stdClass Object ( [id] => 1372647 [title] => Kad ne zakucava, crta i fotografira: ‘Naslikao sam Maradonu i Tysona. Nakon karijere želim na umjetničku akademiju‘ [alias] => kad-ne-zakucava-crta-i-fotografira-naslikao-sam-maradonu-i-tysona-nakon-karijere-zelim-na-umjetnicku-akademiju [catid] => 278 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Lovre Runjić, umjetnik pod obručima. Nije 23-godišnji košarkaš Splita zaslužio taj naziv samo zbog efektnih zakucavanja, nebeskih skokova, energije koju emitira na parketu. Važan član momčadi trenera Slavena Rimca demantirao je stereotipe o tipičnim košarkašima, sportašima jer osim narančaste lopte voli i slikanje, fotografiju...

Kako bi Ameri rekli on je košarkaš ‘slash‘ fotograf ‘slash‘ slikar. A kao i za košarku, i za to je Lovre jako talentiran. Košarka je njegova ljubav i posao, umjetnost hobi i – ljubavnica. No, dok traje sezona fokus je isključivo na košarci. Prilika za osvajanje kupa na domaćem terenu na Gripama je propuštena, ali ove sezone ‘žuti‘ su opet u borbi za plasman u doigravanje regionalne lige što bi bio povijesni uspjeh. A Split također sanja osvajanje naslova prvaka Hrvatske, želi s trona skinuti Zadar.

- Nezahvalno je u ovo vrijeme davati ocjenu sezone, ali iskreno, nisam zadovoljan što se tiče njenog dosadašnjeg dijela – rekao je u startu intervjua Runjić.

- Zadovoljan sam time što smo kao momčad očigledno napredovali. Tražili smo se, imali smo i promjena igrača. Trebalo nam je vremena dok smo se navikli jedan na drugoga, pa su stigle ozljede koje su izbacile neke igrače na duže razdoblje. Bilo je uspona i padova. No, ukupno nisam zadovoljan. Imali smo veliku šansu osvojiti kup, a nismo to napravili. Tu sam od 14. godine, volio bih nešto napokon osvojiti. Vjerujem da idemo u dobrom smjeru. Nadam se da ćemo na zajedničkoj večeri na kraju sezone biti sretni što smo napokon osvojili trofej – poželio je Runjić.

---

image
Nikola Vilić/Cropix
---

Trofej klub čeka dugih 20 godina. Stvara li vama igračima to dodatan pritisak?

- Ne, ali stvara nam to što vidimo koliko smo blizu toga, a nismo ga još uspjeli osvojiti. Da igramo najbolje na svijetu, svi zabijamo po 20 poena, ako ništa ne osvojimo to će se zaboraviti. Svaka čast svim igračima koji su nešto osvajali, naročito više puta. Pogotovo onima koji su to radili u Jugoplastici, koji su triput zaredom bili prvaci Europe.

Split je u borbi za plasman u play off Admiral Bet ABA lige. To vam je lani za dlaku pobjeglo?

- Prošlu sezonu smo završili s deset pobjeda koliko ih imamo sada (još su četiri kola do kraja, nap.a.). Mislimo da će nam za play off trebati 12-13 pobjeda. Raspored nije lagan, ali imamo veliku priliku. Ovisi o nama hoćemo li je iskoristiti. Nadam se da smo nešto naučili iz prilike koju lani nismo iskoristili i da ćemo je sada zgrabiti. Volio bih da dva ili čak sva tri hrvatska kluba odu u doigravanje. Ne bih mogao podnijeti onaj ružan osjećaj da nam je opet nedostajala jedna pobjeda. Najgore mi je kada sam nakon prošlosezonskog finala prvenstva Hrvatske (0:3 za Zadar, nap.a.) doma gledao onu plaketu na kojoj je pisalo ‘sudionik finala‘. Nisam znao što ću s tim. To nije za staviti na policu. Ne mogu to pokazivati ljudima. Želim nešto osvojiti.

---

image
Nikola Vilić/Cropix
---

Trofej je neostvareni san.

- Želim trofej. U klubu sam deset godina, od kadeta, a još nisam osjetio kako je nešto osvojiti. Naša čistačica teta Elena je svih tih 20 godina provela u klubu. Sanja da neće otići u mirovinu bez osvojenog trofeja.

Koliko si zadovoljan vlastitom sezonom? Bilo je dosta amplituda, od odličnih partija i titule MVP-a kola regionalne lige nakon 20 poena i 16 koševa u susretu protiv Mornara u Baru, do susreta u kojima si imao sporednu ulogu?

- U utakmici s Mornarom sam igrao 30 minuta. Na početku me zaboljelo koljeno, ali sam igrao i otvorilo mi se. Perković je bio ozlijeđen i trebalo nam je nešto dodatno. Znao sam koliko nam znači napadački skok, da moram kažnjavati njihove greške. Kada smo ušli u svlačionicu čudio sam se kojih 16 skokova. Nisam se nadao da ću zabiti 20 poena i imati toliko skokova. Protiv Krke sam također dobro čuvao njihovog playmakera. U ABA ligi igram uz amplitude, ali ove bolje utakmice su mi na višoj razini nego prošle sezone.

Nekako malo ispod radara prolazi tvoj obrambeni učinak, energetski impuls koji daješ?

- Ove sezone se traže drugačije stvari od mene nego prošle. Moram se uklopiti, drugačija je momčad. Od mene se traže obrambeni zadaci, a u napadu što se otvori, kao recimo u susretu kod Studentskog centra kada smo se u zadnjoj četvrtini vratili nakon -19. Vezao sam u finišu susreta dvije trice... Imam više samopouzdanja nego lani, ali uloga mi je drugačija. Nisam Shorty (Shorter, nap.a.) koji će zabiti 20, moji su ključni zadaci obrana, skok, pa nekad moram čuvati njihovog playmakera, u napadu kazniti njihovu grešku... Gledam sve to kao neki izazov, ali treba mi vremena i da razvijem sve te aspekte igre. Ne želim biti limitiran igrač.

---

image

Diego Armando Maradona by Lovre Runjić

Privatni album
---

Između ostalog i zbog toga što imaš fizičke predispozicije da možeš odraditi neke aspekte igre koji mnogi ne mogu?

- Vidim napredak, možda se to s tribine najbolje ne vidi.

Bivši izbornik Aleksandar Petrović pozvao te lani u ovo vrijeme u reprezentaciju?

- Volio bih postati stalan član reprezentacije, ići na velika natjecanja. Sada imamo šansu za odlazak na OI, a iduće su 2028. godine. Tada bih trebao biti u najboljim igračkim godinama. Odlazak na Igre s reprezentacijom bio bi mi san koji ni u najluđim snovima nisam mogao sanjati. Sjećam se kako sam u sezoni 2017/18 prvi put išao na okupljanje U18 reprezentacije. Iz Trogira gdje sam počeo, došao sam tada do reprezentacije. A sjećam se i osjećaja kada je stigao poziv za seniorsku reprezentaciju. To je nešto posebno, nastupaš za svoju državu.

