StoryEditorOCM
KošarkaŽENSKI KOŠARKAŠKI KLUB RAGUSA

NOVA IGRAČICA Rijeku zamijenila Dubrovnikom, Ragusa kreće iz Celja, prvo protiv slovenskih prvakinja

Piše i snimio: Tonči Vlašić
4. listopada 2017. - 11:59

Počinje nova sezona za košarkašice Raguse. Prva stanica je Celje gdje ove srijede s početkom u 19 sati igraju susret 1. kola regionalne B-Travel WABA lige protiv branieljica naslova, ujedno slovenskih prvakinja i osvajačica Kupa Slovenije, Cinkarna Celje

Ragusa će u novoj sezoni igrati u tri natjecanja. Preostala dva su dva domaća natjecanja, A-1 liga i Kup Hrvatske 'Ružica Meglaj Rimac'. Prošle sezone Ragusa je bila najugodnije iznenađenje domaćeg prvenstva. Bila je treća, jedina koja se može pohvaliti kako je u sezoni dobila Medveščak, koji je na kraju uzeo oba domaća naslova. Spomenuti uspjeh donio joj je nastup u regionalnoj ligi, koja se igra u dvije skupine. Ragusa je u skupini 'B' u kojoj su uz Cinkarnu Celje još bugarska Montana 2003., dva kluba iz Srbije, Kraljevo i beogradski Partizan 1953., te Medveščak. Nakon deset utakmica u skupini četiri najbolje ekipe nastavljaju s natjecanjem.

Dubrovačka ekipa je doživjela promjene ovog ljeta. Otišla je Katarina Popović. Došle su Josipa Zovko, koja je već igrala za dubrovački klub, a koja je prošle sezone bila članica riječkog FSV-a. Vratila se u matični klub Ana Tomičić, koja je zadnjih sezona igrala za Split. Nova imena su Karla Kalajdžić iz Omiša te od prije neki dan 22-godišnja, 184 centimetra visoka Katarina Matijević (na slici). Igrala je za Kvarner, koji je odustao od natjecanja (zbog toga je Ragusa bila slobodna u 1. kolu domaćeg prvenstva), a prije igranja za riječku ekipu bila je dvije sezone u Austriji. Igra na poziciji 'četvorke'.

Ragusa će u Celju biti bez Ine Marin. Protiv Cinkarne Celje igrat će u sastavu: Katarina Matijević, Romana Stojanović, Petra Stanković, Ana Tomičić, Marija Pocrnjić, Katarina Zarač, Marta Erslan, Josipa Zovko, Karla Kalajdžić i Ana Haklička.

Trener Zdravko Kitin je još prije dolaska Matijević istaknuo kako je cilj Raguse u novoj sezoni igrati u jednom domaćem finale, prvenstva Hrvatske ili Kupa Hrvatske. U regionalnoj B-Travel WABA ligi želja im je izboriti drugi krug.

– Što nam je cilj u regionalnoj ligi? Budući smo novi, budući su nam suparnici nepoznanica, teško je u ovom trenutku reći nešto više. Prva nam je želja biti dobar suparnik, pružiti dobru igru. Ukoliko se ukaže prilika plasirati se u drugi krug, pokušat ćemo je iskoristiti. Što se tiče dva domaća natjecanja, da, tu nam je cilj igrati u barem jednom finalu – naglasio je Kitin.

Nakon Celja dvije kod kuće
Odigrali smo četiri pripremne utakmice, dvije na turniru u Banja Luci, gdje smo osvojili prvo mjesto, te dvije utakmice protiv Lovćena. Jednu na Cetinju, drugu u Gospinom polju. Sve četiri smo dobili. Nakon Celja čeka nas u subotu s počekom u 16 sati utakmica s Požegom u Gospinom polju. To je utakmica 2. kola A-1 Hrvatske lige, naša prva prvenstvena s obzirom na odustajanje Kvarnera. Četiri dana poslije Požege u srijedu, 11. listopada s početkom u 18.45 sati igramo s beogradskim Partizanom 1953. u Gospinom polju susret 2. kola regionalne lige – rekao je Kitin

Skupina 'B', 1. kolo
Srijeda, 4. listopada: Montana 2003. - Kraljevo (18.30 sati), Partizan 1953. - Medveščak Zagreb (19 sati), Cinkarna Celje - Ragusa (19 sati)

20. travanj 2024 15:39