StoryEditorOCM
NogometGRGICA KOVAČ, TRENER NOGOMETAŠA BŠK ZMAJ UOČI KUP UTAKMICE S NOVIGRADOM

Ne mogu iz više razloga biti zadovoljan kako dočekujemo početak sezone!

22. kolovoza 2017. - 11:52

Od šesnaest klubova, koje smo mogli dobiti za suparnika, jedan je drugoligaš, a dva su drugoligaša, dakle, samo trojica su iz višeg ranga. Mi smo na kraju dobili jednog od te trojice i to igramo protiv njega u gostima. Dakle, nismo imali sreće. To je jasno – rekao je Grgica Kovač, trener BŠK Zmaj.

Blatski trećeligaš je jučer napustio otok Korčulu te krenuo put Istre, točnije, Novigrada gdje će ovog utorka s početkom u 16 sati igrati protiv istoimenog domaćina na stadionu Lako pretkolo Kupa Hrvatske. Pokušati se plasirati među 32 najbolja, te se nadati kao će (opet) na svom Zlinju ugostiti jedan od najboljih hrvatskih sastava.

- Što znamo o Novigradu? Dosta je i kod njih bilo promjena. Doveli su između ostalog dva Rusa. Kvalitetan su i zahtjevan suparnik. To je sigurno – naglasio je Kovač, koji je na klupu BŠK Zmaja stigao u zimu ove godine. Vodio je momčad u proljetnom dijelu sezone. Najvažnije je ostvario. BŠK Zmaj je i dalje član južne skupine Treće hrvatske lige. Na kraju je zauzeo vrlo dobro deveto mjesto. Plus je bio trijumf u Županijskom kupu (na slici) zahvaljujući kojem su 'crveni' sad u završnici Kupa Hrvatske, točnije pretkolu u kojem igraju protiv Novigrada.

Kakav je BŠK Zmaj uoči početka nove sezone?

- Opet je problem isti. Opet velika migracija igrača. S obzirom kako je ovo klub s otoka, to je postalo za njega nešto normalno, i to se događa ne samo između dvije sezone, već i između jesenskog i proljetnog dijela sezone. Zbog toga je bilo svakom treneru, tako i meni, zahtjevno raditi. Dok drugima ostane 70, 80 posto momčadi na okupu, ovdje se 70, 80 posto momčadi promijeni. U odnosu na momčad koja je igrala proljetni dio nedostaje nam čak 7,8 standardnih igrača - podvukao je trener BŠK Zmaj. Problem je i to što još nisu 'pokrpali' sve rupe koje su nastale zbog velike migracije igrača.

- Kvalitetom smo dosta lošiji nego smo bili u proljetnom dijelu prošle sezone. Zatim, osim što se još nismo kompletirali, što još razgovaramo s nekim igračima, problem je bio i problem s terenom u Blatu. Kako se nije polijevao zbog ovih vrućina, bio je tvrd, i kao takav opasan za igru. Postojala je opasnost da se igrači ozlijede. Zbog toga nismo odigrali utakmicu s Neretvom kod kuće. Ukupno smo odigrali samo tri utakmice. Protiv Neretve u Metkoviću te dvije na turniru u Vranjicu. U svakom slučaju, ne mogu iz više razloga biti zadovoljan kako dočekujemo početak sezone – zaključio je 51-godišnji Kovač, krajem 80-ih i početkom 90-ih igrač splitskog Hajduka, koji je osim u Hrvatskoj igrao u Belgiji, Francuskoj, Izraelu i Poljskoj.

26. travanj 2024 12:51