StoryEditorOCM
NogometNOGOMET/PRVA ŽUPANIJSKA LIGA

NAJBOLJI NAPAD LIGE Croatia Gabrili - ONK Metković 4:1

9. travnja 2017. - 23:01

Momčad iz Gabrila je dobila i petu prvenstvenu utakmicu ovog proljeća, točnije, dobila je svih pet. Zanimljivo, u svakoj je primila po jedan pogodak, ali ih je postigla čak 24. Najgore su prošli Grk u Gabrilima (9:1) te Omladinac na svom terenu na Lastovu (7:1). 

Croatija je uvjerljivo najefikasnija momčad lige - 52 pogotka, 12 više od Orebića, koji je sa 40 pogodaka na drugom mjestu. Orebić je prvi ove sezone odnio sva tri boda iz Gabrila, i to u trećem domaćem nastupu Croatije ove sezone (Croatia - Orebić 2:3), a isto, slaviti u Gabrilima, uspjelo je i Župi dubrovačkoj, i to u posljednjem kolu prvog dijela sezone kada je bila bolja s 3:1.

Međutim, izgubljeno na svom terenu momčad trenera Ivice Zadra je nadoknadila u gostima, što više, u dobrom je plusu.

U 19. kolu Prve ŽNL dočekala je i nadigrala ONK Metković kod kuće sa 4:1. Prvi je mrežu Metkovaca zatresao Maro Kalauz u 16. minuti, zatim 11 minuta poslije prvog pogotka isto je uspio Josip Zadro. Četiri minute poslije Mateo Vodopić je izborio kazneni udarac, kojeg je izveo Mario Mostina. Njegov udarac je zaustavio vtara ONK Metković Hrvoje Marević, koji je skrivio kazneni udarac, ali nije uspio uhvatiti loptu. Do nje je prvi strigao Mostina te je pospremio u mrežu za 3:0. U 37. minuti novi pogodak u mreži Metkovaca. Sad je strijelac bio Vlaho Grbešić. ONK Metković je ublažio poraz u 61. minuti. Strijelac je bio Drago Jelavić. Croatija je dobila oba ogleda ove sezone protiv ONK Metković. U prvom dijelu, u Metkoviću, bila je bolja s 1:0.

FOTOGRAFIJE S UTAKMICE CROATIA GABRILI - ONK METKOVIĆ 4:1

Croatija u 20. kolu ide u goste četvrtom Orebiću, a lider Župa dubrovačka je gost trećeg Gusara. Župa dubrovačka ima 43 boda, pet više od druge Croatije, koja je odigrala utakmicu manje od lidera. Treći je Gusar iz Komina s 33 boda i također utakmicom manje u odnosu na Župu. Orebić je odigrao isto utakmica kao i Župa dubrovačka. Četvrti je s 29 bodova...

20. travanj 2024 01:50