StoryEditorOCM
NogometNOGOMET/PRVA ŽUPANIJSKA LIGA

ŽUPA BARJAK ČUVA Papić: 'Kad smo kompletni na treninzima i na utakmicama, onda smo baš ozbiljna momčad'

Piše Tonči Vlašić Foto: Tonči Vlašić
16. listopada 2016. - 22:21

Konavljanin – Župa dubrovačka 0:2 u 6. kolu Prve županijske lige. Momčad iz Čibače je ostvarila četvrtu uzastopnu, a ukupno petu pobjedu ove sezone. I dalje je bez poraza (pet pobjeda i jedan remi) te drži vrh Prve županijske lige.

- Tvrda utakmica u kojoj smo apsolutno zasluženo dobili Konavljanina, koji je imao svojih par polu prilika, ali u niti jednom trenutku nismo bili u podređenom položaju – istaknuo je trener Župe dubrovačke Josip Papić. Na početku sezone je i on morao na teren.

- Imali smo određenih problema. Manje-više kao i svaka ekipa. Igrači su bili zauzeti obvezama na poslu. Sad kad smo se kompletirali, kad nema tih problema, sad izgledamo dosta ozbiljno.

Maestral je drugi sa četiri boda manje, Croatija ima pet manje, ali i utakmicu manje…

- Ispada kako su Maestral i Croatia najopasniji konkurenti, ali ne bih otpisao ni Gusar, koji za mnoge, tako i za mene, ima dobru ekipu, a baš je momčad iz Komina naš idući suparnik. Stiže u Čibaču. Najvažnije, uoči te utakmice nemamo problema s kartonima. Dakle, svi su na raspolaganju. Igrači su sad redovni na treninzima, a to je velika zasluga Uprave. Ponavljam, kad smo kompletni na treninzima i na utakmicama, onda smo baš ozbiljna momčad.

Čim krene dobro, a krenulo je Župu dubrovačku, odmah se čuju priče o višem rangu natjecanja.

- Uprava će odlučiti, a na nama je da igramo najbolje što možemo, da zbog nas samih uzmemo najbolju poziciju.

Župa dubrovačka je složila dobru momčad. Malo tko je iznenađen što je na vrhu tablice.

- Da, nismo iznenađenje po imenima koja imamo, ali ako se vratimo na početak, niti jedno kolo nismo bili kompletni. Sad je u Čilipima nedostajao Vidić, vrlo važan igrač, koji je plus  igrač ispod 21 godinu Znate kako tri igrača mlađa od 21 godine moraju početi utakmicu. U 1. kolu nije igrao Kajba, potom se ozlijedio u 1. minuti druge utakmice. Nije bilo na početku ni Kovačića. Ali, ponavljam, Uprava je osigurala da smo sad svi na treninzima, i to se vidjelo. Tjelesno smo spremniji od suparnika. Vidi se to. Drugo poluvrijeme protiv Konavljanina, je li to iz razloga što smo postigli odmah na početku nastavka drugi pogodak te riješili pitanje pobjednika, to ne znam, međutim, to drugo poluvrijeme je bilo naših najboljih 45 minuta ove jeseni. Domaćin je na kraju dobro prošao.

Papić ima na vratima Antonija Milinu, Marko Šećer je na poziciji stopera, Ante Kovačić u sredini..

- U svakoj liniji imamo prevagu, otraga uz Šećera je i Smolčić, naprijed su Nađ, Kajba, Kalauz… tu su i mlađi: Raguž, Soldić, Kraljić, Krmek, Grgurević… Evo, Grgurević, koji je ušao pred kraj prvog poluvremena, bio je jedan od boljih u Čilipima – istaknuo je Papić.

Uglavnom, puno je razloga za zadovoljstvo u redovima Župe dubrovačke, a sve uoči derbija 7. kola kada im u goste stiže Gusar.

16. travanj 2024 07:01