StoryEditorOCM
KošarkaKOŠARKA

ORLANDO NA VRHU ISTOKA Što će biti s Hezonjom?

Piše i snimio: Tonči Vlašić
2. studenog 2017. - 10:18

Vodeća momčad Istoka, Orlando Magic, slavila je sa 101:99 u gostima protiv Memphisa, vodećeg sastava Zapada. Tim uspjehom Orlando je ostao na vrhu istočne konferencije, dok je Memphis izgubio vrh zapadne. Orlando ima omjer pobjeda i poraza 6/2, u odnosu na prethodnih osam sezona to mu je najbolji ulazak u novu sezonu, dok je Memphis sad na 5/3. Uz to Orlando je slavio u Memphisu nakon gotovo deset godina. Zadnji put mu je to uspjelo 23. siječnja 2008. godine.

Mario Hezonja je u Memphisu igrao samo 5 minuta i za to vrijeme je imao jedan neuspješan pokušaj za tricu. Utakmica u Memphisu bila je prva utakmica nakon što je klub odlučio da neće zadržati 22-godišnjeg Dubrovčanina i četvrtu godinu (sezona 2018./19.), a na što je imao pravo s obzirom na to da ga je u ljeto 2015. draftirao.

Američki mediji pišu kako je takvo što rijetkost kad je u pitanju igrač koji je bio među prvim 'pickovima' drafta, Hezonja je bio peti, ali isto tako se ističe kako u klubu nisu više oni koji su ga draftirali i doveli. Sad se postavlja dosta pitanja. Prvo kakva će uloga Hezonje biti ove sezone s obzirom na odluku kluba, a potom i to gdje će igrati ukoliko se ne promijeni situacija u Orlandu (ne bi bilo prvi put da klub, koji je donio odluku da ne produži ugovor, to na kraju ipak učini), ostaje li u NBA-u ili se vraća u Europu?

Naglašava se kako Hezonja sad ima priliku naći klub u kojem će dobiti veću minutažu, a nije tajna kako su interes da ga vide u svojim redovima već iskazali Sacramento Kingsi, zatim New York Knicksi i Oklahoma City Thunder.

- Ovo neće ništa promijeniti. Meni je i dalje cilj igrati. Učinit ću ono što mi trener kaže, ali želim igrati - rekao je Hezonja. Naglasio kako jedino na parketu može pokazati koliko može te kako se nada da će mu trener Frank Vogel dati priliku da igra, a on tu priliku iskoristiti i tako ipak dobiti novi ugovor u Orlandu. U prvih sedam utakmica ove sezone Hezonja nije igrao u samo jednoj, a kad se sve zbroji: igrao je u prosjeku 12 minuta, postizao 4,5 koša po utakmici, trice šutirao sa 62,5 posto uspješnosti.

- Nadam se kako će moja uloga u momčadi biti veća tijekom sezone kako bi mogao pokazati koliko vrijedim - jasan je prvi (i do danas) jedini Dubrovčanin u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta.

Orlando nakon uspjeha u Memphisu ima tri utakmice u nizu kod kuće: Chicago Bulls (3. studenog), Boston Celtics (5. studenog) i New York Knicks (8. studenog) nakon čega ga čekaju četiri u nizu u gostima....

18. travanj 2024 18:54