StoryEditorOCM
NogometNOGOMETNI KLUB JADRAN LUKA PLOČE

SPREMNI SU PLAVI S UŠĆA NERETVE Proleta: Mjesto nam je u gornjem domu!

Piše Branko Kulidžan
20. kolovoza 2017. - 21:57

U subotu, 26. kolovoza počinje nova sezona u južnoj skupini Treće hrvatske nogometne lige. Jadran Luka Ploče je gost GOŠK Dubrovnika 1919. 

- Pripreme smo odradili kvalitetno te spremni dočekujemo prvi dio ovogodišnjeg trećeligaškog natjecanja. Liga uzimajući u obzir posljednjih nekoliko sezona nije bila jača. Tu su nekadašnji prvoligaši, Zadar i Split, zatim Imotski. Očekujem kako ćemo na kraju jesenskog dijela prvenstva biti u gornjem domu tablice – istaknuo je strateg plavih s ušća Neretve Goran Proleta nakon mjesec dana napornih priprema. Proleta i njegov pomoćnik Stipica Zmijarević ništa nisu prepustili slučaju. Pripreme su se odrađivale na igralištu u Pločama te ušću rijeke Neretve gdje je u kondicijskom dijelu priprema pomogao magistar kineziologije, Vedran Jurinović.

Uprava na čelu s predsjednikom Tihomirom Krstičevićem i direktorom Petritom Dulajem, te u dogovoru sa stručnim stožerom, dogovorila je ovog ljeta dolaske Marina Sršena (Neretvanac), Mihovila Šutala (bivši igrač Neretve koji je u zadnje vrijeme igrao za češki Elseremo Brumov), Nina Malete (povratnik iz Njemačke), Zdenka Jurčevića (Neretva), Aljoše Krstičevića (povratnik iz Neretve), Vlada Franića (povratnik sa školovanja), Ante Sršena (stigao iz Neretvanca, igrao još za momčad Hajduk II a ima iskustva igranja u 2.HNL) te Bruna Šutala (vratar mlade reprezentacije Hrvatske do 17 godina s kojom je bio na Svjetskom prvenstvu u Čileu, igrača Zrinskog iz Mostara, kojem je posljednju klub bila Neretva).

Jadran LP su napustili Marko Petrović, Ivan Paponja i Ante Kraljević te dugogodišnji vratar Josip Ljubičić, koji je svega sedam dana pred početak nove sezone sporazumno raskinuo ugovor i napustio klub.

Pripremnih sedam
Pločani su odigrali sedam prijateljskih susreta, redom: Jadran LP - Neretvanac 1:3 (Barbir), Neum - Jadran LP 1:3 (Jurčević, Markotić, Kalfić), Zrinski Mostar - Jadran LP 4:0, Neretvanac - Jadran LP 2:2 (Kalfić, Jurčević), Kamen - Jadran LP 0:3 (M.Šutalo 2, A. Musulin), Jadran Tučepi - Jadran LP 1:2 (M. Šutalo, Kalfić), Neretva - Jadran LP 2:4 (Jurčević, Kalfić, A. Sršen i M. Šutalo). 
 

Jesen Jadrana LP
GOŠK Dubrovnik 1919., RNK Split, Zadar, BŠK Zmaj i Neretvanac tek na proljeće dolaze u Ploče. Jadran LP nakon što je na startu gost GOŠK Dubrovnika 1919. dočekuje Kamen. Zatim je u 3. kolu gost Vala. U 4. kolu u Ploče stiže Primorac 1929. Stobreč. RNK Split dočekuje Jadran LP u 5. kolu, a u 6. kolu Jadran LP dočekuje Croatiju. U 7. kolu 'Plavi' su gosti Primorca iz Biograda. U 8. kolu u Ploče stiže sinjski Junak. U 9. kolu igraju BŠK Zmaj – Jadran LP u Blatu. U 10. kolu dolazi Imotski, a u 11. kolu Jadran LP je gost Zadra na Stanovima. U 12. kolu dolazi Urania, a u 13. kolu gosti su Zagore. Neretvanski ogled je na rasporedu u pretposljednjem, 14. kolu: Neretvanac – Jadran LP igraju 26. studenoga u Opuzenu. U zadnjem, 15. kolu prvog dijela Jadran LP kod kuće igra s Hrvacama
 

25. travanj 2024 03:41