StoryEditorOCM
RukometRUKOMET/PRVA HL

Saračević nakon 23:23 protiv Metkovića: 'Krivo mi je što nismo izgubili jer će ovako oni opet početi misliti kako je nešto dobro'

Piše Tonči Vlašić Foto: Tonči Vlašić
10. listopada 2016. - 01:35

Jeste li osvojili ili izgubili bod? – to pitanje smo postavili Zlatku Saračeviću, treneru rukometaša Dubrovnika nakon 23:23 protiv Metkovića 1963. u utakmici 2. kola Prve hrvatske lige – jug odigranoj u nedjelju navečer u Gospinom polju.

Dubrovnik je u prvom i drugom poluvremenu imao plus četiri (7:3 i 19:15). Metkovci su serijom 5:0 na kraju stigli prvi put do prednosti (23:21). Dubrovnik se spasio s dva pogotka Rudolfa Ćužića, koji je postigao ukupno 11, a posljednjeg je dao iz sedmerca osam sekundi prije kraja utakmice.

- Osvojili smo bod, i to nezasluženo – rekao je Saračević. Nije zastao ni sekunde. Odmah je nastavio dalje.

- Nisam zadovoljan. Više bih volio da smo izgubili jer nismo zaslužili da pobijedimo. To sam igračima rekao i prije utakmice. Osjećao sam kako će se ovo dogoditi. Kroz tjedan se to vidjelo. Digla se gospoda, promislili: 'Pobijedili smo Karlovac te sad možemo lagano'. Što da vam kažem, dan prije utakmice sam imao trening na kojem su bila osmorica igrača jer su oni odlučili da mogu bez treninga. Neki su imali ovaj tjedan dva treninga, neki samo jedan. Četvorica su imala 'teških' poslova petak i subotu jer su, ponavljam, oni odlučili kako će lako protiv Metkovića, nakon što su dobili Karlovac, a Metković izgubio kod kuće. Ovo što se događalo na terenu - to je samo preslika toga: neodgovornost, pokušaj lobanja vratara kad to ne treba, šutiranje kad to ne treba… Ponavljam, meni je krivo što nismo izgubili jer će ovako opet oni početi misliti kako je nešto dobro, a ništa nije dobro. Moraju shvatiti:  koliko treniraš, toliko igraš, kako treniraš, tako igraš. Ne može se u ovoj ligi doći do nečega a da se pojaviš na treningu tek u četvrtak… Njih je sve 'boljelo' u ponedjeljak i utorak nakon Karlovca, a onda su imali 'teške' poslove. Tako ne može.

Zar vi kao trener ne možete to spriječiti, da se takvo što više ne događa?

- Kao trener ne mogu ništa jer su ovo sve amateri. Mogu samo apelirati, mogu moliti, mogu plakat i biti u dvorani. Dolazit će mi i dalje klinci, koji će trenirati i koji će s vremenom shvatiti ono što sam rekao starijima da moraju shvatiti. A ovo što se događa… To je problem, koji sam istaknuo prvog dana i govorio sam im: 'Ne zanosite se. Ne pobjeđuje onaj tko je bolji, nego onaj tko više radi'. To dok ne shvate, dok sebi to ne prebace u glavu, nema od toga ništa. Inače, ovo je blaža verzija za vas, a ona gora je bila za igrače u svlačionici – na kraju će Saračević.

RKHM Dubrovnik je iduće kolo gost Biograda.

23. travanj 2024 15:15