StoryEditorOCM
RukometRUKOMET/PRVA HL - JUG

BUZET PRESKOČIO DUBROVNIK Sedmi poraz, sedam utakmica bez pobjede

25. ožujka 2017. - 22:55

Bez vratara Siniše Meštrića te najboljeg strijelca i igrača, Rudolfa Ćužića, nije bilo ni Elmara Žderića, RKHM Dubrovnik je poražen u utakmici 17. kola Prve hrvatske lige – jug u Buzetu od istoimenog domaćina s 38:27 (19:11). Nastavio se tako niz slabijih rezultata, sedam utakmica bez pobjede, RKHM Dubrovnik, koji je sezonu u višem rangu otvorio sa šest pobjeda i dva remija. Prvi poraz upisao je tek u 9. kolu u gostima kod Splita s 32:23, nakon čega je kod kuće dobio Solin u posljednjem nastupu u 2016. godini. Tom sedmom pobjedom RKHM Dubrovnik je osigurao prvo mjesto u prvom dijelu.

Novu, 2017. godinu RKHM Dubrovnik je otvorio s pet poraza. Potom u prošlom, 16. kolu, prekinuo taj niz poraza osvojivši bod protiv Zadra 1954. kod kuće. Sad novi, sedmi poraz u posljednjih devet utakmica. RKHM Dubrovnik je uoči 17. kola bio peti u konkurenciji dvanaest klubova. Buzet je imao bod manje, a sad ima bod više…

Još je pet kola do kraja. U 18. kolu RKHM Dubrovnik je domaćin Hrvatskom dragovoljcu.

Prvi strijelac RKHM Dubrovnik u porazu u Buzetu bio je Maro Dabelić sa 7 pogodaka od čega je četiri postigao iz sedmerca. Zatim, Anes Avdić je postigao 4, Luko Bevanda, Tomislav Radić i Antonio Obradović po 3, Leo Brnin i Hrvoje Marušić po 2 te Zvonimir Srna, Teo Putica i Hrvoje Lončarica po 1. Još su igrali (ili bili u sastavu): Kajo Cikatić, Nikša Bušlje i Damir Viteškić. Povratnici, Aldin Hajdarović je imao 8 obrana, a Krstijan Janđel 5.

23. travanj 2024 18:27