StoryEditorOCM
RukometRUKOMET/SVJETSKO PRVENSTVO

TUGA JE GOLEMA Promašili sedmerac u zadnjoj sekundi, pali u produžetku te ostali bez finala

28. siječnja 2017. - 15:59

Imali smo sedmerac kad je istekla 60. minuta, a na semaforu: Hrvatska - Norveška 22:22. Zlatko Horvat je uzeo loptu, ali nije pogodio, točnije, norveški vratar Torbjorn Bergerud je obranio sedmerac. U produžetku smo poveli s 24:22, ali na kraju deset dodatnih minuta 28:25 za Norvešku, koja slavi svoju prvu medalju sa svjetskih prvenstava. Norvežani se okreću nedjeljnom finalu protiv Francuza, dok naše već sutra, u subotu, 28. siječnja u 20.45 sati, čeka ogled sa Slovencima za treće mjesto.

Dobro smo počeli protiv polufinale protiv Norveške. Vodili smo sa 4:1, 5:2, 6:3, 8:7... Potom nije bilo dobro. Norveška je otišla na tri pogotka prednosti. Na poluvremenu su naši zaostajali dva pogotka. U nastavku su nakon devet minuta ponovno poveli (16:15), imali 18:16, ali opet Norveška, koja je s tri pogotka preokrenula. Dugo dugo je bilo 22:21 za nas. Norveška je izjednačila na ulasku u posljednju minutu nakon što mi nismo uspjeli otići na plus dva. U zadnjoj sekundi Musa je izborio sedmerac, koji Horvat nije relizirao te je utakmica otišla u produžetak. 

Produžetak? Imali smo igrača više i to smo iskoristili te poveli s 24:22. Norveška je izjednačila do kraja prvih pet minuta dodatka na 24:24 te povela u drugih pet minuta s 25:24. Pogodili smo za 25:25, ali nakon toga više nismo uspjeli postići pogodak dok su Norvežani postigli još tri. Bili smo tako blizu finala, već sad smo mogli osigurati šestu medalju sa svjetskih prvenstava, ali nismo. Hrvatska ima zlato iz Portugala 2003., tri srebra (Island 1995., Tunis 2005., Hrvatska 2009.) te broncu (Španjolska 2013.). Prije četiri godine je do bronce stigla pobjedom protiv Slovenije. Valja sad napraviti isto.

- Suvišno je reći bilo što, osim Bogu hvala na svemu. Imali smo šanse, nismo pogodili, igrali smo na rubu, na maksimumu, napravili smo sve, imali smo zadnji udarac... - rekao je Željko Babić, hrvatski izbornik nakon poraza u polufinalu od Norveške, a uoči utakmice sa Slovenijom za treće mjesto.

- Ja sam ponosan na igrače, mogu im milijun puta zahvaliti, pokazali su kako se bori za domovinu, sutra već igramo, Slovenija je imala dan više, moramo se resetirati, probati pobijediti utakmicu i neka bude Božja volja - dodao je Babić.

19. travanj 2024 03:08