StoryEditorOCM
NogometDUBROVAČKI VJESNIK NA FINALU NOGOMETNE LIGE PRVAKA

SVE JE ISTO KAO I LANI Opet Luka i Mateo na tronu!

Piše PSD.
4. lipnja 2017. - 21:19

CARDIFF Tekst i slike: Tonči Vlašić

Navijači Juventusa nisu čekali kraj utakmice. Tribine su počeli napuštati prije nego se Felix Brych posljednji put oglasio. Sve je bilo jasno i prije nego je Marcelo Asensio postigao u 90. minuti novi, četvrti pogodak za Real Madrid. Pjevaju i slave navijači Real Madrida. Treći put u zadnje četiri godine su najbolji. Ukupno dvanaesti put u povijesti natjecanja. Bilo je ovo 62. finale u kojem su u Cardiffu dobili Juventus sa 4:1. Drugi put su Real Madrid i Juventus bili suparnici u finalu i drugi put slavi klub sa Santiago Bernabeua, koji je najuspješniji klub natjecanja. Juventus sad ima deset naslova manje od Real Madrida.

Talijanski prvak je bio sjajan u prvom poluvremenu. Opasniji. Istina, poveo je Real Madrid, a pogodak je postigao, a tko drugi nego Cristiano Ronaldo. Njegov treći dodir s loptom na utakmici. Milimetarski precizno. Gianluigi Buffon nije mogao ništa. Juventus je izjednačio prekrasnim potezom Marija Mandžukića. Okrenut leđima, prebacio je Keylora Navasa.

U nastavku Juventusa nije bilo za vidjeti. Real Madrid je sredinom drugog poluvremena s dva gola u tri minute sve riješio. Prvi pogodak je postigao Casemiro. Kad te hoće, hoće te. Od bloka, Khediru je pogodilo, lopta je završila baš tamo gdje je jedino Buffon nije mogao dokučiti, u donji desni kut. Potom je zabio opet Ronaldo nakon majstorije i sjajnog ubačaja Luke Modrića. Juventus je u završnici imao priliku ublažiti poraz (Mandžukić), ali kad on nije uspio postići pogodak, jest na drugoj strani Real Madrid. Marcelo je u posljednjoj minuti bio sjajan, prodor te asistencija nakon čega je točku na 'i' stavio Marco Asensio.

Hrvatski nogometaši, to je bilo jasno i prije finala, nastavljaju svoj niz. Peta sezona za redom kako osvajaju naslov prvaka Europe. Mario Mandžukić 2013. (Bayern), Luka Modrić 2014.(Real Madrid), Ivan Rakitić 2015. (Barcelona) te Luka Modrić i Mateo Kovačić 2016. i 2017. (Real Madrid).

Zadnji koji je obranio naslov prvaka bio je prije 27 godina Milan (nakon 1989. prvak i 1990.). Modrić je ogrnut hrvatskom zastavom krenuo prema pobjedničkom postolju. Isto kao i Kovačić. Pozirali su fotoreporterima prije nego će podignuti skupa sa suigračima pokal prvaka Europe.

01. svibanj 2024 23:42