StoryEditorOCM
NogometNOGOMET/ŽUPANIJSKI KUP

GUSAR IZBACIO BRANITELJA NASLOVA Iznenađenje i u Putnikovićima!

29. ožujka 2017. - 23:10

Iznenađenje u dvije od tri odigrane utakmice Županijskog nogometnog kupa, i to u finalu Nogometnog centra Neretva te u finalu Nogometnog centra Pelješac. Gusar iz Komina, trećeplasirani sastav Prve županijske lige izbacio je branitelja naslova i drugoplasiranu momčad Treće hrvatske lige - jug, Neretvanac iz Opuzena, dok je županijski drugoligaš SOŠK 1919. u Putnikovićima zaustavio Orebić, člana Prve županijske lige.

Gusar je slavio sa 6:5 na kaznene udarce protiv Neretvanca na svom terenu. Nakon 90 minuta igre bilo je 1:1. Opuzenci su poveli već u 10. minuti pogotkom Domagoja Zovka. Domaćin je izjednačio pred kraj utakmice. Potom kazneni udarci. U Putnikovićima sva tri pogotka potpisali su igrači SOŠK-a 1919.. Stonjani su poveli pogotkom Sandra Salacana. Orebić je izjednačio autogolom, a za konačnih 2:1 pogodio je Ivan Žile.

U Blatu, u finalu Nogometnog centra Lastovo – Korčula, BŠK Zmaj je s 3:1 bio uspješniji od Jadrana 1929. iz Smokvice, koji je poveo pogotkom Antonija Pecotića već u 3. minuti. Potom tri pogotka Armina Abaza. Napadač BŠK Zmaja pogodio je u 7. minuti za 1:1, sedam minuta poslije za 2:1 te sedam minuta prije kraja utakmice za 3:1.

Posljednjeg sudionika polufinala Županijskog kupa doznat ćemo u srijedu, 4. travnja kada se u Čibači igra finale Nogometnog centra Dubrovnik – Župa dubrovačka – Konavle između dva vodeća sastava Prve županijske lige, Župe dubrovačke i Croatije iz Gabrila.

FINALA
Nogometni centar Neretva, Komin:
Gusar – Neretvanac 1:1/kazneni udarci 5:4; Nogometni centar Lastovo – Korčula, Blato: BŠK Zmaj - Jadran 1929. Smokvica 3:1, Nogometni centar Pelješac, Putnikovići: SOŠK 1919 – Orebić  2:1, Nogometni centar Dubrovnik - Župa dubrovačka – Konavle, Čibača: Župa dubrovačka – Croatia Gabrili (srijeda, 4. travnja u 17 sati).
 

23. travanj 2024 09:16