StoryEditorOCM
KošarkaKOŠARKA

PRVA HRVATSKA LIGA Ragusa dobila Split u Splitu te prvi dio zaključila na trećem mjestu!  

16. prosinca 2017. - 20:31

Sa četiri pobjede zaključila je Ragusa 2017. godinu u Prvoj hrvatskoj ligi te je na kraju prvoj dijela, ima šest pobjede i četiri poraza, opet visoko na tablici. U novu, 2018 godinu, ući će s trećeg mjesta. Ispred su samo dvije zagrebačke ekipe, Trešnjevka 2009., koja je bez poraza te s jednim porazom Medveščak.

Nakon Dubrave kod kuće, Broda na Savi u gostima te Šibenika kod kuće, prvi dio ligaškog dijela zaključila je uspjehom u Splitu protiv Splita sa 65:59 (11:12, 21:13, 14:20, 19:14). Najviše su povukle Romana Stojanović i Josipa Zovko. Stojanović je postigla najviše - 22 koša te imala je 6 skokova i 2 asistencije, dok je Zovko ostvarila 'double double': 21 koš i 12 skokova. Međutim, bez doprinosa ostalih ne bi išlo. Katarina Matijević je ubacila 9 koševa, imala 8 skokova i 3 asistencije, Ana Haklička je utakmicu zaključila sa 7 koševa, 6 skokova, 6 asistencija i 4 osvojene lopte, Katarina Zarač i Ana Tomičić su postigle po 3 koša, Marta Erslan je imala 3 skoka i 2 asistencije, Karla Kalajžić 2 skoka, 1 asistencija, 4 osvojene lopte…

- Ulog je bio treće mjesto, ili će Split, ako dobije, biti treći ili ćemo mi dobiti te skočiti na treće mjesto. Zbog toga je bilo previše nervoze, pogotovo u prvoj četvrttini, koja je bila takoreći negledljiva (12:11 za Split). U drugoj četvrtini smo odigrali dosta bolje te se odvojili. Na odmor smo otišli sa sedam razlike. U trećoj četvrtini smo imali plus 10. Split se vratio s tri trice. Šest minuta prije kraja domaće su vodile s 55:50, ali nakon toga smo odigrali odlično u obrani. Katarina Zarač je pogodila važnu tricu. Viši smo od Splita. Znali smo to iskoristiti, te smo znali privesti utakmicu kraju. Kvalitetnija smo ekipa. Potvrdili smo to bez obzira što je naša pobjeda izražena sa samo šest koševa razlike - istaknuo je Zdravko Kitin, trener Raguse. 

Dubrovačka ekipa je sezonu u Prvoj hrvatskoj ligi otvorila pobjedom kod kuće protiv Plamena iz Požege. Nakon toga izgubila tri utakmice (Medveščak u Zagrebu, Trešnjevka 2009. u Gospinom polju te Podravac u gostima). Niz poraza su prekinule pobjedom kod kuće protiv Pule. Nakon toga poraz u Zadru od Zadra, a nakon Zadra - pjesma Raguse u četiri zadnja nastupa.  

- Zadovoljni smo zbog trećeg mjesta. Ako gledamo što se događalo, recimo kako smo imali priliku u Virju protiv Podravca ostvariti pobjedu te jesen učiniti još uspješnijom. Međutim, s obzirom na sve probleme s ozljedama koje smo imali i koje imamo, sad smo mjesec dana bez Ine Marin, možemo biti zadovoljni postignutim. Čestitam igračicama - rekao je Kitin.

19. travanj 2024 00:49