StoryEditorOCM
NogometTOMISLAV GLUMAC, NOGOMETAŠ BALIKESIRSPORA

HALO TURSKA 'Koliko smo ozbiljna ekipa, vidjet ćemo danas'

5. studenog 2016. - 12:30

Igra i to prema ocjenama, koje je dobio u prvih devet kola, vrlo dobro. Ništa novo, rekli bi. Prošle godine je izabran u najbolju momčad jesenskog dijela prvenstva.

- Najvažnije je da nema ozljeda – istaknuo je Tomislav Glumac, glavni čovjek obrane Balikesirspora. U Turskoj je Mokošan od početka 2015 godine. Tada je Balikesirspor igrao i borio se za ostanak u prvom razredu. Zaostatak iz jesenskog dijela je bio velik te na proljeće nisu uspjeli izbjeći najgore. Prošle sezone se Glumac borio za povratak među najbolje. Balikesirspor je zapelo na kraju u finalu dodatnih kvalifikacija.

- Cilj je isti i ove sezone. Imamo dobru momčad, puno jaču nego prošle sezone. Da je ova momčad bila lani, mislim kako bismo glatko izborili viši rang. Ali, ove sezone su i drugi jači. Ima osam klubova, koji žele u Prvu ligu. Bit će borba tako da je sad najvažnije biti među šest najboljih radi doigravanja.

Početak nove sezone nije bio dobar za Balikesirspor.

- Kad te neće, neće te. U 1. kolu promašimo penal kad smo vodili s 1:0 i na kraju izgubimo kod kuće s 2:1. U 2. kolu opet promašimo penal (poraz u gostima 1:0).

Zadnje dvije utakmice su odlični. Dvije pobjede, 4:1 u gostima i 5:0 kod kuće.

- Prije tri kola se dogodila promjena na klupi. Novi trener, novi način igre, i ide nas. Dvije pobjede i remi. Međutim, koliko smo ozbiljna ekipa vidjet ćemo sad kad smo gosti Denizlispora. Ako to dobijemo, tada možemo gledat vrh.

Osim dvije pobjede u zadnja dva kola, na ruku su im išle i kazne. Savez je oduzeo bodove nekim klubovima.

- Kažnjeni su zbog neplaćanja igrača od prije nekoliko sezona, dok je Eskisehirspor kažnjen zbog napuštanja terena nezadovoljan suđenjem. Inače, nije baš bilo bajno unatrag nekoliko mjeseci nakon pokušaja vojnog udara. Nastao je problem, gradovi nisu na vrijeme isplaćivali novac za klubove. Ali, situacija se popravlja. Opet televizija prenosi utakmice, sponzori su se vratili.

Utakmica Denzlispor – Balikesirspor igra se ove subote u 11 sati po hrvatskom vremenu. Glumac i ekipa su četvrti sa 14 bodova, prvu poziciju drži Yeni Malatyaspor s 22 boda, Boluspor na drugom mjestu ima 20, Goztepe na trećem 18…Denzlispor je dvanaesti u konkurenciji 18 klubova s 8 bodova. Prva dva mjesta vode izravno u prvi razred, dok treći, četvrti, peti i šesti razigravaju za posljednje treće mjesto koje donosi plasman u viši rang. Tri zadnja ispadaju.

19. travanj 2024 12:10