Sport Nogomet

TREĆA HRVATSKA NOGOMETNA LIGA - JUG

SPAŠAVAJ SE TKO MOŽE Podvornica i Lapad imaju nove (stare) igrače

TREĆA HRVATSKA NOGOMETNA LIGA - JUG

Nova (stara) imena u dva kluba iz Dubrovačko neretvanske županije, koji stoje najslabije nakon sedam kola na trećeligaškom jugu. Stanislav Vasilj se vratio u Neretvanac, koji je pet kola bez pobjede, i koji na svom kontu ima 4 boda, dok su se Domagoj Veraja (na slici) i Toni Žile vratili u GOŠK Dubrovnik 1919., koji je uz to doveo još Ivana Pericu iz Šibenika. Vasilj nema pravo nastupa u 8. kolu, tek će zaigrati od 9. kola, dok su sva trojica novih (starih) igrača u GOŠK Dubrovniku 1919. na raspolaganju treneru Franju Domiću već od 8. kola. Dubrovački sastav je jedni u ligi bez pobjede (tri remija i četiri poraza) te zauzima zadnju, 16. poziciju, koja vodi u niži rang. 

GOŠK Dubrovnik u subotu, 14. listopada s početkom u 15.30 sati dočekuje Croatiju iz Zmijavaca, dok je gost Neretvanca u nedjelju, 15. listopada, Zadar. U subotu igraju i preostala dva županijska kluba u južnoj skupini Treće hrvatske lige, Jadran Luka Ploče i BŠK Zmaj. Pločani su domaćini. U goste im dolazi Junak iz Sinja. Blaćani idu u Unešić. Gosti su Zagore. Dubrovčani ne mogu računati na Bruna Berkovića, koji je isključen u 7. kolu protiv RNK Split te Domagoja Perice, koji je dobio treći žuti karton. Ivan Perica, novi igrač GOŠK Dubrovnika 1919., brat je Domagoja Perice. Neretvanac, Jadran Luka Ploče i BŠK Zmaj nemaju problema s kartonima. 

Facebook stranica 3.HNL jug donijela je proteklih dana nekoliko zanimljivosti: Jadran Luka Ploče je s 15 pogodaka najefikasnija momčad lige, dok je najmanje pogodaka – 4 – postigao Neretvanac, dok je Val iz Kaštel Starog momčad s najviše primljenih pogodaka (16). GOŠK Dubrovnik 1919. Je primio 13 pogodaka od čega samo jedan u prvom poluvremenu i 12 u drugom, a od tih 12 čak 7 je primio u zadnjih 10 minuta utakmice.

Na listi strijelaca vode Marin Bakić (RNK Split) i Luka Vodopija (Primorac Biograd), a sa 4 pogotka su četiri igrača iz klubova Dubrovačko neretvanske županije: Zdenko Jurčević i Abel Kalfić iz Jadrana Luka Ploče, Vinko Nobilo iz BŠK Zmaj i Vinko Petković iz GOŠK Dubrovnik 1919.

U 8. kolu još igraju Urania – Imotski, Hrvace – Primorac Biograd, Kamen – RNK Split te Val – Primorac 1929. Stobreč.

POREDAK
1. Primorac Biograd 15 bodova, 2. Urania, Primorac 1929. Stobreč, RNK Split i Croatia po 14 bodova, 6. Kamen 12 bodova, 7. Hrvace 11 bodova, 8.-9. Jadran Luka Ploče i Zadar po 10 bodova, 10. Imotski 9 bodova, 11. Junak 8 bodova, 12. BŠK Zmaj 7 bodova, 13. Val 6 bodova, 14.-15. Zagora i Neretvanac po 4 boda, 16. GOŠK Dubrovnik 1919. 3 boda. 
 

Naslovnica Nogomet

Najčitanije

IVO ČENGIĆ Messi iz Trstenog!

IVO ČENGIĆ Messi iz Trstenog!
Bio je to, ističe tata Željko, nekoć vratar Malonogometnog kluba Square, Ivov prvi dodir s loptom u njegovom deb...
IVO ČENGIĆ Messi iz Trstenog!

Najnovije