StoryEditorOCM
NogometNOGOMET/NJEMAČKA

ZBOGOM HSV Gdje će Emir Spahić nastaviti karijeru?

3. siječnja 2017. - 23:29

Emir Spahić nije više igrač bundesligaša HSV-a. Na stranici šesterostrukog prvaka Njemačke i trostrukog pobjednika njemačkog kupa, europskog prvaka 1983. i osvajača Kupa pobjednika kupova Europe 1977. godine, piše kako je 36-godišnji Dubrovčanin, reprezentativac Bosne i Hercegovine, dobio otkaz. Ne navodi se konkretan razlog razlaza. Trener HSV-a Markus Gisdol je izjavio kako iskusni stoper nije u njegovim planovima za budućnost. Posljednji put je igrao za HSV protiv Schalkea 20. prosinca 2016. godine (pobjeda 2:1)

Spahić je u HSV stigao u ljeto 2015. godine i jedan je od najzaslužnijih što je prošle sezone legendarni njemački klub izborio ostanak u Bundesligi. Za HSV je nastupio 37 puta od čega 11 puta u prvom dijelu sezone 2016./17. nakon kojeg je hamburški klub s 13 bodova na 16. mjestu u konkurenciji 18 klubova, poziciji koja vodi u doigravanje za ostanak. HSV je jedini klub koji je nastupao u svim sezonama Bundeslige.

Inače, debi u Bundesligi Spahić je imao 2013. godine u dresu Bayer Leverkusena za koji je u dvije sezone nastupio 49 puta i postigao 3 pogotka. Osim u Njemačkoj, Hrvatskoj i BiH, Spahić je igrao u Rusiji (Šinnik Jaroslavlj, zatim dva moskovska kluba, Torpedo i Lokomotiv te Anži), Francuskoj (Montpellier) i Španjolskoj (Sevilla). Sa Zagrebom, moskovskom Lokomotivom, Montpellierom, Sevilliom i Bayer Leverkusenom je igrao u europskim kupovima - ukupno 30 utakmica od čega u europskoj Ligi prvaka ima 16 nastupa (sve u dresu Bayer Leverkusena).

Čak 93 puta je nastupio za reprezentaciju BiH za koju je postigao 6 pogodaka, Najveći uspjeh s BiH mu je nastup na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine. Nastupivši na legendarnoj Maracani u Rio de Janeiru u utakmici protiv Argentine postao je prvi igrač, koji je ponikao u Lapadu, koji je zaigrao na SP-u. Bez obzira na dva razlaza prije vremena, oba s bundesligašima, Bayer Leverkusenom (incident s redarom) i sad HSV-om, gdje god je igrao Spahić je bio jedan od najboljih igrača svoje momčadi. Unatoč 36 godina još uvijek je među ponajboljim stoperima Europe.

23. travanj 2024 14:02