Sport Košarka

DUBROVAČKI VJESNIK NA EUROBASKETU U RUMUNJSKOJ

ČEKALI SMO I DOČEKALI Rusija suparnik u osmini finala

DUBROVAČKI VJESNIK NA EUROBASKETU U RUMUNJSKOJ

Čeka nas u Istanbulu Rusija. Ako prođemo osminu finala, koju igramo u nedjelju, 10. rujnaj 20.30 sati, u četvrfinalu ćemo igrati s pobjednikom Litva – Grčka, a ako i to prođemo, te se plasirano u polufinale, tada ćemo se za finale tući s najboljim iz kvarteta: Srbija – Mađarska te Finska – Italija.

Na drugoj srani, gledajući odozgo prema dole: Španjolska – Turska i Njemačka – Francuska te Slovenija – Ukrajina i Latvija – Crna Gora.

Uoči zadnjeg dana natjecanja u skupini 'D', budući je u našoj skupini sve bilo jasno, bio je zanimljivo čuti koga bi naši željeli za suparnika: Tursku ili Rusiju. O tome je odlučivala zadnja utakmica u Istanbulu u skupini: Turska – Latvija. Dobije li domaćin, tada nam je on suparnik u osmini finala. Pobjeda Latvije na nas šalje Rusiju. Latvija je dobila Tursku s 89:79.

Kratko i jasno, većina je bila takvog mišljenja: Turska da se igra na neutralnom terenu, ali budući se završnica igra u Istanbulu, u tom slučaju Rusija.

Hrvatska je nastup u skupini zaključila s plus 38 protiv otpisane Češke, koja se vraća kući. Nije izborila završnicu. Hrvatska je druga u skupini 'C' te putuje u Istanbul skupa sa Španjolskom, koja je prva, Crnom Gorom, koja je treća te Mađarskom, koja je zauzela četvrto mjesto. Hrvatska je dobila četiri od pet utakmica u skupini. Nakon svake utakmice naših u Cluju smo bili sve zadovoljniji i zadovoljniji.

Naravno, sad tek kreće ono pravo. Kako za naše, tako i za ostale. Svima je jasno kako se više nema pravo na loš dan (čitaj poraz). 

Hrvatska - Češka 107:69
CLUJ Polyvalent dvorana. Gledatelja 737. Suci: Sahin (Italija), Rosso (Francuska) i Reid (Australija).
HRVATSKA: Krušlin (11), Popović (3), Simon (6), Šarić (18), Ukić (12), Žorić, Planinić (2), Bender (10), Buva (13), Ramljak (7), Tomas, Bogdanović (25). Izbornik: Aleksandar Petrović.
ČEŠKA: Auda (19), Hruban (15), Satoransky (2), Welsch, Palyza (12), Širina (6), Švrdlik (10), Peterka (3), Bohačik, Križ (2), Kyzlink. Izbornik: Ronen Ginzburg.
Četvrtine: 28:17, 26:23, 24:20, 29:9.

SKUPINA 'C' / CLUJ, RUMUNJSKA 1. Španjolska 5/0, 2. Hrvatska 4/1, 3. Crna Gora 3/2, 4. Mađarska 2/3, 5. Češka 1/4, 6. Rumunjska 0/5.

 

Naslovnica Košarka

Najčitanije

Najnovije

ŠPANJOLSKA Marinović strijelac, ali...

ŠPANJOLSKA Marinović strijelac, ali...
ElPozo Murcia za koju igra hrvatski reprezentativac iz Mokošice, Dario Marinović,pobjedom je započela novu sezon...
ŠPANJOLSKA Marinović strijelac, ali...