Počeo si u svom Trogiru.

- Rodio sam se i prvih 14 godina sam živio u Trogiru. Tamo sam počeo igrati. Ante Bilić mi je bio jedan od prvih trenera. Tada sam prešao u Split. Nakon par godina moji su počeli graditi kuću na selu u Labinu u zaleđu Trogira, u Runjićima. Tamo su se preselili.

Guštaš li provoditi vrijeme u Labinu?

- Prvu godinu nakon povratka s posudbe u Soniku (u sezoni 2020/21, nap.a.) sam i živio tamo. Uživam biti tamo. Imam i njemačkog ovčara Mrcka kojem je deset godina. Volim s njim prošetati, taj mir, tišinu, volim domaću spizu. Mater većinom radi kolače tako da bude i nešto slatko. Ali koliko god je tamo lijepo preselio sam u Split zbog prometnih gužvi i duge vožnje. Postalo mi je teško kada dođemo s gostovanja u tri ujutro još voziti i do Labina.

---

image
Nikola Vilić/Cropix
---

Nemoj samo pretjerivati s kolačima?

- Dokle god ovako treniramo mislim da s tim nema problema ha, ha. Pogotovo kada su u pitanju domaći kolači.

Pomogao si majci Rini upisati tečaj slastičarstva?

- Sestra i ja smo joj to poklonili za rođendan. Cijeli život voli raditi kolače, torte. Velika želja joj je bila otići na tečaj, a nikada to nije mogla. Oduševila se, mislila je da joj se to nikada neće ostvariti. Naučila je i usavršila dosta stvari koje kao amater nije znala, upoznala nove ljude. Završila je tromjesečni tečaj, sada joj slijedi završni ispit. Lijepo je vidjeti sretne roditelje. Majka (djevojački Miše, nap.a.) je igrala rukomet u Trogiru, u prvoj ekipi.

Ti si baš iz sportske obitelji, i tata Ivica je igrao košarku, a sestra Marijeta poznata odbojkašica?

- Tata je igrao u Trogiru, Dalvinu, Omišu... Kasnije je kratko bio i trener. Zbog njega sam počeo trenirati košarku, zbog toga što sam stalno s njim odlazio i gledao ga kako igra basket. Za jedan Božić sam, s mislim četiri godine, dobio ‘košarkni‘ balun. Kao dijete sam ga tako zvao ha, ha. Tako je sve krenulo. Nosio bih taj balun sa sobom kada god bih išao gledati oca.

Sestra Marijeta je profesionalna odbojkašica, sada igra u Azerbajdžanu za Absheron?

- Igrala je u Trogiru, Marini Kaštela, reprezentaciji, na faks je otišla u San Antonio u SAD. Sada već dugo profesionalno igra. Prošla je Tursku, Njemačku, sada je u Azerbajdžanu. Proputovala je svijeta. Ovog ljeta se udaje.

Tko je fotograf na vjenčanju?

- Ha, ha... To su riješili. Dolazim kao ponosni brat.

Ne vjerujem da ipak nećeš ponijeti fotoaparat?

- Naravno, volim to. Jedva čekam taj dan. Ne mogu još vjerovati da mi se da mi se sestra udaje.

---

image
Nikola Vilić/Cropix
---

Hobiji su ti fotografija, slikanje...?

- Kada sam s 14 godina iz Trogira prelazio u Split gdje sam živio s bakom i djedom, upisao sam Umjetničku školu jer me to od malih nogu privlačilo. To mi je jedna od boljih odluka zbog toga što sam upoznao ljude, zbog stvari koje sam naučio, pogleda na svijet koji sam dobio... Nema mi sada draže stvari nego otputovati negdje i otići u muzeje, vidjeti slike. Otvorio mi je to neke druge vidike. Kao što ih je košarka otvorila u jednom, i umjetnost je u drugom smjeru – gotovo u jednom dahu nam je pričao Lovre.

- Volim slikanje, ulje na platnu, olovku, bilo koju tehniku. Volim fotografiju, digitalnu ili analognu. Volim i tetoviranje, kiparstvo... Umjetnost mi je hobi, ali moram priznati da je u zadnje vrijeme malo zapostavljen zbog košarke. To je ipak normalno, to mi je hobi, a košarka i posao i hobi. Plan mi je nakon igračke karijere, kad god to bilo, upisati umjetničku akademiju. Imam osjećaj da je to potpuno neki drugi život koji čeka da krenem tim putem. Vidjet ćemo što nosi budućnost.

Koje motive voliš slikati, fotografirati?

- U srednjoj školi gotovo nijedan crtež nisam završio. Bilo je uvijek: ‘Profesore, moram ići na trening‘. Tri godine nakon završetka srednje, vratio sam se u školu po jednu sliku kako bih je završio. Sada mi doma visi uokvirena. Volim slikati i sportaše. Radio sam Tysona na velikom platnu 180 puta 140 centimetara, skoro u prirodnoj veličini, Maradonu...

Koliko ti je vremena trebalo za Tysona?

- Nekih pet-šest mjeseci. Imam mnogo ideja, ali ih ne stignem realizirati. Spremam ih, pa će doći na red jednog dana. A volim fotografirati kada putujem, kada sam s obitelji. Skupljam te trenutke, pa ću jednog dana listati albume i sjećati se gdje sam i s kim bio. Motivi su moj život i obitelj, nije mi cilj napraviti neku brutalnu fotografiju koja će se nekome svidjeti – rekao nam je Runjić, pa smo ga onda zamolili da nas za fintu fotografira. On je to napravio ‘za prave‘.

- Šaljem fotografiju kada je razvijem.

---

image
Nikola Vilić/Cropix
---

Koliko je star taj tvoj fotoaparat?

- Tridesetak godina, fotoaparat je na film. Sve je manualno, treba to znati namjestiti, pogoditi. To ima neke svoje čari.

A koliko čujemo dizajnirat ćeš i navijačku majicu KK Split?

- Zamolili su me iz kluba da jednu majicu dizajniram po svojoj želji, vezano za klub, grad. Ali nisam se još stigao time baviti.

Da li i inače takvo nešto dizajniraš?

- Crtao sam prijateljima tetovaže. Zamolio me Aleksandar Bursać da mu nacrtam tetovažu dok je on igrao u Zadru, a ja u tamošnjem Soniku. Svoju tetovažu Božice pobjede Nike nisam dizajnirao. Sve vezano za umjetnost me zanima, kiparstvo, freske u crkvama... Kada ljeti dobijemo malo slobodnog vremena volim obilaziti galerije.

Kada drugi pohrle na plaže, na ljetovanja...?

- Ja idem u Firencu, u galeriju. Sport i umjetnost su možda nekima malo nespojive stvari, ali takav sam.

