StoryEditorOCM
NogometNOGOMETNI KLUB ŽUPA DUBROVAČKA

IVICA KARABOGDAN 'Ni sami nismo vjerovali kako ćemo uspjeti igrati u Barceloni!'

16. travnja 2017. - 22:28

Nogometni klub Župa dubrovačka nastupit će 22. i 23. travnja na Football Cup Barcelona, međunarodnom turniru. Prijavio je momčad za nastup u kategoriji dječaka rođenih 2006. i mlađih.

- Među 14 igrača, koliko ih putuje u Barcelonu, imamo u sastavu i dječake rođene 2007., ali i 2008. godine – istaknut će Ivica Karabogdan, trener mlađih uzrasta Župe dubrovačke. U kategoriji rođenih 2006. i mlađi nastupit će 32 kluba, koji su podijeljeni u osam skupina s po četiri sastava. U skupini svatko sa svakim, potom, ovisno o rezultatu…

- Razigrava se za sva mjesta. Organizator je isticao kako ćemo odigrati u dva dana najmanje pet utakmica, međutim, odigrat ćemo u najgorem slučaju šest, a možda i sedam, naravno, ukoliko budemo uspješni u skupini u kojoj smo s klubom iz Engleske, Švicarske i Francuske. Prva dva mjesta vode u borbu za plasman od 1. do 16. mjesta, treći će razigravati od 17. do 24. mjesta, a četvrti od 25. do 32. mjesta. Prvu utakmicu igramo u subotu, 22. travnja u 9 sati na terenu 6’A’ protiv Engleza, ako budemo u skupini prvi ili drugi onda u subotu igramo i utakmicu osmine finala. Razigravanje za plasman od 1. do 8. mjesta, od 9. do 16. mjesta, od 17. do 24. mjesta te od 25. do 32. mjesta je na rasporedu u nedjelju, 23. travnja – govori Karabogdan te ističe podatak kako će oko sto momčadi iz 20 država igrati na proljetnom izdanju Football Cup Barcelona.

- Sve je počelo za vrijeme našeg nastupa na turniru u Ohridu. Tamo smo čuli za turnir u Barceloni, a kad smo se vratili iz Makedonije, razgovarali smo s roditeljima djece te krenuli u realizaciju. Sve je trebalo potvrditi do 31. prosinca, posljednjeg dana 2016. godine. Ni sami nismo u početku vjerovali kako ćemo uspjeti. Međutim, zahvaljujući roditeljima djece, koji su podnijeli najveći teret, na tome im treba zahvaliti i čestitati kao i svima drugima koji su pomogli, Nogometni klub Župa dubrovačka bit će sudionik jednog ovakvog jakog, poznatog turnira. U posljednje tri i pol godine, kaže Karabogdan, mlađi uzrasti Župe dubrovačke nastupali su diljem Hrvatske, ali u Sloveniji, Bosni i Hercegovini te Makedoniji.

- U zadnje tri i pol godine bili smo na više od pedeset turnira. Najvažnije je djeci omogućiti da igraju. Utakmica su najbolji trening. Kad se igra i putuje to je dodatni motiv djeci da rade, a utakmice s drugima su prilika vidjeti gdje su, jesu li napredovali, tj. jesmo li dobro radili. Što se tiče turnira u Barceloni, tamo nas čeka nešto novo. Igra se na polovici pravog nogometnog terena, šest plus vratar. Utakmica traje dva puta po 15 minuta. Ima zaleđa. Kažem, nešto novo jer kod nas ovaj uzrast igra osam plus vratar. S dva igrača manje u polju nismo igrali. Međutim, spremamo se i za to. Vjerujem kako ćemo dosta toga naučiti, kako će ovi dječaci, i ne samo oni, pamtiti nastup u Barceloni – rekao je Karabogdan.

Mali nogometaši Župe dubrovačke u Španjolsku putuju u četvrtak, 20. travnja.

Sastav za Barcelonu: Hvala NA Libertas i ŠN Božo Broketa
Hvala na suradnji Nogometnoj akademiji Libertas i Školi nogometa Božo Broketa. Naime, za nas će u Barceloni igrati po jedan član ta dva kluba, i to Kristijan Sentić (NA Libertas) i Roko Vuletić (ŠN Božo Broketa). Ukupno ide 14 igrača. Uz Sentića i Vuletića to su Fran Matej Bulić, Lovre Bagur, Valentin Brajko, Filip Gverović, Karlo Krmek, Luka Miletić Dri, Đivo Pregelj, Karlo Ruščić, Frano Vlašić, Mihael Raguž, Karlo Vučičević i Ivano Vukas – rekao je Ivica Karabogdan, trener Župe dubrovačke.

20. travanj 2024 01:43