StoryEditorOCM
NogometUZVRATNI POSJET VETERANA FK SLOBODA TUZLA VETERANIMA HNK GOŠK JUG VETERAN 79

Domaći domaćinski - nisu se uvrijedili što su gosti sa 4:2 pobijedili<br />  

Piše i snimio: Željko Tutnjević
24. listopada 2017. - 11:20

Tuzla i Dubrovnik neraskidivo su povezani! 

Zaslužni su za to, i već godinama dokazuju, (i) nogometni veterani. U uzvratni posjet  HNK GOŠK Jug Veteran 79 proteklog vikenda došli su veterani FK Sloboda Tuzla. 

Dubrovčani su svoje drage prijatelje i sportske rivale Tuzlake po svemu besprijekorno dočekali.

Smjestivši ih u hotel Adriatic i more jako ugodno za kupanje koncem listopada im "osigurali", pa su bili sretni što nisu samo nogomet igrali, nego se i u Jadranskom moru (o)kupali.

O putovanjima, utakmicama, sucima i suđenjima bilo je puno riječi i dok su u Teatra i East West Beach Clubu večerali i kad su se od pjesme i pjevanja odmarali. 

Prijateljstvo dva kluba je već i punoljetno, obzirom da je počelo prije 20 godina kad su Jasmin Imamović, gradonačelnik Tuzle, i Frano Cetinić u legendarnom Taliru počeli pričati o nogometu i potakli začetak jednog zaista dobrog prijateljstva.

Dubrovčani su u Tuzli proljetos bili i s 3:2 utakmicu izgubili, pa su u druženjima poslije utakmice "prijetili" kako su se "naoštrili" i da ne dolazi u obzir da bi i utakmicu doma izgubili.

Jedno je reći, ali katkad treba na vrata pokucati i sreći, pa su i na lapadskom travnjaku pobjedniku morali stisnuti ruku.

Veterani FK Sloboda ovaj put su čak i malo uvjerljivije pobijedili, no naši su sportski čestitali i nisu se jedili što su opet izgubili.

Konačni rezultat je 2:4 bio. Prva dva gola za Tuzlake je postigao internacionalac Enes Mešanović - Sića, a po jedan Benjamin Rahmanović i Jasmin Kurtagić.

Ma koliko se domaći tim trudio na koncu je samo Admir Bijedić 2 puta uspješan strijelac bio.

Utakmicu je na zadovoljstvo obje momčadi Mate Obšivač sudio.

Goste su predvodili izbornik i šef stručnog stožera Nihad Kunosić, kojemu je pomagao Nihad Mujezinović. Kapetan ekipe bio je čuveni internacionalac i reprezentativac Dževad Šećerbegović, popularni Šećer, a najstariji igrač na terenu 64 godišnji bio Suad Kalešević.

Izbornik Dubrovčana je, po dugogodišnjoj tradiciji, bio Pero Miladin, kojem su pomagali Frano Cetinić i Ile Topuzović.

Ovogodišnja  druženja i utakmice su povijest već, vidjet će se nagodinu što i kako će tko zaigrati i što će se poslije na  druženjima i o utakmicama reć...

19. travanj 2024 01:07