---

image
Nikola Vilić/Cropix
---

---

image
Nikola Vilić/Cropix
---

---

image
Nikola Vilić/Cropix
---

---

image
Nikola Vilić/Cropix
---

---

image
Nikola Vilić/Cropix
---

---

image

Lovre Runjić s naslikanim Maradonom

Privatni album
---

---

image

Fotografija s putovanja

Privatni album
---

---

image

Ulje na platnu Lovre Runjića (kopija, nedovršeni rad)

Privatni album
---

---

image

Fotografija iz Đakova

Privatni album
---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Umjetnik pod košem [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [36] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) ) [extra_fields_search] => Umjetnik pod košem 2 0 11124 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2024-03-15 12:23:03 [created_by] => 3119 [created_by_alias] => Frane Vulas [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2024-03-15 19:16:06 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2024-03-15 19:15:46 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 278 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz košarke. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, košarka [secure] => 0 [page_title] => Košarka [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Kad ne zakucava, crta i fotografira: 'Tysona sam radio pola godine. Nakon karijere želim upisati umjetničku akademiju' page_title=Kad ne zakucava, crta i fotografira: 'Tysona sam radio pola godine. Nakon karijere želim upisati umjetničku akademiju' [metakey] => KK Split, Lovre Runjić, Admira Bet ABA liga, FAVBET Premijer liga, fotografija, slikanje, umjetnost [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2024\/03\/15\/26781100.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/15\/26781182.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/15\/26781183.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/15\/26781184.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/15\/26781185.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/15\/26781186.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/15\/26772369.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/15\/26772368.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/15\/26772367.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/15\/26772358.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/15\/26772356.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/15\/26772351.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/15\/26772349.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/15\/26772344.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/15\/26772342.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/15\/26772340.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Privatni album","Privatni album","Privatni album","Privatni album","Privatni album","Privatni album","Nikola Vili\u0107\/Cropix","Nikola Vili\u0107\/Cropix","Nikola Vili\u0107\/Cropix","Nikola Vili\u0107\/Cropix","Nikola Vili\u0107\/Cropix","Nikola Vili\u0107\/Cropix","Nikola Vili\u0107\/Cropix","Nikola Vili\u0107\/Cropix","Nikola Vili\u0107\/Cropix","Nikola Vili\u0107\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Mike Tyson by Lovre Runji\u0107<\/p>","

Fotografija s putovanja<\/p>","

Ulje na platnu Lovre Runji\u0107a (kopija, nedovr\u0161eni rad)<\/p>","

Lovre Runji\u0107 s naslikanim Maradonom<\/p>","

Diego Armando Maradona by Lovre Runji\u0107<\/p>","

