StoryEditorOCM
NogometTREĆA HRVATSKA NOGOMETNA LIGA - JUG

FRANJO DOMIĆ, TRENER GOŠK DUBROVNIKA 1919. 'Nije sjajno, ali ne igramo protiv Manchester Uniteda!'

26. kolovoza 2017. - 01:30

Jesmo li spremni? Nismo. Zašto nismo spremni? Nismo iz razloga što je otišla kompletna momčad, što nemam dovoljan broj igrača na treningu te što nismo odigrali niti jednu ozbiljnu utakmicu tijekom priprema!

Uvodne rečenice razgovora s Franjom Domićem, trenerom nogometaša GOŠK Dubrovnika 1919. uoči starta nove sezone u južnoj skupini Treće hrvatske lige, ne zvuče nimalo dobro. Međutim, nema kod Domića bijele zastave. Ne bi je on izvjesio ni da je situacija još i gora.

Domić je s pripremama za sezonu 2017./18. počeo sredinom srpnja. Na prvom treningu imao je samo četvorica igrača od čega su dvojica bila igrači s imenom i prezimenom, Srđan Lakić i Ognjen Vukojević. Međutim, njih dvojica su zaključila svoje uspješne karijere, a na treningu su bili jer ni danas ne mogu bez nogometa. Promislili smo tada kako bi to bila lijepa priča za GOŠK Dubrovnik 1919. kada bi Lakić i Vukojević odlučili pomoći. Međutim, bilo je jasno odmah kako od toga nema ništa.

U proteklih šest tjedana priprema, naglašava Domić, na treningu je imao igrače za igrati 5 na 5, a ne 11 na 11.

- Jedva smo se skupili za odigrat dvije utakmice protiv Neuma, a niti generalna proba protiv Župe dubrovačke nije bila prava. Zato ne mogu reći da smo spremni. Ponavljam, nemamo dovoljno širok igrački kadar. Promijenili smo momčad. Ne znamo puno o sebi, ali kamo li o suparnicima.

Podsjetio je trener dubrovačkog trećeligaša kako je prošle godine, u ovo isto vrijeme, imao sasvim drugačiju situaciju jer je postojao kostur momčadi, koja je bila uspješna u Prvoj županijskoj ligi te u kvalifikacijama.

- Još smo tu momčad nadogradili, i to smo doveli odlične igrače počevši od Jurića, Jokića i Žilea, koji je sad u Hrvatskom Dragovoljcu te Hodžića, koji je po meni čudo od igrača. Formirali smo momčad koja se u 12. kolu borila protiv Hajduka II. za prvo mjesto. Onda smo ostali bez ključnih igrača, ozlijede i kartoni te nismo naplatili u završnici prvog dijela taj naš golem trud. U pauzi prvenstva Cicijelj je otišao u Solin. Ali, odigrali smo čak osam prijateljskih utakmica. Relativno mirno smo osigurali ostanak. Međutim, kad se Lipotić povrijedio, nismo opet u završnici osvojili više bodova te tako ostvarili još bolji plasman. Sad je otišao Baran. Zatim, otišli su Jurić, naš glavni vezni te Karlo Torbarina. Otišao je i Lipotić iako je on još uvijek imao problem s ozljedom. Doveli smo Iva Caputa i Vinka Petkovića, koji su značajna pojačanja. Zatim došao je Domagoj Perica, ali on nema pravo nastupa u 1. kolu. Zatim došao je i Bruno Ljubić, ali on se ozlijedio. Istina, vjerujem kako će moći igrati protiv Jadrana iz Ploča, međutim, on je dva tjedna bez pravog treninga. Nema zatim Lekaja, nema Veraje, nema Raguža, nema Nemeca, nema Kljunka… Politika kluba je da sa strane možemo imati najviše šest igrača, a ostalo popuniti sa svojim igračima te igračima iz juniorskog pogona. Nažalost, činjenica je kako su juniori prošle sezone imali pogodak razliku 25:75 u ligi protiv svojih vršnjaka, a Treća hrvatske liga jug je daleko ozbiljnija liga. S druge srane što se tiče juniora imam igrače, koje dijelim na one koji se ne jave da neće doći na trening i one koji pristojno jave kako ne mogu doći na trening. Zbog toga igramo na treninzima 5 na 5, i zbog toga ćemo protiv Pločana u subotu imati na klupi jednu do dvije zamjene.

Međutim, Domić ne bi bi Domić kad ne bi unatoč svemu bio pun optimizma.

- Nije sjajno, ali ne igramo protiv Manchester Uniteda. Tu smo u južnoj skupini Treće hrvatske lige. Obećavam u ime svojih igrača, onih koje imam, onih koji su igrali 5 na 5 tijekom priprema, kako ćemo se borit za svaku travku i svaki centimetar ne samo našeg igrališta, već svakog terena ove lige jer mi smo iz ponosnog grada Dubrovnika. I tako ćemo se ponašati – naglasio je Domić.

Županijski ogled u 1. kolu Treće hrvatske lige između GOŠK Dubrovnika 1919. i Jadran Luka Ploče na lapadskom igralištu počinje u subotu, 26. kolovoza u 17.30 sati.

1. kolo
Naša županija ima četiri svoja kluba u južnoj skupini Treće hrvatske lige: Neretvanac iz Opuzena, Jadran Luka Ploče, BŠK Zmaj i GOŠK Dubrovnik 1919.
Na startu nove sezone samo je GOŠK Dubrovnik 1919. u ulozi domaćina, i to dočekuje Jadran Luka Ploče. Neretvanac je gost Hrvaca (subota, 26. kolovoza), a BŠK Zmaj ide u Zmijavce gdje igra s Croatijom (nedjelja, 27. kolovoza).
Još igraju u 1. kolu, subota, 26. kolovoza, Ivanbegovina: Kamen – Zagora, Kaštel Stari: Val – Urania, Split: RNK Split – Imotski, Biograd: Primorac Biograd – Junak, nedjelja, 27. kolovoza, Stobreč: Primorac 1929. – Zadar. Sve utakmice počinju u 17.30 sati. 

18. travanj 2024 11:02