StoryEditorOCM
RukometRUKOMET/DRUGA HL - JUG (Ž)

Orkan Dubrovnika u završnici prvog poluvremena, Dropuljić: 'Cure su taktički sve odradile odlično'

Piše Tonči Vlašić Foto: Tonči Vlašić
16. listopada 2016. - 23:26

Prošle sezone su uspjele izboriti viši rang, a sad su na startu nove sezone u višem rangu, južnoj skupini Druge hrvatske lige, izborile pobjedu protiv Orkana iz Dugog Rata. Rukometašice Dubrovnika su bile bolje u Gospinom polju s 25:20. Pred kraj prvog poluvremena su se s 8:2 odvojile. Na poluvremenu imale sedam pogodaka viška (18:11)...

Pod vodstvom trenera Ante Dropuljića Dubrovnik je uspjeh protiv Orkana izborio igrajući u sastavu: Jelena Pandža, Marija Previšić (5 pogodaka), Laura Majer, Ana Vrbica, Anamarija Papić, Anđela Prkačin, Željka Dugalić, Kristina Radulović, Nikoleta Dabelić, Ivana Vatović, Katarina Menalo, Ana Bačić (8), Jelena Boto (1) i Valentina Orašinović (11).

- Nedostajale su nam tri igračice, sve tri, koje igraju na vanjskim pozicijama, a koje su imale ovaj vikend obveze sa školom (Karla Prkačin, Dolores Kurtela i Matea Šišić). To je bio problem. Nismo imali dovoljan broj igračica u rotaciji. Cure su sve taktički odradile odlično u prvom poluvremenu kada smo i stekli osjetnu prednost. U nastavku se osjetio izostanak tri spomenute igračice jer je teško držati 60 minuta obranu i napad. Ali, najvažnije, stečenu prednost smo uspjeli zadržati. Dobro smo pročitali igru Orkana – istaknuo je Dropuljić.

- Realno, svatko tko uđe u viši rang, cilj mu je prije svega ne ispasti iz lige. Osobno očekujem, i to ističem curama, kako možemo biti u sredini tablice. Naravno, treba nastaviti ovako trenirati.

Dubrovnik je bio slobodan u 1. kolu. Neparan je broj klubova u ligi.

- ŽARK Split je bivši prvoligaš. Uz njih najveći kandidat za prvo mjesto je Vranjic, koji se prošle sezone s Dalmatinkom borio za vrh i plasman u Prvu ligu. To su dvije najjače ekipe. Orkan je bio šesti, iza njega Makarska i Metković… Iza Dalmatinke i Vranjica je bila Kaštela, Sinj četvrti, Zadar peti… Ali, od trećeg mjesta pa prema dole, sve je to bilo u bod razlike, pobjeda više, manje. Dakle, ŽARK Split i Vranjic će se boriti za prvo mjesto. Ostali od trećeg mjesta pa do devetog. Očekujem kako ćemo mi biti bolji iz utakmice u utakmicu. Prvo iz razloga što ćemo biti kompletni, a jedan od razloga je i Jelena Boto, bivša juniorska reprezentativka BiH, koja nam se tek priključila. Od nje očekujemo više u drugom dijelu sezone budući je imala dvije godine pauze – rekao je Dropuljić.

U 3. kolu Dubrovnik je gost ekipe Kaštela.

18. travanj 2024 22:22