Fotografija iz \u0110akova<\/p>","","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1136x1104","hd_26781100_1920.jpg":"1920x1080","k_26781100_1280.jpg":"1280x1280","k_26781100_1024.jpg":"1024x1024","k_26781100_640.jpg":"640x640","k_26781100_480.jpg":"480x480","k_26781100_340.jpg":"340x340","k_26781100_220.jpg":"220x220","o_26781100_1280.jpg":"1280x1243","o_26781100_1024.jpg":"1024x995","o_26781100_640.jpg":"640x621","o_26781100_480.jpg":"480x466","o_26781100_340.jpg":"340x330","o_26781100_220.jpg":"220x213","h_26781100_1280.jpg":"1280x854","h_26781100_1024.jpg":"1024x683","h_26781100_640.jpg":"640x427","h_26781100_480.jpg":"480x320","h_26781100_340.jpg":"340x227","h_26781100_220.jpg":"220x147","pp_26781100_1280.jpg":"1280x1628","pp_26781100_1024.jpg":"1024x1303","pp_26781100_640.jpg":"640x814","pp_26781100_480.jpg":"480x611","pp_26781100_340.jpg":"340x432","pp_26781100_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2869","hd_26781182_1920.jpg":"1920x1080","k_26781182_1280.jpg":"1280x1280","k_26781182_1024.jpg":"1024x1024","k_26781182_640.jpg":"640x640","k_26781182_480.jpg":"480x480","k_26781182_340.jpg":"340x340","k_26781182_220.jpg":"220x220","o_26781182_1280.jpg":"1280x1912","o_26781182_1024.jpg":"1024x1530","o_26781182_640.jpg":"640x956","o_26781182_480.jpg":"480x717","o_26781182_340.jpg":"340x508","o_26781182_220.jpg":"220x328","h_26781182_1280.jpg":"1280x854","h_26781182_1024.jpg":"1024x683","h_26781182_640.jpg":"640x427","h_26781182_480.jpg":"480x320","h_26781182_340.jpg":"340x227","h_26781182_220.jpg":"220x147","pp_26781182_1280.jpg":"1280x1628","pp_26781182_1024.jpg":"1024x1303","pp_26781182_640.jpg":"640x814","pp_26781182_480.jpg":"480x611","pp_26781182_340.jpg":"340x432","pp_26781182_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2475","hd_26781183_1920.jpg":"1920x1080","k_26781183_1280.jpg":"1280x1280","k_26781183_1024.jpg":"1024x1024","k_26781183_640.jpg":"640x640","k_26781183_480.jpg":"480x480","k_26781183_340.jpg":"340x340","k_26781183_220.jpg":"220x220","o_26781183_1280.jpg":"1280x1650","o_26781183_1024.jpg":"1024x1320","o_26781183_640.jpg":"640x825","o_26781183_480.jpg":"480x618","o_26781183_340.jpg":"340x438","o_26781183_220.jpg":"220x283","h_26781183_1280.jpg":"1280x854","h_26781183_1024.jpg":"1024x683","h_26781183_640.jpg":"640x427","h_26781183_480.jpg":"480x320","h_26781183_340.jpg":"340x227","h_26781183_220.jpg":"220x147","pp_26781183_1280.jpg":"1280x1628","pp_26781183_1024.jpg":"1024x1303","pp_26781183_640.jpg":"640x814","pp_26781183_480.jpg":"480x611","pp_26781183_340.jpg":"340x432","pp_26781183_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1170x1466","hd_26781184_1920.jpg":"1920x1080","k_26781184_1280.jpg":"1280x1280","k_26781184_1024.jpg":"1024x1024","k_26781184_640.jpg":"640x640","k_26781184_480.jpg":"480x480","k_26781184_340.jpg":"340x340","k_26781184_220.jpg":"220x220","o_26781184_1280.jpg":"1280x1603","o_26781184_1024.jpg":"1024x1283","o_26781184_640.jpg":"640x801","o_26781184_480.jpg":"480x601","o_26781184_340.jpg":"340x426","o_26781184_220.jpg":"220x275","h_26781184_1280.jpg":"1280x854","h_26781184_1024.jpg":"1024x683","h_26781184_640.jpg":"640x427","h_26781184_480.jpg":"480x320","h_26781184_340.jpg":"340x227","h_26781184_220.jpg":"220x147","pp_26781184_1280.jpg":"1280x1628","pp_26781184_1024.jpg":"1024x1303","pp_26781184_640.jpg":"640x814","pp_26781184_480.jpg":"480x611","pp_26781184_340.jpg":"340x432","pp_26781184_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1170x1458","hd_26781185_1920.jpg":"1920x1080","k_26781185_1280.jpg":"1280x1280","k_26781185_1024.jpg":"1024x1024","k_26781185_640.jpg":"640x640","k_26781185_480.jpg":"480x480","k_26781185_340.jpg":"340x340","k_26781185_220.jpg":"220x220","o_26781185_1280.jpg":"1280x1595","o_26781185_1024.jpg":"1024x1276","o_26781185_640.jpg":"640x797","o_26781185_480.jpg":"480x598","o_26781185_340.jpg":"340x423","o_26781185_220.jpg":"220x274","h_26781185_1280.jpg":"1280x854","h_26781185_1024.jpg":"1024x683","h_26781185_640.jpg":"640x427","h_26781185_480.jpg":"480x320","h_26781185_340.jpg":"340x227","h_26781185_220.jpg":"220x147","pp_26781185_1280.jpg":"1280x1628","pp_26781185_1024.jpg":"1024x1303","pp_26781185_640.jpg":"640x814","pp_26781185_480.jpg":"480x611","pp_26781185_340.jpg":"340x432","pp_26781185_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2869","hd_26781186_1920.jpg":"1920x1080","k_26781186_1280.jpg":"1280x1280","k_26781186_1024.jpg":"1024x1024","k_26781186_640.jpg":"640x640","k_26781186_480.jpg":"480x480","k_26781186_340.jpg":"340x340","k_26781186_220.jpg":"220x220","o_26781186_1280.jpg":"1280x1912","o_26781186_1024.jpg":"1024x1530","o_26781186_640.jpg":"640x956","o_26781186_480.jpg":"480x717","o_26781186_340.jpg":"340x508","o_26781186_220.jpg":"220x328","h_26781186_1280.jpg":"1280x854","h_26781186_1024.jpg":"1024x683","h_26781186_640.jpg":"640x427","h_26781186_480.jpg":"480x320","h_26781186_340.jpg":"340x227","h_26781186_220.jpg":"220x147","pp_26781186_1280.jpg":"1280x1628","pp_26781186_1024.jpg":"1024x1303","pp_26781186_640.jpg":"640x814","pp_26781186_480.jpg":"480x611","pp_26781186_340.jpg":"340x432","pp_26781186_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_26772369_1920.jpg":"1920x1080","k_26772369_1280.jpg":"1280x1280","k_26772369_1024.jpg":"1024x1024","k_26772369_640.jpg":"640x640","k_26772369_480.jpg":"480x480","k_26772369_340.jpg":"340x340","k_26772369_220.jpg":"220x220","o_26772369_1280.jpg":"1280x853","o_26772369_1024.jpg":"1024x682","o_26772369_640.jpg":"640x426","o_26772369_480.jpg":"480x320","o_26772369_340.jpg":"340x226","o_26772369_220.jpg":"220x146","h_26772369_1280.jpg":"1280x854","h_26772369_1024.jpg":"1024x683","h_26772369_640.jpg":"640x427","h_26772369_480.jpg":"480x320","h_26772369_340.jpg":"340x227","h_26772369_220.jpg":"220x147","pp_26772369_1280.jpg":"1280x1628","pp_26772369_1024.jpg":"1024x1303","pp_26772369_640.jpg":"640x814","pp_26772369_480.jpg":"480x611","pp_26772369_340.jpg":"340x432","pp_26772369_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_26772368_1920.jpg":"1920x1080","k_26772368_1280.jpg":"1280x1280","k_26772368_1024.jpg":"1024x1024","k_26772368_640.jpg":"640x640","k_26772368_480.jpg":"480x480","k_26772368_340.jpg":"340x340","k_26772368_220.jpg":"220x220","o_26772368_1280.jpg":"1280x853","o_26772368_1024.jpg":"1024x682","o_26772368_640.jpg":"640x426","o_26772368_480.jpg":"480x320","o_26772368_340.jpg":"340x226","o_26772368_220.jpg":"220x146","h_26772368_1280.jpg":"1280x854","h_26772368_1024.jpg":"1024x683","h_26772368_640.jpg":"640x427","h_26772368_480.jpg":"480x320","h_26772368_340.jpg":"340x227","h_26772368_220.jpg":"220x147","pp_26772368_1280.jpg":"1280x1628","pp_26772368_1024.jpg":"1024x1303","pp_26772368_640.jpg":"640x814","pp_26772368_480.jpg":"480x611","pp_26772368_340.jpg":"340x432","pp_26772368_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2880","hd_26772367_1920.jpg":"1920x1080","k_26772367_1280.jpg":"1280x1280","k_26772367_1024.jpg":"1024x1024","k_26772367_640.jpg":"640x640","k_26772367_480.jpg":"480x480","k_26772367_340.jpg":"340x340","k_26772367_220.jpg":"220x220","o_26772367_1280.jpg":"1280x1920","o_26772367_1024.jpg":"1024x1536","o_26772367_640.jpg":"640x960","o_26772367_480.jpg":"480x720","o_26772367_340.jpg":"340x510","o_26772367_220.jpg":"220x330","h_26772367_1280.jpg":"1280x854","h_26772367_1024.jpg":"1024x683","h_26772367_640.jpg":"640x427","h_26772367_480.jpg":"480x320","h_26772367_340.jpg":"340x227","h_26772367_220.jpg":"220x147","pp_26772367_1280.jpg":"1280x1628","pp_26772367_1024.jpg":"1024x1303","pp_26772367_640.jpg":"640x814","pp_26772367_480.jpg":"480x611","pp_26772367_340.jpg":"340x432","pp_26772367_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_26772358_1920.jpg":"1920x1080","k_26772358_1280.jpg":"1280x1280","k_26772358_1024.jpg":"1024x1024","k_26772358_640.jpg":"640x640","k_26772358_480.jpg":"480x480","k_26772358_340.jpg":"340x340","k_26772358_220.jpg":"220x220","o_26772358_1280.jpg":"1280x853","o_26772358_1024.jpg":"1024x682","o_26772358_640.jpg":"640x426","o_26772358_480.jpg":"480x320","o_26772358_340.jpg":"340x226","o_26772358_220.jpg":"220x146","h_26772358_1280.jpg":"1280x854","h_26772358_1024.jpg":"1024x683","h_26772358_640.jpg":"640x427","h_26772358_480.jpg":"480x320","h_26772358_340.jpg":"340x227","h_26772358_220.jpg":"220x147","pp_26772358_1280.jpg":"1280x1628","pp_26772358_1024.jpg":"1024x1303","pp_26772358_640.jpg":"640x814","pp_26772358_480.jpg":"480x611","pp_26772358_340