StoryEditorOCM
KošarkaDUBROVAČKI VJESNIK U ŠPANJOLSKOJ

RADOVIĆ SUDIO EL CLASICO, TOMIĆ IGRAO Ante nakon poraza: 'Za dobiti Real u Madridu treba ubaciti 90 koševa!'

Piše PSD.
15. prosinca 2017. - 06:22

MADRID Tekst i slike: Tonči Vlašić

Barcelona
nije uspjela u Euroligi što joj je pošlo za rukom u španjolskom prvenstvu - dobiti Real usred Madrida. Poražena je na kraju s 87:75. Luka Dončić je predvodio Real sa 16 koševa, 6 skokova i 7 asistencija. S druge strane prvi strijelac Barcelone je bio Ante Tomić, kojeg je više od 10.000 gledatelja u Wizink centru u Madridu dočekalo zvižducima. Isto je bilo kad bi primio loptu... Tomić je ubacio 12 koševa uz samo jedan promašaj iz igre. Za dva je pogodio 4 od 5 šuteva, slobodna bacanja je šutirao bez greške (4/4), imao 3 skoka i 2 asistencije za 13 minuta provedenih u igri. 

- Manje-više smo ispoštovali pravila, koja smo imali za utakmicu, ali generalno nismo igrali dobro. Nismo imali dobrih situacija u napadu za pobijediti Real, pogotovo ne u Madridu, gdje za dobiti utakmicu moraš zabiti 90 koševa. Mi to nismo uspjeli - reći će nakon El Clasica. 

Real Madrid je stigao do svoje šeste pobjede. Sad je na polovičnom učinku. Barcelona je ostala na četiri pobjede. Ovo joj je osmi poraz. Ni domaći nisu zadovoljni učinkom nakon 12. kola, a kamo li Barcelona. Real Madrid je otvorio sezonu sa četiri pobjede, a onda izgubio šest od sedam idućih utakmica. Dva puta je nanizao po tri poraza. Barcelona je otvorila sezonu pobjedom. Nakon toga tri poraza, pa pobjeda, pa dva poraza. Zatim, dvije pobjede, a sad je u Madridu upisala treću nulu zaredom.

- Jesmo li bolji ili ne u odnosu na prošlu sezonu? Dobro smo pokriveni na svim pozicijama, ali, na kraju se gleda rezultat, a on kad sad pogledaš nije dobar - rekao je 217 centimetara visoki Dubrovčanin.  

Navijači Real Madrida ga ne vole. Bio je njihov kad je došao u Španjolsku, a onda je dres Real Madrida zamijenio dresom Barcelone. Kad je Tomić 2015. osvojio naslov španjolskog prvaka, bio sjajan čitave sezone, najbolji u finalnoj seriji, španjolski mediji su napisali kako je 'Tomić najveći poklon koji je Real Madrid dao Barceloni'. Uglavnom, kad je Real Madrid gubio El Clasico, 'krivac' je bio Ante, koji zna uzvratiti udarac. Zna pokazati zube te su zato zvižduci na predstavljanju, kad ulazi u igru, kad primi loptu. Ove sezone njegova uloga je drugačija u odnosu na protekle. Nije više starter, prvi centar.

-  Prihvaćam svaku ulogu koja mi se dodijeli - naglasio je. 

Bio je ovo 22. El Clasico u najjačem europskom klupskom natjecanju. Real Madrid je izjednačio pobjedom na 11:11. U 13. kolu španjolsko prvenstvo u Euroligi: Real Madrid dočekuje Valenciju, a Barcelonin gost je Unicaja. 

Ogled u Madridu sudio je Sreten Radović. Dubrovčanin je bio glavni sudac. Ovo mu je 11. utakmica ove sezone u Euroligi. Sudi i Eurokup. Samo dva dana prije El Clasica u Madridu bio je u Berlinu, sudio Eurokup ogled između Albe i Limogesa

26. travanj 2024 18:50