StoryEditorOCM
RukometKRISTIJAN JANĐEL, VRATAR RKHM DUBROVNIK

Obrana je odradila najveći dio posla, a meni je samo ostalo da pokupim ono što je prošlo

Piše Tonči Vlašić Foto: Tonči Vlašić
1. listopada 2016. - 21:11

Dubrovnik se skupio prije 15 dana prije početka nove sezone, Kristijan Janđel je upisao 15 obrana te se u Gospinom polju slavila 1. listopada pobjeda protiv Karlovca (25:21), prvog favorita južne skupine Prve hrvatske lige. Bio je uspješan debi Dubrovnika u većem rangu. Prošle sezone je igrao u južnoj skupini Druge hrvatske lige.

- Odlično smo pripremili utakmicu. Gledali smo snimke utakmica Karlovca. Znali smo što će raditi. To su sve mladi igrači, koji 'grizu', puno trče i koji imaju snage, međutim, taktički su jednolični. Na taj način smo ih dobili. Presjekli smo im glavne stvari, koje rade. Obrana je odradila najveći dio posla, a meni je samo ostalo da pokupim ono što je prošlo – istaknuo je 25-godišnji vratar Dubrovnika Kristijan Janđel.

Početkom nastavka čak 16:8 za Dubrovnik!

- Odradili smo sve ono što je trener tražio od nas, i to je baš bilo dobro od samog početka. Zbog toga je takva razlika bila početkom nastavka.

Slavlje na kraju prošle sezone, sad isto na početku nove.

- Prvo, cilj nam je da Gospino polje bude neosvojiva utvrda. Da, atmosfera je sjajna. Problem su bile jedino radne obveze većine nas igrača te nismo mogli biti kompletni tijekom priprema. Tek smo se okupili svi 15-ak dana prije ove prve utakmice. Ali, turistička sezona jenjava. Ubuduće ćemo biti na okupu.

Nakon Karlovca čeka ih kod kuće Metović 1963.

- Treba u ponedjeljak kad je prvi trening zaboraviti ovu utakmicu te se počet pripremati za tu iduću utakmicu.

26. travanj 2024 22:20