.jpg":"340x432","pp_26772358_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_26772356_1920.jpg":"1920x1080","k_26772356_1280.jpg":"1280x1280","k_26772356_1024.jpg":"1024x1024","k_26772356_640.jpg":"640x640","k_26772356_480.jpg":"480x480","k_26772356_340.jpg":"340x340","k_26772356_220.jpg":"220x220","o_26772356_1280.jpg":"1280x853","o_26772356_1024.jpg":"1024x682","o_26772356_640.jpg":"640x426","o_26772356_480.jpg":"480x320","o_26772356_340.jpg":"340x226","o_26772356_220.jpg":"220x146","h_26772356_1280.jpg":"1280x854","h_26772356_1024.jpg":"1024x683","h_26772356_640.jpg":"640x427","h_26772356_480.jpg":"480x320","h_26772356_340.jpg":"340x227","h_26772356_220.jpg":"220x147","pp_26772356_1280.jpg":"1280x1628","pp_26772356_1024.jpg":"1024x1303","pp_26772356_640.jpg":"640x814","pp_26772356_480.jpg":"480x611","pp_26772356_340.jpg":"340x432","pp_26772356_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2880","hd_26772351_1920.jpg":"1920x1080","k_26772351_1280.jpg":"1280x1280","k_26772351_1024.jpg":"1024x1024","k_26772351_640.jpg":"640x640","k_26772351_480.jpg":"480x480","k_26772351_340.jpg":"340x340","k_26772351_220.jpg":"220x220","o_26772351_1280.jpg":"1280x1920","o_26772351_1024.jpg":"1024x1536","o_26772351_640.jpg":"640x960","o_26772351_480.jpg":"480x720","o_26772351_340.jpg":"340x510","o_26772351_220.jpg":"220x330","h_26772351_1280.jpg":"1280x854","h_26772351_1024.jpg":"1024x683","h_26772351_640.jpg":"640x427","h_26772351_480.jpg":"480x320","h_26772351_340.jpg":"340x227","h_26772351_220.jpg":"220x147","pp_26772351_1280.jpg":"1280x1628","pp_26772351_1024.jpg":"1024x1303","pp_26772351_640.jpg":"640x814","pp_26772351_480.jpg":"480x611","pp_26772351_340.jpg":"340x432","pp_26772351_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2880","hd_26772349_1920.jpg":"1920x1080","k_26772349_1280.jpg":"1280x1280","k_26772349_1024.jpg":"1024x1024","k_26772349_640.jpg":"640x640","k_26772349_480.jpg":"480x480","k_26772349_340.jpg":"340x340","k_26772349_220.jpg":"220x220","o_26772349_1280.jpg":"1280x1920","o_26772349_1024.jpg":"1024x1536","o_26772349_640.jpg":"640x960","o_26772349_480.jpg":"480x720","o_26772349_340.jpg":"340x510","o_26772349_220.jpg":"220x330","h_26772349_1280.jpg":"1280x854","h_26772349_1024.jpg":"1024x683","h_26772349_640.jpg":"640x427","h_26772349_480.jpg":"480x320","h_26772349_340.jpg":"340x227","h_26772349_220.jpg":"220x147","pp_26772349_1280.jpg":"1280x1628","pp_26772349_1024.jpg":"1024x1303","pp_26772349_640.jpg":"640x814","pp_26772349_480.jpg":"480x611","pp_26772349_340.jpg":"340x432","pp_26772349_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2880","hd_26772344_1920.jpg":"1920x1080","k_26772344_1280.jpg":"1280x1280","k_26772344_1024.jpg":"1024x1024","k_26772344_640.jpg":"640x640","k_26772344_480.jpg":"480x480","k_26772344_340.jpg":"340x340","k_26772344_220.jpg":"220x220","o_26772344_1280.jpg":"1280x1920","o_26772344_1024.jpg":"1024x1536","o_26772344_640.jpg":"640x960","o_26772344_480.jpg":"480x720","o_26772344_340.jpg":"340x510","o_26772344_220.jpg":"220x330","h_26772344_1280.jpg":"1280x854","h_26772344_1024.jpg":"1024x683","h_26772344_640.jpg":"640x427","h_26772344_480.jpg":"480x320","h_26772344_340.jpg":"340x227","h_26772344_220.jpg":"220x147","pp_26772344_1280.jpg":"1280x1628","pp_26772344_1024.jpg":"1024x1303","pp_26772344_640.jpg":"640x814","pp_26772344_480.jpg":"480x611","pp_26772344_340.jpg":"340x432","pp_26772344_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2880","hd_26772342_1920.jpg":"1920x1080","k_26772342_1280.jpg":"1280x1280","k_26772342_1024.jpg":"1024x1024","k_26772342_640.jpg":"640x640","k_26772342_480.jpg":"480x480","k_26772342_340.jpg":"340x340","k_26772342_220.jpg":"220x220","o_26772342_1280.jpg":"1280x1920","o_26772342_1024.jpg":"1024x1536","o_26772342_640.jpg":"640x960","o_26772342_480.jpg":"480x720","o_26772342_340.jpg":"340x510","o_26772342_220.jpg":"220x330","h_26772342_1280.jpg":"1280x854","h_26772342_1024.jpg":"1024x683","h_26772342_640.jpg":"640x427","h_26772342_480.jpg":"480x320","h_26772342_340.jpg":"340x227","h_26772342_220.jpg":"220x147","pp_26772342_1280.jpg":"1280x1628","pp_26772342_1024.jpg":"1024x1303","pp_26772342_640.jpg":"640x814","pp_26772342_480.jpg":"480x611","pp_26772342_340.jpg":"340x432","pp_26772342_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_26772340_1920.jpg":"1920x1080","k_26772340_1280.jpg":"1280x1280","k_26772340_1024.jpg":"1024x1024","k_26772340_640.jpg":"640x640","k_26772340_480.jpg":"480x480","k_26772340_340.jpg":"340x340","k_26772340_220.jpg":"220x220","o_26772340_1280.jpg":"1280x853","o_26772340_1024.jpg":"1024x682","o_26772340_640.jpg":"640x426","o_26772340_480.jpg":"480x320","o_26772340_340.jpg":"340x226","o_26772340_220.jpg":"220x146","h_26772340_1280.jpg":"1280x854","h_26772340_1024.jpg":"1024x683","h_26772340_640.jpg":"640x427","h_26772340_480.jpg":"480x320","h_26772340_340.jpg":"340x227","h_26772340_220.jpg":"220x147","pp_26772340_1280.jpg":"1280x1628","pp_26772340_1024.jpg":"1024x1303","pp_26772340_640.jpg":"640x814","pp_26772340_480.jpg":"480x611","pp_26772340_340.jpg":"340x432","pp_26772340_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 278 [name] => Košarka [alias] => kosarka [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 4 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7575557 Threads: 6 Questions: 1546556077 Slow queries: 4710425 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 111090141 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 46 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front03 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/kosarka ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) [1] => stdClass Object ( [id] => 278 [name] => Košarka [alias] => kosarka [parent] => 255 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /sport/kosarka ) ) [link] => /sport/kosarka/kad-ne-zakucava-crta-i-fotografira-naslikao-sam-maradonu-i-tysona-nakon-karijere-zelim-na-umjetnicku-akademiju-1372647 [printLink] => /sport/kosarka/kad-ne-zakucava-crta-i-fotografira-naslikao-sam-maradonu-i-tysona-nakon-karijere-zelim-na-umjetnicku-akademiju-1372647?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 679263 [name] => KK Split [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => kk-split [link] => /tag/kk-split ) [1] => stdClass Object ( [id] => 653745 [name] => Lovre Runjić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-10-22 10:46:42 [main_article_id] => 0 [alias] => lovre-runjic [link] => /tag/lovre-runjic ) [2] => stdClass Object ( [id] => 751947 [name] => Admira Bet ABA liga [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2024-03-15 13:57:21 [main_article_id] => 0 [alias] => admira-bet-aba-liga [link] => /tag/admira-bet-aba-liga ) [3] => stdClass Object ( [id] => 732921 [name] => FAVBET Premijer liga [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-10-11 22:02:49 [main_article_id] => 0 [alias] => favbet-premijer-liga [link] => /tag/favbet-premijer-liga ) [4] => stdClass Object ( [id] => 300949 [name] => fotografija [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => fotografija [link] => /tag/fotografija ) [5] => stdClass Object ( [id] => 479319 [name] => slikanje [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => slikanje [link] => /tag/slikanje ) [6] => stdClass Object ( [id] => 423379 [name] => umjetnost [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => umjetnost [link] => /tag/umjetnost ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Umjetnik pod košem [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [Important_article] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Kad ne zakucava, crta i fotografira: ‘Naslikao sam Maradonu i Tysona. Nakon karijere želim na umjetničku akademiju‘ [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3119 [name] => Frane Vulas [username] => frane-vulas [email] => frane-vulas@sd.hr [password] => $2y$10$.2A9D/90PPIqW47kf/JLQOTC7/Z1acGaABYnEiIC.WrY0kMbQMxJa [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/frane-vulas-3119 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1637 [gender] => m [description] => [image] => 1637.png [url] => [group] => 4 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"28","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/authors/1637.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/15/26781100.jpg [galleryCount] => 16 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Privatni album [mainImageDesc] =>

