StoryEditorOCM
NogometDRUGA HRVATSKA NOGOMETNA LIGA - JUG ZA ŽENE

ZAUSTAVLJENA OMBLA 'Petarda' Dugopolja u Lapadu 

Piše i snimio: Tonči Vlašić
15. listopada 2017. - 18:50

Nama je cilj izboriti viši rang. Prošle sezone smo bili najbolji, ali nismo ispunili uvjet igranja u Prvoj hrvatskoj ligi. Imali smo samo jednu, a ne dvije mlađe uzrasne kategorije. Sad je drugačije. Ove sezone to imamo, i ne samo što imamo, već smo s obje uspješni - istaknuo je Ivo Bratičević, jedan od osnivača te glavnih ljudi Ženskog nogometnog kluba Ombla. 

Prošle sezone Ombla je na drugoligaškom jugu imala stopostotan učinak, sve pobjede. Novu sezonu je počela na isti način. Dobila je u Zadru sa 4:0 Donat, ali u 2. kolu, prvoj utakmici kod kuće, Dugopolje je zaustavilo niz dubrovačke ekipe. Gošće, koje su nove u ligi, slavile su sa čak 5:1 (4:1). Već u 4. minuti zatresla se mreža Omble, ali vrlo brzo je domaća ekipa uzvratila (Andrea Martić). Međutim, u završnici prvog poluvremena čak tri nova pogotka Dugopolja, koji je u 88. minuti petim pogotkom potvrdio uspjeh. 

Ombla je protiv Dugopolja igrala u sastavu: Jelena Grbeša, Rea Bilušica, Martina Bošković, Nadža Kurjak (od 67. Lora Martinović), Josipa Poč, Paula Petrušić, Petrunjela Njirić, Milena Lopičić, Anita Miri, Tamara Tripković i Andrea Martić. 

I ove sezone su četiri kluba u južnoj skupini Druge hrvatske lige. Uz Donat, Omblu i Dugopolje tu je još Dalmacija. Nema ove sezone Glavica. Sustav najecanja je isti. Igra se četverokružno.

27. travanj 2024 01:18