StoryEditorOCM
NogometPRVA ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA

NERETVA JE FAVORIT Gusar i Župa dubrovačka kreću tri dana poslije ostalih

6. rujna 2017. - 00:56

Župa dubrovačka dočekuje novu sezonu s novim trenerom. Umjesto Josipa Papića, koji je bio ujedno i igrač, momčad vodi Milan Petrović. Nije bilo previše promjena ni samom terenu uzimajući u obzir igrače koji su iznijeli sezonu. Matej Nađ je jedini napustio redove prvaka. Otišao je u GOŠK Dubrovnik 1919. iz kojeg su u Čibaču stigli Viktor Lekaj te Matej Perović i Ivan Kristović.

Pod vodstvom novog trenera Župa dubrovačka je počela pripreme 10. kolovoza. Točno mjesec dana i tri dana nakon prvog treninga čeka je start nove sezone. Naime, dogovorom dvaju klubova utakmica Gusar – Župa dubrovačka neće se igrati u nedjelju, 10. rujna, već tri dana poslije, u srijedu, 13. rujna. Župa dubrovačka je i u 2. kolu gost, i to Maestrala.

- Neosporno je Neretva favorit. Mi ćemo pokušat izvući iz sebe najbolje – istaknuo je Petrović.

Prošle sezone Župa dubrovačka je slavila u sastavu: Antoni Milina, Marko Šećer (na slici), Marko Grgurević, Pero Grbić, Goran Smolčić, Velimir Kajba, Ante Kovačić, Božo Raguž, Nemanja Mijodanić, Matej Nađ, Bruno Lonza, Petar Kraljić, Josip Raguž, Josip Papić, Toni Soldić, Zvonimir Čikato, Josip Vidić, Nikola Đurić, Mario Bartulović, Kristijan Prkut, Ivan Puljić, Dominik Krmek, Andrej Vidić, Damir Žustra, Filip Kurbelašvili, Antonio Lujo te u prvom dijelu sezone Maro Kalauz, koji je u drugom igrao za Croatiju iz Gabrila, najvećeg suparnika u borbi za naslov. Podsjetnik, prošle sezone Župa dubrovačka je vodila sve do kolo prije kraja kad ju je pretekla momčad iz Gabrila, koja je u zadnjem kolu bila gost u Čibači. Župa dubrovačka je u finalu sezone slavila s 1:0 pogotkom kapetana Velimira Kajbe u 49. minuti.

Potom je u kvalifikacijama za viši rang, južnu skupinu Treće hrvatske lige, Župa dubrovačka za protivnika dobila Uraniu, prvaka Prve županijske lige Splitsko dalmatinske županije. Momčad iz Baške vode je bila bolja u obje utakmice te se plasirala u viši rang.

U novoj sezoni Prve županijske lige Dubrovačko neretvanske županije nastupa 14 klubova. Uz trinaest klubova, koji su igrali prošle sezone (Župa dubrovačka Čibača, Croatia Gabrili, Gusar Komin, Orebić, ONK Metković, Hajduk 1932. Vela Luka, Maestral Krvavac, Slaven Gruda, Grk Potomje, Jadran 1929. Smokvica, Konavljanin Čilipi, Omladinac Lastovo i Žrnovo), novi član je Neretva iz Metkovića, prošle sezone član višeg ranga, južne skupine Treće hrvatske lige.

U 1. kolu, u nedjelju, 10. rujna, igraju na Lastovu: Omladinac - Hajduk 1932.,u Žrnovu: Žrnovo - Orebić, u Potomju: Grk - Jadran 1929., na Grudi: Slaven - Maestral, u Čilipima: Konavljanin – Neretva te u Metkoviću: ONK Metković – Croatia. Tri dana poslije kolo će zaključiti Gusar i Župa dubrovačka ogledom u Kominu. Sve utakmice 1. kola počinju u 17 sati.

25. travanj 2024 05:49