Mike Tyson by Lovre Runjić

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/15/26781100.jpg [title] =>

Mike Tyson by Lovre Runjić

Privatni album ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/15/26781182.jpg [title] =>

Fotografija s putovanja

Privatni album ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/15/26781183.jpg [title] =>

Ulje na platnu Lovre Runjića (kopija, nedovršeni rad)

Privatni album ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/15/26781184.jpg [title] =>

Lovre Runjić s naslikanim Maradonom

Privatni album ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/15/26781185.jpg [title] =>

Diego Armando Maradona by Lovre Runjić

Privatni album ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/15/26781186.jpg [title] =>

Fotografija iz Đakova

Privatni album ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/15/26772369.jpg [title] => Nikola Vilić/Cropix ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/15/26772368.jpg [title] => Nikola Vilić/Cropix ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/15/26772367.jpg [title] => Nikola Vilić/Cropix ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/15/26772358.jpg [title] => Nikola Vilić/Cropix ) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/15/26772356.jpg [title] => Nikola Vilić/Cropix ) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/15/26772351.jpg [title] => Nikola Vilić/Cropix ) [12] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/15/26772349.jpg [title] => Nikola Vilić/Cropix ) [13] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/15/26772344.jpg [title] => Nikola Vilić/Cropix ) [14] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/15/26772342.jpg [title] => Nikola Vilić/Cropix ) [15] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/15/26772340.jpg [title] => Nikola Vilić/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Lovre Runjić, umjetnik pod obručima. Nije 23-godišnji košarkaš Splita zaslužio taj naziv samo zbog efektnih zakucavanja, nebeskih skokova, energije koju emitira na parketu. Važan član momčadi trenera Slavena Rimca demantirao je stereotipe o tipičnim košarkašima, sportašima jer osim narančaste lopte voli i slikanje, fotografiju...

Kako bi Ameri rekli on je košarkaš ‘slash‘ fotograf ‘slash‘ slikar. A kao i za košarku, i za to je Lovre jako talentiran. Košarka je njegova ljubav i posao, umjetnost hobi i – ljubavnica. No, dok traje sezona fokus je isključivo na košarci. Prilika za osvajanje kupa na domaćem terenu na Gripama je propuštena, ali ove sezone ‘žuti‘ su opet u borbi za plasman u doigravanje regionalne lige što bi bio povijesni uspjeh. A Split također sanja osvajanje naslova prvaka Hrvatske, želi s trona skinuti Zadar.

- Nezahvalno je u ovo vrijeme davati ocjenu sezone, ali iskreno, nisam zadovoljan što se tiče njenog dosadašnjeg dijela – rekao je u startu intervjua Runjić.

- Zadovoljan sam time što smo kao momčad očigledno napredovali. Tražili smo se, imali smo i promjena igrača. Trebalo nam je vremena dok smo se navikli jedan na drugoga, pa su stigle ozljede koje su izbacile neke igrače na duže razdoblje. Bilo je uspona i padova. No, ukupno nisam zadovoljan. Imali smo veliku šansu osvojiti kup, a nismo to napravili. Tu sam od 14. godine, volio bih nešto napokon osvojiti. Vjerujem da idemo u dobrom smjeru. Nadam se da ćemo na zajedničkoj večeri na kraju sezone biti sretni što smo napokon osvojili trofej – poželio je Runjić.

---

image
Nikola Vilić/Cropix
---

Trofej klub čeka dugih 20 godina. Stvara li vama igračima to dodatan pritisak?

- Ne, ali stvara nam to što vidimo koliko smo blizu toga, a nismo ga još uspjeli osvojiti. Da igramo najbolje na svijetu, svi zabijamo po 20 poena, ako ništa ne osvojimo to će se zaboraviti. Svaka čast svim igračima koji su nešto osvajali, naročito više puta. Pogotovo onima koji su to radili u Jugoplastici, koji su triput zaredom bili prvaci Europe.

Split je u borbi za plasman u play off Admiral Bet ABA lige. To vam je lani za dlaku pobjeglo?

- Prošlu sezonu smo završili s deset pobjeda koliko ih imamo sada (još su četiri kola do kraja, nap.a.). Mislimo da će nam za play off trebati 12-13 pobjeda. Raspored nije lagan, ali imamo veliku priliku. Ovisi o nama hoćemo li je iskoristiti. Nadam se da smo nešto naučili iz prilike koju lani nismo iskoristili i da ćemo je sada zgrabiti. Volio bih da dva ili čak sva tri hrvatska kluba odu u doigravanje. Ne bih mogao podnijeti onaj ružan osjećaj da nam je opet nedostajala jedna pobjeda. Najgore mi je kada sam nakon prošlosezonskog finala prvenstva Hrvatske (0:3 za Zadar, nap.a.) doma gledao onu plaketu na kojoj je pisalo ‘sudionik finala‘. Nisam znao što ću s tim. To nije za staviti na policu. Ne mogu to pokazivati ljudima. Želim nešto osvojiti.

