prvo mjesto ako stigne pojačanje na poziciji lijevog vanjskog. Što kaže trener?

- Iza nas je sedam tjedana priprema, ali niti jedan trening nismo bili kompletni jer igrači rade. To je problem broj jedan uoči svake sezone. Osim toga sad nam se ozlijedio vratar Janđel te on neće ići u Omiš. Poliak još nema pravo nastupa. Na njega ćemo moći računati od 2. kola. Imam trinaest igrača za Omiš i nadam se kako će svih trinaest putovati u Omiš, kako neće netko morati otkazati jer se nešto u zadnji tren dogodilo na poslu. Na zadnjem treningu, dan prije utakmice, nismo bili kompletni. Nedostajala su zbog posla šestorica. Zbog svega toga preoptimistična je prognoza našeg dopredsjednika. Stoji, imamo kvalitetu, imamo volje, imamo želje, ali bez rada neće ići, a nekompletni ne možemo puno napraviti - rekao je Saračević.

Hrvatski dragovoljac i RKHM Dubrovnik igraju utakmicu 1. kola južne skupine Prve hrvatske lige u nedjelju, 1. listopada, u Omišu s početkom u 20 sati.

Prva HL - jug (M), sezona 2017./18.
Ukupno je dvanaest klubova u južnoj skupini Prve HL. U odnosu na prošlu sezonu nova je Kaštela, koja je ispala iz Premijer lige, a u koju je ušao Karlovac. U niži rang su ispali Crikvenica i Zadar, a ušli su Pećine (Rijeka) i Olimpija (Vodice). Uz RKHM Dubrovnik i Hrvatski dragovoljac tu su još Biograd, Mladi Rudar (Labin), Split, Metković 1963., Kozala, Buzet i Solin.

20. travanj 2024 07:54