StoryEditorOCM
RukometRUKOMET/KUP HRVATSKE

OPROŠTAJ OD KUPA Pet dana poslije nije bilo za pet protiv Solina

8. prosinca 2016. - 23:17

RKHM Dubrovnik se oprostio od Kupa Hrvatske i porazom zaključio 2016. godinu. Poražen je u 3. kolu ili polufinalu Kupa Hrvatske – regija jug u Solinu od istoimenog domaćina s 24:18 (11:7). Prije pet dana RKHM Dubrovnik je u Gospinom polju bio bolji od tog istog Solina za prvenstvene bodove sa čak 32:23, tim uspjehom potvrdio prvo mjesto u Prvoj hrvatskoj ligi - jug. Momčad trenera Zlatka Saračevića je tada odigrala najbolje poluvrijeme ove godine (19:7 nakon prvih 30 minuta), ali je ovaj put bila daleko od takve igre i dobrog rezultata.

Istina, dosta toga je bilo loše u redovima Dubrovnika nakon subotnje pobjede, a uoči ogleda u Solinu. Na posljednjem treningu otpao je kapetan Maro Dabelić, vratar Kristijan Janđel te desni vanjski Tomislav Radić. Nije tada trenirao ni Rudolf Ćužić, koji već duže vrijeme muku muči s ozljedom. Najzaposleniji je na zadnjem treningu bio liječnik Zdenko Jonjić. Bilo je pitanje koliko će moći pomoći Teo Putica, Leo Brnin i Nikša Bušlje.  Nažalost, Leo Brnin je obnovio ozljedu u prvom poluvremenu utakmice u Solinu.

Prvi strijelci Dubrovnika u Solinu bili su Anes Avdić i Nikša Bušlje s po 5 pogodaka, Rudolf Ćužić i Hrvoje Lončarica su postigli po 2 pogotka, a po jedan Zvonimir Srna, Kajo Cikatić, Elmar Žerić i Antonio Obradović. Siniša Meštrić je imao 12, a Damir Viteškić 2 obrane.

RKHM Dubrovnik je bolje otvorio utakmicu, ali je vrlo brzo Solin preokrenuo te stekao osjetnu prednost. U nastavku je RKHM Dubrovnik stigao na 15:17 i imao napad za doći na samo pogodak zaostatka. Nije uspio nakon čega više nije imao priliku ugroziti pobjedu Solina.

19. travanj 2024 17:43