---

image
Nikola Vilić/Cropix
---

Trofej je neostvareni san.

- Želim trofej. U klubu sam deset godina, od kadeta, a još nisam osjetio kako je nešto osvojiti. Naša čistačica teta Elena je svih tih 20 godina provela u klubu. Sanja da neće otići u mirovinu bez osvojenog trofeja.

Koliko si zadovoljan vlastitom sezonom? Bilo je dosta amplituda, od odličnih partija i titule MVP-a kola regionalne lige nakon 20 poena i 16 koševa u susretu protiv Mornara u Baru, do susreta u kojima si imao sporednu ulogu?

- U utakmici s Mornarom sam igrao 30 minuta. Na početku me zaboljelo koljeno, ali sam igrao i otvorilo mi se. Perković je bio ozlijeđen i trebalo nam je nešto dodatno. Znao sam koliko nam znači napadački skok, da moram kažnjavati njihove greške. Kada smo ušli u svlačionicu čudio sam se kojih 16 skokova. Nisam se nadao da ću zabiti 20 poena i imati toliko skokova. Protiv Krke sam također dobro čuvao njihovog playmakera. U ABA ligi igram uz amplitude, ali ove bolje utakmice su mi na višoj razini nego prošle sezone.

Nekako malo ispod radara prolazi tvoj obrambeni učinak, energetski impuls koji daješ?

- Ove sezone se traže drugačije stvari od mene nego prošle. Moram se uklopiti, drugačija je momčad. Od mene se traže obrambeni zadaci, a u napadu što se otvori, kao recimo u susretu kod Studentskog centra kada smo se u zadnjoj četvrtini vratili nakon -19. Vezao sam u finišu susreta dvije trice... Imam više samopouzdanja nego lani, ali uloga mi je drugačija. Nisam Shorty (Shorter, nap.a.) koji će zabiti 20, moji su ključni zadaci obrana, skok, pa nekad moram čuvati njihovog playmakera, u napadu kazniti njihovu grešku... Gledam sve to kao neki izazov, ali treba mi vremena i da razvijem sve te aspekte igre. Ne želim biti limitiran igrač.

---

image

Diego Armando Maradona by Lovre Runjić

Privatni album
---

Između ostalog i zbog toga što imaš fizičke predispozicije da možeš odraditi neke aspekte igre koji mnogi ne mogu?

- Vidim napredak, možda se to s tribine najbolje ne vidi.

Bivši izbornik Aleksandar Petrović pozvao te lani u ovo vrijeme u reprezentaciju?

- Volio bih postati stalan član reprezentacije, ići na velika natjecanja. Sada imamo šansu za odlazak na OI, a iduće su 2028. godine. Tada bih trebao biti u najboljim igračkim godinama. Odlazak na Igre s reprezentacijom bio bi mi san koji ni u najluđim snovima nisam mogao sanjati. Sjećam se kako sam u sezoni 2017/18 prvi put išao na okupljanje U18 reprezentacije. Iz Trogira gdje sam počeo, došao sam tada do reprezentacije. A sjećam se i osjećaja kada je stigao poziv za seniorsku reprezentaciju. To je nešto posebno, nastupaš za svoju državu.

Počeo si u svom Trogiru.

- Rodio sam se i prvih 14 godina sam živio u Trogiru. Tamo sam počeo igrati. Ante Bilić mi je bio jedan od prvih trenera. Tada sam prešao u Split. Nakon par godina moji su počeli graditi kuću na selu u Labinu u zaleđu Trogira, u Runjićima. Tamo su se preselili.

Guštaš li provoditi vrijeme u Labinu?

- Prvu godinu nakon povratka s posudbe u Soniku (u sezoni 2020/21, nap.a.) sam i živio tamo. Uživam biti tamo. Imam i njemačkog ovčara Mrcka kojem je deset godina. Volim s njim prošetati, taj mir, tišinu, volim domaću spizu. Mater većinom radi kolače tako da bude i nešto slatko. Ali koliko god je tamo lijepo preselio sam u Split zbog prometnih gužvi i duge vožnje. Postalo mi je teško kada dođemo s gostovanja u tri ujutro još voziti i do Labina.

---

image
Nikola Vilić/Cropix
---

Nemoj samo pretjerivati s kolačima?

- Dokle god ovako treniramo mislim da s tim nema problema ha, ha. Pogotovo kada su u pitanju domaći kolači.

Pomogao si majci Rini upisati tečaj slastičarstva?

- Sestra i ja smo joj to poklonili za rođendan. Cijeli život voli raditi kolače, torte. Velika želja joj je bila otići na tečaj, a nikada to nije mogla. Oduševila se, mislila je da joj se to nikada neće ostvariti. Naučila je i usavršila dosta stvari koje kao amater nije znala, upoznala nove ljude. Završila je tromjesečni tečaj, sada joj slijedi završni ispit. Lijepo je vidjeti sretne roditelje. Majka (djevojački Miše, nap.a.) je igrala rukomet u Trogiru, u prvoj ekipi.

Ti si baš iz sportske obitelji, i tata Ivica je igrao košarku, a sestra Marijeta poznata odbojkašica?

- Tata je igrao u Trogiru, Dalvinu, Omišu... Kasnije je kratko bio i trener. Zbog njega sam počeo trenirati košarku, zbog toga što sam stalno s njim odlazio i gledao ga kako igra basket. Za jedan Božić sam, s mislim četiri godine, dobio ‘košarkni‘ balun. Kao dijete sam ga tako zvao ha, ha. Tako je sve krenulo. Nosio bih taj balun sa sobom kada god bih išao gledati oca.

Sestra Marijeta je profesionalna odbojkašica, sada igra u Azerbajdžanu za Absheron?

- Igrala je u Trogiru, Marini Kaštela, reprezentaciji, na faks je otišla u San Antonio u SAD. Sada već dugo profesionalno igra. Prošla je Tursku, Njemačku, sada je u Azerbajdžanu. Proputovala je svijeta. Ovog ljeta se udaje.

Tko je fotograf na vjenčanju?

- Ha, ha... To su riješili. Dolazim kao ponosni brat.

Ne vjerujem da ipak nećeš ponijeti fotoaparat?

- Naravno, volim to. Jedva čekam taj dan. Ne mogu još vjerovati da mi se da mi se sestra udaje.

---

image
Nikola Vilić/Cropix
---

Hobiji su ti fotografija, slikanje...?

