StoryEditorOCM
NogometNAŠ FOTOREPORTER U TUZLI S NOGOMETAŠIMA HNK GOŠK JUG VETERAN '79

PRIČA KOJA TRAJE VEĆ 20 GODINA Prijateljstvo za prijateljstvo, utakmica za pobjedu

Piše PSD.
3. travnja 2017. - 17:38

TUZLA Perom i slikom: Željko Tutnjević

Puni lijepih utisaka su se nogometaši HNK GOŠK Jug Veteran 79 sinoć vratili iz Tuzle, s još jednog gostovanja kod osvjedočenih prijatelja, veterana FK Sloboda Tuzla. Za razliku od preklanjskog gostovanja u studenom, kad je za vrijeme utakmice kiša lila, koja se u snijeg pretvorila, ovaj put je Tuzla toplinom žarila i sve mirisom behara obavila.

Prijateljstvo dva kluba i dva grada slavi već 20. rođendan,  što je naglasio i Jasmin Imamović, gradonačelnik Tuzle, koji ne propušta priliku naći vremena doći i pozdraviti prijatelje iz Dubrovnika. Sve je, podsjetio je igrače i vodstvo oba kluba,  počelo kad su se  prije 20 godina u Taliru upoznali Frano Cetinić i on, vatreni ljubitelji nogometa, i predložili prvu utakmicu Tuzlaka i Dubrovčana. Prvu je slijedila druga, drugu treća i tako nepomućeno prijateljstvo traje već dva desetljeća. Tom prilikom su on i Pero Miladin, izbornik dubrovačke ekipe, izmijenili i prigodne poklone. Dubrovčani su na poklon dobili brošuru Tuzla, grad na zrnu soli i reprint knjige iz 1902. godine Trzaji, Silvija Strahimira Kranjčevića.

Naglašeno je da gostovanje ne bi bilo moguće bez velike pomoći Općine Tuzla. Jasno je da nogometaši vole i za loptom trčati, a ne samo pričati i čitati, pa je jedva dočekana subotnja utakmica. Odigrana je na pomoćnom terenu normalnih dimenzija Gradskog stadiona u Tušnju, na umjetnoj travi, ali obzirom da su neki od igrača "pretrčali" i 70. rođendan, u ipak malo kraćem trajanju od 2 puta po 35 minuta. Tuzlaci su se na svim druženjima u hotelu Tuzla i u klupskom kafiću na stadionu pokazali kao iskreni prijatelji i najbolji mogući domaćini, no nogomet se, ipak, igra za pobjedu, pa su goste s terena ispratili s golom viška u mreži. Utakmica je završila rezultatom 3:2 za domaće.

Golove za veterane FK Sloboda, za koje su, između ostalih, igrali i internacionalci Dževad Šećerbegović - Šećer i Enes Mešanović – Sića, te Gradimir Crnogorac, bivši igrač NK Hajduk Split, postigli su Jasmin Hukić, Mirza Čejvanović i Nedim Omerović, a strijelci za Dubrovčane bijahu Denis Sarić i Renato Mihaljević.

U Tuzlu se putovalo udobnim autobusom Libertasa. Vozio je iskusni i pouzdani Pero Matuško, tako da je putovanje u oba pravca proteklo u šali, škercima i prepričavanjima i vlastitih i tuđih utakmica, spominjalo se mnoge velike naše i svjetske igrače, ali je posebno "poglavlje" dobio Pelješka Strijela, Vlaho Cvjetanović, koji je dio igračke karijere odigrao i u Španjolskoj. Njegov sin Lukša je u obrani s napadačima domaćih bio ljuti boj.

Iz busa su održane i internetske roaming viber "video konferencije", član ekipe Ivica Špilj je, zbog nemogućnosti polaska na ovo gostovanje, bio meta stalne vesele zafrkancije. Na završnoj svečanoj večeri u vinoteci hotela Tuzla, uz bosanske glazbene ritmove i izvrsno iće i piće, Nihad Mujezinović, predsjednik tuzlanskih veterana i Pero Miladin u ime Dubrovčana, istakli su da ponajviše raduje što se sve više mladih igrača, iza kojih je tek završena igračka karijera za bodove, uključuje u veteranske redove, što je garancija da se prijateljstvo ova dva kluba neće ugasiti, nego i u budućnosti nastaviti.

Veterani iz Dubrovnika su se već počeli dogovarati kako gostoprimstvo uzvratiti i čak ga i pokušati nadmašiti, pa, onako muški i domaćinski, na domaćem terenu i u uzvratnoj utakmici pokušati pobijediti i za ovaj minimalni poraz ponosno uzvratiti i kojim golom viša u mreži Tuzlaka ponosno "naplatiti".

U Tuzlu su putovali Pero Miladin, Veselin Zrilić, Lovorko Špero, Antonio Bagoje, Alen Brbora, Renato Mihaljević, Božo Leto, Adrijan Stermasi, Božo Leto, Joško Atijas, Vlaho Mazarekić, Alen Mustahinić, Ivica Obradović, Antun Paviša, Lukša Cvjetanović, Admir Bijedić i Boris Raič.

18. travanj 2024 14:56