StoryEditorOCM
NogometDUBROVAČKI VJESNIK NA FINALU NOGOMETNE LIGE PRVAKA

LUKA I MANDŽO OD PRVE MINUTE Miho Dobrašin, Konavljanin u novinarskoj loži: 'Bit će 2:1 za Real Madrid!'

Piše PSD.
3. lipnja 2017. - 22:06

CARDIFF Tekst i slike: Tonči Vlašić

Stigao je Real Madrid, stigao je i Juventus na stadion. Prošetali su igrači travnjakom gotovo više od sat vremena prije početka utakmice. Televizijske kamere su pratile autobuse jednih i drugih čitavim putem, od hotela do stadiona te izlazak igrača iz autobusa, odlazak do svlačionica i na kraju izlazak na glavnu pozornicu u odijelima. Uskoro će se presvući te u dresovima istrčati na zagrijavanje.

Press centar je pun k'o šipak. U tom 'moru' je i Miho Dobrašin, 35-godišnjak, koji već pet godina živi i radi u Madridu. Prati Real Madrid i Altetico Madrid. Dopisnik je HINA-e, Sportskih novosti, piše za Globus. Njegov pokojni otac je iz Ljute, iz Konavala. Ime je dobio po djedu. Pozna dobro prilike u divu sa Santiago Bernabeu.

- U Španjolskoj kad kažeš Real misli se na Real Sociedad, dok za Real Madrid kažu Madrid. Netko doda El Madrid – istaknuo je Dobrašin.

Njegova prognoza je 2:1 za Madrid protiv Juventus.

Dobrašin je imao priliku napraviti razgovor sa svim igračima oba madridska velikana. Jednom i razgovarati jedan na jedan s Ronaldom. Pratio je Marija Mandžukića dok je igrao za Atletico Madrid. Sad je tamo Šime Vrsaljko. Atletico je ispao u polufinalu od gradskog rivala, koji večeras igra za svoj 12. naslov prvaka Europe.  Juventus pak igra za treću 'zvjezdicu'.

Cardiffom je u rukama jednog navijača Real Madrida 'šetao' Predrag Mijatović. Crnogorac je bio strijelac u 67. minuti u finalu Lige prvaka 1998. godine. Tim pogotkom je Real Madrid dobio baš Juventus. Navijači Real Madrida priželjkuju novu titulu. Zadnju su osvojili prošle godine kada su u finalu dobili Atletico Madrid. Ovo je treće finale Reala u posljednje četiri sezone!

Navijači su već zauzeli svoja mjesta na tribinama. Lijepo je vidjeti i navijače u dresovima hrvatske reprezentacije te hrvatske zastave. Razlog se dobro zna. UEFA je gotovo sat prije početka utakmice objavila sastave. Nema velikih iznenađenja. Mario Mandžukić je u početnih jedanaest Juventusa, a Luka Modrić u startnoj postavi Real Madrida na čijoj je klupi Mateo Kovačić. Marko Pjaca nije zbog ozlijede bio među kandidatima za nastup u dresu Juventusa. Finale će pratiti s tribina.  

19. travanj 2024 23:27