- Kada sam s 14 godina iz Trogira prelazio u Split gdje sam živio s bakom i djedom, upisao sam Umjetničku školu jer me to od malih nogu privlačilo. To mi je jedna od boljih odluka zbog toga što sam upoznao ljude, zbog stvari koje sam naučio, pogleda na svijet koji sam dobio... Nema mi sada draže stvari nego otputovati negdje i otići u muzeje, vidjeti slike. Otvorio mi je to neke druge vidike. Kao što ih je košarka otvorila u jednom, i umjetnost je u drugom smjeru – gotovo u jednom dahu nam je pričao Lovre.

- Volim slikanje, ulje na platnu, olovku, bilo koju tehniku. Volim fotografiju, digitalnu ili analognu. Volim i tetoviranje, kiparstvo... Umjetnost mi je hobi, ali moram priznati da je u zadnje vrijeme malo zapostavljen zbog košarke. To je ipak normalno, to mi je hobi, a košarka i posao i hobi. Plan mi je nakon igračke karijere, kad god to bilo, upisati umjetničku akademiju. Imam osjećaj da je to potpuno neki drugi život koji čeka da krenem tim putem. Vidjet ćemo što nosi budućnost.

Koje motive voliš slikati, fotografirati?

- U srednjoj školi gotovo nijedan crtež nisam završio. Bilo je uvijek: ‘Profesore, moram ići na trening‘. Tri godine nakon završetka srednje, vratio sam se u školu po jednu sliku kako bih je završio. Sada mi doma visi uokvirena. Volim slikati i sportaše. Radio sam Tysona na velikom platnu 180 puta 140 centimetara, skoro u prirodnoj veličini, Maradonu...

Koliko ti je vremena trebalo za Tysona?

- Nekih pet-šest mjeseci. Imam mnogo ideja, ali ih ne stignem realizirati. Spremam ih, pa će doći na red jednog dana. A volim fotografirati kada putujem, kada sam s obitelji. Skupljam te trenutke, pa ću jednog dana listati albume i sjećati se gdje sam i s kim bio. Motivi su moj život i obitelj, nije mi cilj napraviti neku brutalnu fotografiju koja će se nekome svidjeti – rekao nam je Runjić, pa smo ga onda zamolili da nas za fintu fotografira. On je to napravio ‘za prave‘.

- Šaljem fotografiju kada je razvijem.

---

image
Nikola Vilić/Cropix
---

Koliko je star taj tvoj fotoaparat?

- Tridesetak godina, fotoaparat je na film. Sve je manualno, treba to znati namjestiti, pogoditi. To ima neke svoje čari.

A koliko čujemo dizajnirat ćeš i navijačku majicu KK Split?

- Zamolili su me iz kluba da jednu majicu dizajniram po svojoj želji, vezano za klub, grad. Ali nisam se još stigao time baviti.

Da li i inače takvo nešto dizajniraš?

- Crtao sam prijateljima tetovaže. Zamolio me Aleksandar Bursać da mu nacrtam tetovažu dok je on igrao u Zadru, a ja u tamošnjem Soniku. Svoju tetovažu Božice pobjede Nike nisam dizajnirao. Sve vezano za umjetnost me zanima, kiparstvo, freske u crkvama... Kada ljeti dobijemo malo slobodnog vremena volim obilaziti galerije.

Kada drugi pohrle na plaže, na ljetovanja...?

- Ja idem u Firencu, u galeriju. Sport i umjetnost su možda nekima malo nespojive stvari, ali takav sam.

---

image
Nikola Vilić/Cropix
---

---

image
Nikola Vilić/Cropix
---

---

image
Nikola Vilić/Cropix
---

---

image
Nikola Vilić/Cropix
---

---

image
Nikola Vilić/Cropix
---

---

image

Lovre Runjić s naslikanim Maradonom

Privatni album
---

---

image

Fotografija s putovanja

Privatni album
---

---

image

Ulje na platnu Lovre Runjića (kopija, nedovršeni rad)

Privatni album
---

---

image

Fotografija iz Đakova

Privatni album
---

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Privatni album Privatni album Privatni album Privatni album Privatni album Privatni album Nikola Vilić/Cropix Nikola Vilić/Cropix Nikola Vilić/Cropix Nikola Vilić/Cropix Nikola Vilić/Cropix Nikola Vilić/Cropix Nikola Vilić/Cropix Nikola Vilić/Cropix Nikola Vilić/Cropix Nikola Vilić/Cropix
Privatni album

Mike Tyson by Lovre Runjić

Privatni album

Fotografija s putovanja

Privatni album

Ulje na platnu Lovre Runjića (kopija, nedovršeni rad)

Privatni album

Lovre Runjić s naslikanim Maradonom

Privatni album

Diego Armando Maradona by Lovre Runjić

Privatni album

Fotografija iz Đakova

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/kosarka/kad-ne-zakucava-crta-i-fotografira-naslikao-sam-maradonu-i-tysona-nakon-karijere-zelim-na-umjetnicku-akademiju-1372647 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=7e55f6f890990f3c8a49c4b7d43b4a44aa289192 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Kad+ne+zakucava%2C+crta+i+fotografira%3A+%E2%80%98Naslikao+sam+Maradonu+i+Tysona.+Nakon+karijere+%C5%BEelim+na+umjetni%C4%8Dku+akademiju%E2%80%98&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fkosarka%2Fkad-ne-zakucava-crta-i-fotografira-naslikao-sam-maradonu-i-tysona-nakon-karijere-zelim-na-umjetnicku-akademiju-1372647 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fkosarka%2Fkad-ne-zakucava-crta-i-fotografira-naslikao-sam-maradonu-i-tysona-nakon-karijere-zelim-na-umjetnicku-akademiju-1372647 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Umjetnik pod košem [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [36] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) )
StoryEditorOCM
KošarkaUmjetnik pod košem

Kad ne zakucava, crta i fotografira: ‘Naslikao sam Maradonu i Tysona. Nakon karijere želim na umjetničku akademiju‘

Piše Frane Vulas
15. ožujka 2024. - 20:15

Lovre Runjić, umjetnik pod obručima. Nije 23-godišnji košarkaš Splita zaslužio taj naziv samo zbog efektnih zakucavanja, nebeskih skokova, energije koju emitira na parketu. Važan član momčadi trenera Slavena Rimca demantirao je stereotipe o tipičnim košarkašima, sportašima jer osim narančaste lopte voli i slikanje, fotografiju...

Kako bi Ameri rekli on je košarkaš ‘slash‘ fotograf ‘slash‘ slikar. A kao i za košarku, i za to je Lovre jako talentiran. Košarka je njegova ljubav i posao, umjetnost hobi i – ljubavnica. No, dok traje sezona fokus je isključivo na košarci. Prilika za osvajanje kupa na domaćem terenu na Gripama je propuštena, ali ove sezone ‘žuti‘ su opet u borbi za plasman u doigravanje regionalne lige što bi bio povijesni uspjeh. A Split također sanja osvajanje n...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. svibanj 2024 01:34