StoryEditorOCM
KošarkaKOŠARKA

BARCELONA SE NIJE SMRZLA U RUSIJI Nitko kao Tomić

Piše i snimio: Tonči Vlašić
29. prosinca 2017. - 21:18

Dočekala je Barcelona svojih pet minuta, i to u gostima kod Khimkija. Prekinula je niz od pet poraza u Euroligi. Dobila u 15. kolu sa 79:65 te stigla do pete pobjede.

Junak Barcelone u Rusiji zove se Ante Tomić. U prvoj četvrtini, koju je dobila s 25:15, Tomić je ubacio 7 koševa, imao 2 asistencije. Na kraju 12 koševa, s Kevinom Seraphinom i Victorom Claverom podijelio je laskavi naslov prvog strijelca momčadi, a s 8 skokova bio je prvi skakač, i to ne samo Barcelone, već utakmice. Imao je i četiri asistencije, te jednu blokadu. Promašio je prvi šut iz igre, a do kraja utakmice pogodio svih pet. Plus pogodio dva od četiri slobodna bacanja.

Valorizacija 22 – najbolji igrač utakmice. Po tome je nadmašio čak i prvog strijelca Khimkija, Alexey Shveda, koji je postigao 22 koša, ali uz slab šut iz igre. Pogodio je ruski reprezentativac 5 od 17 lopti.

Khimki je na diobi sedmog mjesta nakon prvog dijela lige s 8 pobjeda i 7 poraza, Barcelona u ovom trenutku zaostaje tri pobjede od mjesta koje vodi u doigravanje za prvaka. Nema pauze. Već idući tjedan se igra prvo kolo drugog dijela. Barcelona nema lagan zadatak. U goste joj 4. siječnja stiže vodeći CSKA, koji ima 11 pobjeda, ali još nije odigrao utakmicu 15. kola u kojoj je gost Baskonie
 

26. travanj 2024 16:44