StoryEditorOCM
RukometRUKOMET/PRVA HRVATSKA LIGA

PLJESAK MOLIM Dubrovnik ostvario prvu gostujuću prvoligašku pobjedu, sa Saračevićem i dalje ne zna za poraz!

30. listopada 2016. - 13:57

Pobjeda rukometaša Dubrovnika u Zadru protiv istoimenog domaćina s kojom su nastavili niz uspjeha. I dalje su bez poraza u Prvoj hrvatskoj ligi. Bila je ovo njihova peta prvoligaška utakmica u kojoj su ostvarili treću pobjedu. Nakon što su na startu slavili protiv Karlovca kod kuće, odigrali su prvo dva puta zaredom neodlučeno (Metković 1963. kod kuće te protiv Biograda u Biogradu), a potom vezali dvije pobjede (Kozala kod kuće te Zadar u gostima).

U zadarskim Mocirama: Zadar – Dubrovnik 27:29 (15:16). Zadar je vodio u prvom poluvremenu u dva navrata sa 4 pogotka prednosti (13:9 i 14:10), Dubrovnik je sa 4:0 zaključio prvo poluvrijeme te poveo sa 16:15. U nastavku nije ispustio prednost. Zadar je u završnici zaprijetio, stigao na pogodak zaostatka (26:25 i 27:26)... Dubrovnik je ukupno imao 11 isključenja po dvije minute, dakle, 22 minute igrača manje naspram 12 minuta domaćina (6 isključenja). U nekoliko navrata je imao i po dva igrača manje...

U prvoj gostujućoj prvoligaškoj pobjedi Rudolf Čužić je s 9 pogodaka bio prvi strijelac, Nikša Bušlje je postigao 5, potom su tri igrača po četiri puta tresli mrežu Zadrana, i to Teo Putica, Anes Avdić i Hrvoje Lončarica, dva pogotka postigao je Tomislav Radić, a jedan Zvonimir Srna.

Dubrovnik sad ima 8 bodova. Toliko je skupio i Split. Vodi Buzet s 9 bodova. Dobio je u derbiju kola kod kuće Mladi Rudar, koji je ostao na 6 bodova. U 6. kolu derbi se igra u Gospinom polju. Dubrovnik dočekuje Buzet (subota, 5. studenoga u 18 sati).

Bila je ovo deseta utakmica Dubrovnika pod vodstvom trenera Zlatka Saračevića i deseta utakmica u nizu bez poraza. Pod vodstvom legendarnog hrvatskog rukometaša Dubrovnik je ostvario sedam pobjeda i tri remija, sa četiri pobjede i jednim remijem u završnici prošle sezone izborio viši rang, a s tri pobjede i dva remija na startu nove sezone evo ga u vrhu Prve hrvatske lige.

19. travanj 2024 12:30