StoryEditorOCM
NogometBORBA ZA MJESTO PRVOG ČOVJEKA HRVATSKOG NOGOMETNOG SAVEZA

Dario Šimić u Dubrovniku: 'Mislim da imamo podršku Dubrovačko-neretvanskog saveza jer nam se poklapaju razmišljanja!', ŽNS DN: 'Izvršni odbor se ima tek sastati te će tek tada odlučiti!'

Piše i snimio: Tonči Vlašić
28. studenog 2017. - 16:40

Manje od mjesec dana je do izborne Skupštine Hrvaskog nogometnog saveza. Davor Šuker, aktualni predsjednik, bit će  kandidat za novi mandat, a na njegovom mjestu se vidi i Dario Šimić, bivši reprezentativac, koji je u điru Dalmacijom, te je tako navratio i do Dubrovačko neretvanske županije. U društvu s Mariom Stanićem i Stipom Pletikosom bio je prvo u Dolini Neretve, a potom je stigao i do središta županije, Dubrovnika. Razgovarao s ljudima iz Županijskog nogometnog saveza Dubrovačko-neretvanskog. 

- Razgovor je bio konstruktivan. Dobro smo se upoznali sa čitavom sitaucijom. Ovdje (konferenciji za novinare održali su na igralištu Lapad - op.a.) smo igrali prije 25 godina, a ništa se nije promijenilo. U svakom slučaju složni smo da su promjene potrebne. Ja mislim da imamo podršku Dubrovačko-neretvanskog saveza jer nam se poklapaju razmišljanja. Želimo razvoj nogometa, a to u ovoj županiji, u pet godina mandata Davora Šukera, nije ništa napravljeno - rekao je Dario Šimić.

- Infrastruktura je veliki problem, a potrebna je i edukacija sportskih djelatnika. To će biti najveći izazovi u mom novom mandatu - dodao je Šimić, koji je uvjeren u svoju pobjedu na izborima 22. prosinca?: 

- Svakim danom se situacija mijenja u moju korist. Meni je lijepo razgovarati s ljudima. Dan prije smo bili u Zadru, u županiji koja je dala puno reprezentativaca i koja ima jako puno problema. Spremni smo zajedno s njima raditi. Isto tako i s ljudima u Dubrovačko nerevanskoj županiji, a sve u clju razvoja nogometa. Uživam razgovarati s ljudima, i mislim da se treba na terenu razgovarati. Ova garnitura ljudi HNS-a se jednostavno odmaknula od ljudi, jednostavno su pobjegli. razmišljaju samo o A reprezentaciji, ali nije samo to nogomet. Nogomet je tu, na terenu, on mora biti ravnomjerno raspoređen po svim županijama jer će to biti prava poruka kako nas nogomet spaja.

Je li Šimić obećao nešto ljudima u Dubrovačko nerevanskoj županiji.

- Mi ne razgovaramo o ciframa nego o tome kako ćemo dio sredstava usmjeriti u razvoj nogometa. Bit ćemo transparentni i u interesu nam je da razvijemo nogomet i u Šibensko kninskoj, Zadarskoj, Splitsko dalmatinskoj te Dubrovačko neretvanskoj županiji. Rezultati će se vrlo brzo vidjeti.

Očekuje li kako će Županijski nogometni savez Dubrovačko neretvanske županije podržati njegovu kandidaturu za predsjednika?

- Vjerujem da hoće i očekujem njihovu podršku. Mislim da imamo neupitnu njihovu podršku.

Za biti kandidat na izborima treba skupiti najmanje devet glasova. Hoće li uspjeti?

- Svakim danim sve više i više imamo. Ne bih ni krenuo u ovu priču da ne mislim da ću imati dovoljno potpisa. Oni jesu skratli vrijeme, ali mi smo svakim danom sve jači i jači - zaključio je Šimić.

Iz kancelarije Županijskog nogometnog saveza Dubrovačko neretvanskog potvrda kako su razgovarali sa Šimićem te kako će se uskoro održati sastanak Izvršnog odbora ŽNS DN na kojem će se tek tada odlučiti koga će podržati (i za koga će glasati) na izborima 22. prosinca.

19. travanj 2024 21:23