StoryEditorOCM
RukometRUKOMET/SVJETSKO PRVENSTVO

HRVATSKA U ČETVRTFINALU Egipat smo preživjeli, za Španjolsku nam treba više

22. siječnja 2017. - 23:40

Izvanredno prvo poluvrijeme, ali je drugo bilo za zaborav - istaknuo je Zlatko Saračević, trener Dubrovnika u svom komentaru za RTL. Najvažnije, Hrvatska je ostvarila. Dobila je u Montpellieru Egipat s 21:19 (13:7) te se plasirala u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Francuskoj u kojem će u utorak, 24. siječnja s početkom u 20.45 sati igrati protiv Španjolske, aktualnog europskog doprvaka.

- Egipat smo preživjeli, ali za Španjolsku nam treba svih 60 minuta biti onakav kakvi smo bili u prvi 30 minuta protiv Egipta. Tada smo igrali fenomenalnu obranu, tada je vratar Pešić bio fenomenalan, kontra odlična - jasan je Saračević. 

Hrvatska je dobila prvo poluvrijeme s 13:7, a početkom nastavka imala 14:7. Ali, nakon toga je bila 11 minuta bez pogotka i nove obrane Pešića. Egipat je serijom 5:0 stigao na dva pogotka zaostatka te prijetio. Ipak, nismo dozvolili iznenađenje. Dosta ih je bilo ove nedjelje na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj. Prvo je priredila Mađarska izbacivši Dansku, aktualnog olimpijskog pobjednika, a nakon toga je Katar poslao kući Njemačku, aktualnog europskog prvaka.

Uoči odlaska na SP naši rukometaši su isticali kako im je imperativ plasman u četvrtifinale, kako bi sve ispod toga bio neuspjeh, a kad se uđe među osam, kako će učiniti sve da dođu u priliku boriti se i na kraju izboriti za medalju. Cilj su ostvarili....

24. travanj 2024 04:06