StoryEditorOCM
RukometRUKOMETNI KLUB HRVATSKE MLADEŽI DUBROVNIK

IVO DRAGIĆ 'Dođe li pojačanje, kandidati smo za prvo mjesto!'

27. rujna 2017. - 15:03

Toni Barišić iz Solina, vratar, te lijevo krilo Ivan Dobrić iz Petrinje nova su imena u Rukometnom kubu hrvatske mladeži Dubrovnik. Obojicu je život doveo u Dubrovnik i okolicu, a kako ne mogu bez rukometa, uz to znaju i imaju iskustva, priključili su se ekipi u Gospinom polju. RKHM Dubrovnik u nedjelju, 1. listopada, počinje novu sezonu, drugu u južnoj skupini Prve hrvatske lige. U Omišu ih čeka ogled s Hrvatskim dragovoljcem (20 sati).

– Možda budemo još jači već u Omišu – otkriva Ivo Dragić, dopredsjednik dubrovačkog kluba, ali ne otkriva o kojem je igraču riječ. Razlog zbog čega šuti kao zaliven je neuspješan dolazak Mitka Stoilova. Bilo je gotovo sve dogovoreno s iskusnim, 34-godišnjim Makedoncem, koji je od 2002. do 2005. nosio dres Zagreba. Čekali su ga u Dubrovniku, ali ga nisu dočekali. Na kraju je otišao u Pelister. Po svemu sudeći klub iz Bitole je u zadnji tren ponudio više.

– Treba nam jedan kvalitetan igrač na poziciji lijevog vanjskog. Bili bi kandidati za prvo mjesto ukoliko to realiziramo – naglasio je Dragić.

RKHM Dubrovnik je ostao bez svog najboljeg igrača prošle sezone kada je osvojeno treće mjesto. Metkovac Rudolf Ćužić karijeru nastavlja u Poljskoj. Antonio Obradović i Elmar Žderić su također napustili Gospino polje. Njih dvojica su otišla u Zagreb na fakultet.

– Nastupamo sa čak šest momčadi u novoj sezoni. Dvije seniorske te sa četiri mlađe uzrasne ekipe. Osim Prve hrvatske lige igramo i Treću hrvatsku ligu. Zatim, mlađi igraju u regiji jug, do Zadra, i to ligu dječaka rođenih 2000. godine i mlađi, ligu rođenih 2002. i mlađi, ligu rođenih 2004. i mlađi te ligu rođenih 2006. i mlađi. Zlatku Saračeviću, koji vodi prvu momčad u Prvoj hrvatskoj ligi, pomagat će Sven Krile. Vidi Vlahiću, koji vodi momčad u Trećoj hrvatskoj ligi, pomagat će Ante Lagator. Vlahić uz to vodi mlađe, i to dvije momčadi (2002. i 2002.), Krile osim štto je pomoćnik u prvoj momčadi, vodi dječake rođene 2004. i mlađe, a Lagator najmlađe, rođene 2006. i mlađe. Sva četvorica trenera su školovani treneri, koji posjeduju trenersku licencu – kazao je Dragić.

Nedostaje termina za rad.

– Radimo već u Župi dubrovačkoj. Počinjemo u Dubrovačkom primorju, obuhvati ćemo djecu iz dvije škole, Slano i Orašac. Razgovaramo s gradskim školama, sa školom u Mokošici. Posla ima. Djeca vole rukomet. Ponavljam, imamo i ambicije biti još bolji, igrati u što skorije vrijeme u višem rangu natjecanja – naglasio je dopredsjednik RKHM Dubrovnik.

Dvanaest klubova
Ukupno je dvanaest klubova u južnoj skupini Prve HL. U odnosu na prošlu sezonu nova je Kaštela, koja je ispala iz Premijer lige, a u koju je ušao Karlovac. U niži rang su ispali Crikvenica i Zadar, a ušli su Pećine (Rijeka) i Olimpija (Vodice). Uz RKHM Dubrovnik i Hrvatski dragovoljac tu su još Biograd, Mladi Rudar (Labin), Split, Metković 1963., Kozala, Buzet i Solin.

23. travanj 2024 08:09