StoryEditorOCM
RukometRUKOMET/KUP HRVATSKE (Ž)

Ana Bačić dovela Dalmatinku u Gospino polje

28. listopada 2016. - 18:05

Ogled dva županijska drugoligaša na startu natjecanja u Kupu Hrvatske pripao je Dubrovniku, koji je u Metkoviću s 18:14 (9:9) savladao istoimenog domaćina te će u daljnjem natjecanju igrati protiv Dalmatinke iz Ploča, člana Prve hrvatske lige.

- Odvojili smo se tek u završnici - istaknuo je Ante Dropuljić, trener rukometašica Dubrovnika, koje su utakmicu u Metkoviću zaključile serijom 3:0. Metković je vodio s 2:0, potom još četiri puta s plus dva (3:1, 6:4, 7:5 i 8:6). Zadnji put je imao prednost početkom nastavka (10:9). S tri pogotka u nizu Dubrovnik prvi put vodi (12:10) te još jedom ima plus dva (13:11). Metković je izjednačio na 13:13, Dubrovnik odgovorio s dva pogotka za vodstvo 15:13. Potom pogodak Metkovića u 53. minuti te već spomenuta završnica u kojoj je Dubrovnik drugi put spojio tri pogotka i to je sva tri pogotka postigla Ana Bačić (na slici).
 
- U idućem krugu Kupa dočekujemo Dalmatinku. Igra se, kao što je slučaj i s prethodnim krugom, samo jedna utakmica. Hrvatski rukometni savez je odredio kako se ta utakmica treba odigrati 9. ili 10. studenoga - dodao je trener Dubrovnika.

Metković je nastupio u sastavu: Marija Jelaš, Zorana Miočević, Paula Bajo, Dora Magzan (2), Petra Gligorov, Ivana Grmoja (3), Anđela Sušak (3), Sara Bubalo, Kristina Mordžin (2), Leona Radić (4), Nikolina Franjić, Kata Miočević i Iva Kordić,  dok su za Dubrovnik igrale: Jelena Pandža, Marija Previšić (1), Ana Vrbica (1), Karla Prkačin (1), Dolores Kurtela, Anamarija Papić, Željka Dugalić, Kristina Radulović, Anđela Prkačin, Ivana Vatović, Katarina Menalo, Ana Bačić (9) i Valentina Orašinović (6).

Tri dana nakon uspjeha u Metkoviću rukometašice Dubrovnika će opet na parket, i to za prvenstvene bodove. Dočekuju u nedjelju, 30. listopada ŽARK Split. Utakmica 4. kola Druge hrvatske lige - jug igra se u Sportskoj dvorani u Gospinom polju s početkom u 20 sati. Dubrovnik ima polovičan učinak, pobjedu i poraz (bio je slobodan u 1. kolu), a ŽARK Split pobjedu i dva poraza. Metković, koji je deveti, posljednji, jedini bez boda (tri poraza), slobodan je u 4. kolu.

23. travanj 2024 18:22