StoryEditorOCM
NogometU SRIJEDU UJUTRO NA IGRALIŠTU LAPAD

POČELE PRIPREME U LAPADU Srđan Lakić i Ognjen Vukojević na prvom treningu GOŠK-a!

19. srpnja 2017. - 15:40

Franjo Domić je odradio prvi trening GOŠK-a uoči početka nove sezone. Odazvala su se četiri igrača. Toliko ih je bilo u srijedu prijepodne u Lapadu.

- Njih dvojica vrijede za desetoricu, dakle, imam 22 igrača na prvom treningu – razvukao je osmijeh Domić. Dvojica na prvom treningu GOŠK-a koja vrijede za desetoricu su Srđan Lakić i Ognjen Vukojević.  

Lakić je doma. U svom gradu. Njega smo navikli gledati ljeti u Lapadu. Za jednog od najboljih dubrovačkih nogometaša svih vremena nikad nije bilo odmora. Uvijek je znao govoriti: ne možeš na početak priprema doći nespreman. Iako je prošlo ljeto zaključio karijeru, navike su ostale. Uz to, stekli smo dojam, sad želi pomoći. Prenijeti sve ono što je naučio mlađim igračima. Svojim primjerom pokazati kako se ništa ne može postići bez velikog truda i rada. Lakić je na taj način iz Lapada stigao do bundesligaških stadiona.

Isto vrijedi i za Vukojevića. Iako je u Dubrovniku na odmoru, iako je i on zaključio igračku karijeru, ne može i dalje bez travnjaka te lopte. Lakić i Vukojević su vršnjaci. Obojica su rođeni 1983. godine. Lakić je zadnjih deset godina igrao u Njemačkoj. Bio je u sezono 2010./11. najbolji strijelac njemačkog kupa što je postignuće koje nitko od naših igrača nije uspio ostvariti. Te sezone je za Kaiserslautern postigao čak 23 pogotka! Vukojević je posljednje dvije odigrao u Austriji, a prije toga sedam godina je nosio dres Dinama iz Kijeva s kojim je osvojio četiri trofeja. Isto tako sedam godina je s ponosom nosio i dres hrvatske reprezentacije za koju je odigrao 55 utakmica i postigao 4 pogotka. Vukojević je iz Bjelovara gdje ga je na početku karijere trenirao upravo Franjo Domić.

- Bilo je to prije 16, 17 godina – prisjetio se Vukojević.

- Ogi (nadimak Vukojevća) je uvijek znao s loptom. Odličan je tehničar. Veliki radnik – prisjetio se tih dana Domić. 

Trening u Lapadu s Lakićem i Vukojevićem odradili su, nažalost, samo dvojica igrača. Na prvom treningu su bili tek Mislav Glavinić i Bruno Berković.

- Ha, kako bi bilo lijepo imati Lakića i Vukojevića u sastavu. Koja bi to priča bila kad bi odlučili odigrati još sezonu, dvije te zaigrala za nas – poželio je Domić, koji je bio trener i Lakiću. Bilo je to u sezoni 2001./02. u Drugoj hrvatskoj ligi. Domić je stigao u 9 kolu. Gurnuo Lakića u vatru, a Srđan je postigao 15 pogodaka do kraja sezone. 

- Srđan je trpao. Mi smo, od dana kad sam ja preuzeo momčad pa do kraja sezone, bili treća momčad lige. Lakić je potom otišao u Hrvatski dragovoljac. Poslije Kamen te nakon otišao dalje. Vukojević je u svojoj prvoj seniorskoj sezoni postigao 27 pogodaka za Bjelovar. Da, kako bi bilo lijepo da su njih dvojica s nama. Ma, kad bi njih imali, drugi bi molili da igraju za GOŠK - naglasio je Domić.

Lakić i Vukojević nisu nakon pucačkog dijela treninga čekali da Glavinić i Berković pokupe lopte. I oni su preskakali ogradu, ako je koja lopta otišla izvan ograđenog prostora...

25. travanj 2024 05:35