StoryEditorOCM
KošarkaKOŠARKAŠKI KLUB DUBROVNIK

NOVO IME U GOSPINOM POLJU Dubrovnik je još jači!

12. listopada 2017. - 23:45

Stiže Stjepan Tešija u Gospino polje. Košarkaški klub Dubrovnik je doveo novo pojačanje te s obzirom kakvu je momčad složio ovog ljeta – prvi je favorit južne skupine A-2 hrvatske lige. I prije nego su uspjeli 'zakačiti' i Tešiju, postigli dogovor s 27-godišnjim Kaštelaninom, dubrovački klub je bio jasan i glasan: 'Cilj nam je igrati iduće sezone u višem rangu, A-1 hrvatskoj ligi!'.

I ne samo to, već su najavili kako im je cilj već iduće sezone biti najbolji u A-1 hrvatskoj ligi te tako dohvatiti Premijer ligu, najveći rang.

Tešija je svoj košarkaški put počeo na splitskim Gripama. Prošao je sve uzraste. Stoji kako je s juniorima Splita 2007. bio prvak Hrvatske. Igrao je prije dvije sezone u A-1 Hrvatskoj ligi za Alkara (gotovo 15 koševa i više od 7 skokova po utakmici), prije toga za Split, Kaštelu, Dardu, Zagreb. Kratko bio i u Slovačkoj (Prievidzu ), a prošlu sezonu je proveo u Bugarskoj gdje je bio član Beroe, sastava koji je izgubio finale prvenstva. Ipak, iskusni krilni centar (206 centimetara), novi igrač Dubrovnika, vratio se iz Bugarske s dva trofeja (Kup Bugarske i Balkanska liga). Osim toga igrao je za sve mlađe uzrasne selekcije hrvatske reprezentacije. Sa sveučilišnom reprezentacijom Hrvatske osvojio je europsko zlato.

Debi za Dubrovnik Tešija bi trebao imati u nedjelju, 15. listopada, u Solinu protiv istoimenog domaćina u 1. kolu Kupa Hrvatske. Ukoliko Dubrovnik ostvari uspjeh, čeka ga u 2. kolu kod kuće ogled sa zadarskim Borik Puntamikom. Nova sezona u južnoj skupini A-2 hrvatske lige počinje prvi vikend u studenom.

Podsjetnik, Dubrovnik je već prije vratio Ivana Vodopiju, koji je od 2010. do 2014. bio u Zagrebu (prvo sezonu u dresu Gorice, a potom tri u dresu Dubrave). U ljeto 2016. opet je napustio matični klub. Otišao je u A-1 ligaša Škrljevo. Povratnik je i 28-godišnji Mario Hajdić, četiri godine stariji od Vodopije. Nekadašnji mladi reprezentativac je opet na parketu. Počeo je trenirati te bi i on trebao pomoći Dubrovniku u novoj sezoni. Novo (staro) ime u Gospinom polju je i Stipe Režić, koji nije dijete Dubrovnika, ali je već igrao za dubrovački klub. Režić stiže iz Kaštela.

Željko Vreća je trener prve momčadi Dubrovnika, Maro Lučić je pomoćnik, a šef struke Darko Kunce. 

Na slici:
Stjepan Tešija u dresu Alkara foto: Marin Sušić/hks-cbf.hr

26. travanj 2024 18:27