StoryEditorOCM
RukometRUKOMET/SVJETSKO PRVENSTVO

PALA I BJELORUSIJA Saračević: 'Zahvaljujući Duvnjaku i Stevanoviću imali smo mirnu završnicu'

16. siječnja 2017. - 23:37

Dobili smo i treću utakmicu na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj u skupini. Nakon Saudijske Arabije i Mađarske naši rukometaši su s 31:25 (18:15) bili bolji od Bjelorusije. Nije opet bilo lako. Dobar dio utakmice smo se mučili. Istaknuo je to u svom komentaru i Zlatko Saračević, legendarni rukometaš, danas trener Dubrovnika, a u Francuskoj sukomentator RTL-a.

- Imali smo krizu jedno desetak minuta početkom nastavka, bili bez ideje. Nakon toga se pojavio Domagoj Duvnjak, koji je ušao s klupe, a koji nije bio predviđen da igra protiv Bjelorusije. Zahvaljujući njemu te obranama Ivana Stevanovića imali smo mirnu završnicu te smo ostvarii pobjedu s kojom smo gotovo osigurali drugo mjesto u skupini - rekao je Saračević.

Protiv Bjelorusije smo gledali dva potpuno različita poluvremena. Luka Cindrić nas je nosio u prvom. Postigao je 8 pogodaka iz 8 šuteva, U nastavku, kad nismo imali rješenja, što i kako, Domagoj Duvnjak je uzeo stvari u svoje ruke.

- Dvanaest pogodaka naših srednjih vanjskih (Duvnjak je postigao 4, Cindrić je ostao na 8). Čeka nas sad Čile protiv kojeg smo favoriti, Dobijemo li i tu utakmicu, zadnja utakmica odlučuje o pobjedniku skupine, a u zadnjem kolu igramo protiv Njemačke, aktualnog prvaka Europe i prvog favorita skupine. Naravno, ne smije nam se protiv Njemačke dogoditi ovo što nam se dogodilo početkom nastavka protiv Bjelorusije - naglasio je trener Dubrovnika.

Utakmica protiv Bjelorusije ući će u povijest nastupa naših rukometaša na velikim natjecanjima. Prvi put u povijesti sudio im je ženski sudački par (sudile su blizanke iz Francuske, Julie i Charlotte Bonaventura). Hrvatska protiv Čilea igra u srijedu, 18. siječnja.

26. travanj 2024 21:03