Sport Košarka

KOŠARKA

FIBA EUROPA CUP Andrić prošao kvalifikacije

KOŠARKA

Lukša Andrić je s mađarskim Szolnoki Olajom prošao uspješno kvalifikacije te se plasirao u skupinu 'H' FIBA Europa kupu u kojoj su još makedonski Karposh Sokoli (Skopje), ruski Nizhny Novgorod i još jedan mađarski sastav, Falco Vulcano.

Kako će Szolnoki Olaj proći dalje bilo je jasno već nakon prve utakmice drugog, posljednjeg kruga kvalifikacija kada je u svojoj dvorani nadigrao švedski Södertälje Kings s 23 koša razlike (86:63). U uzvratu je izgubio sa 75:73, međutim, samo jer je, kako piše u izvješćima, u posljednjoj četvrini počeo razmišljati o idućim utakmicama. Szolnoki Olaj je u Švedskoj dobio prvu četvrtinu s 10 razlike, na poluvremenu imao plus 12, a posljednju četvrtinu dočekao s 11 koševa viška.

Andrić, koji je bio najbolji u redovima mađarskog sastava u prvoj utakmici, MVP, u drugoj je ostao bez koša (imao je samo jedan neuspješan šut za dva), imao 3 skoka, 2 asistencije.  

U prvom krugu kvalifikacija Szolnoki Olaj je izbacio turski Trabzonspor. Nakon što je dobio kod kuće prvu utakmicu sa 108:98 (Andrić 17 koševa, 6 skokova), poražen je u gostima sa (samo) 77:68 (Andrić 6 koševa i 6 skokova). U prvoj utakmici protiv Södertälje Kingsa Andrić je postigao 8 koševa, imao 5 skokova, 8 asistencija i 1 blokadu.

Naslovnica Košarka

Najčitanije

Najnovije

Što je more izbacilo na plažu Banje?

Što je more izbacilo na plažu Banje?
Policija je potvrdila kako njihovi djelatnici upravo na plaži Banje provjeravaju što predstavlja neobični predme...
Što je more izbacilo na plažu Banje?

NBA Utakmica koju neće pamtiti po dobru

NBA Utakmica koju neće pamtiti po dobru
Četvrti poraz u nizu Orlando Magica, 15. u posljednjih 18 utakmica, ukupno 19. ove sezone u ukupno 30 utakmica. ...
NBA Utakmica koju neće pamtiti po dobru