StoryEditorOCM
RukometRUKOMET/SVJETSKO PRVENSTVO

NIJEMCI NAS POSLALI U MONTPELLIER Saračević: 'Raspadali smo se cijelu utakmicu, a na kraju smo se raspali'

20. siječnja 2017. - 20:45

Nakon četiri pobjede u isto toliko nastupa - poraz Hrvatske u posljednjoj petoj utakmici u skupini i to od Njemačke, koja je također imala maksimalan učinak u prva četiri kola. Nakon 60 minuta odluke o pobjedniku skupine u Rouenu: Njemačka - Hrvatska 28:21. Njemačka prvenstvo nastavlja u Parizu, a Hrvatska će Pariz, gdje se igra sama završnica, pokušati izboriti u Montpellieru, koji je 900 kilometara daleko od Rouena. Tamo ih u osmini finala čeka ogled s Egiptom, koji se igra u nedjelju, 22. siječnja.

- Ne može Hrvatska složiti jedan ozbiljan napad. Nijemci igraju odlično u obrani, ali mi smo bezidejni. Dugo nisam vidio ovako nemoću Hrvatsku - još u završnici prvog poluvremena istaknuo je Zlatko Saračević. Iako legendarni hrvatski rukometaš, danas trener Dubrovnika, nije gubio nadu, pa ni u 54. minuti kada je bilo 24:20 za Njemačku, na kraju, kad je utakmica završila, naglasio je: Raspadali smo se cijelu utakmicu, a na kraju smo se raspali.

Hrvatska je otvorila utakmicu vodstvom 3:1, ali u tom prvom poluvremenu je bila 12 minuta bez postignutog pogotka. Njemačka je vodila u prvom poluvremenu sa 6 razlike, a na poluvremenu je imala plus četiri. U nastavku su naši stigli u nekoliko navrata na samo dva pogotka zaostatka, ali na kraju je bilo i 28:20...

- Kad smo dolazili na dva, tri razlike, tada smo radili totalne gluposti ili je Wolff bio sjajan na vratima Njemačke. Dovoljno je istaknuti nekoliko činjenica. Prvo, vanjski šut nam je bio 6/24, njihov vratar je imao 16 obrana, a naši vratari 6 obrana - podvukao je Saračević.

Njemačka je opravdala ulogu favorita te prvi put dobila Hrvatsku na velikim natjecanjima od 2002. godine kada je bila bolja na Europskom prvenstvu u Švedskoj.

- Možda sam previše kritizirao naše, a premalo hvalio Njemačku, koja je jedina ekipa koja može napasti Francuze. Njemačka je uistinu izvanredna ekipa. Treba istaknuti kako nije tragedija izgubiti od Njemačke, međutim, bili smo nemoćni. Taktički i tehnički dosta toga nije bilo dobro te moramo izvući pouku iz ovog poraza. Poraz nije tragedija. Ovo je samo jedna utakmica u nizu, zbog toga i nije previše igrao u napadu Domagoj Duvnjak. Dakle, ako izvučemo pouke iz ovog poraza, možemo očekivati dobre stvari. I dalje tvrdim kako imamo ekipu koja je sposobna dobiti Egipat te otići dalje - rekao je Saračević.

Ukoliko naši dobiju Egipat, u četvrtfinalu će na boljeg iz ogleda Brazil - Španjolska. U slučaju nove pobjede jedino je sigurno kako nas u polufinalu neće čekati ni Francuska, a ni Njemačka.

27. travanj 2024 07:06