StoryEditorOCM
KošarkaDUBROVAČKI VJESNIK NA EUROBASKETU U RUMUNJSKOJ

POBJEDA U SLICI Hrvatska - Crna Gora 76:72

Piše PSD.
5. rujna 2017. - 00:47

CLUJ Tekst i slike: Tonči Vlašić

Otvorili smo puno bolje nego što je to bio slučaj u prve dvije utakmice protiv Mađarske i Rumunjske. Znali smo da ćemo teško zadržati takav nivo igre kroz cijelu utakmicu. Crna Gora se vratila, ali mi smo kontrolirali utakmicu te naša pobjeda nije došla u pitanje u niti jednom trenutku - naglasio je naš najbolji igrač na Eurobasketu, Bojan Bogdanović, nakon pobjede u 3. kolu skupine 'C' protiv Crne Gore sa 76:72. Hrvatska je dva kola prije natjecanja u skupini osigurala plasman u osminu finala.

Do kraja natjecanja u skupini Hrvatska igra u utorak, 5 rujna protiv Španjolske (16.45 sati po hrvatskom vremenu) te u četvrtak, 7. rujna protiv Češke (14.30 sati). Potom ide u Istanbul na završnicu. Osminu finala igra u nedjelju, 10. rujna. Protiv koga i kada znat će se tek nakon što se odigraju sve utakmice u Cluju, ali i u skupini 'D', koja se igra u Istanbulu. Naime, u osmini finala se križaju skupine 'C' i 'D'. Prvi iz skupine 'C' igra protiv četvrtog iz skupine 'D', drugi iz skupine 'C' protiv trećeg z skupine 'D', itd. 

U skupini 'C' nakon 3. kola vode Španjolska i Hrvatska s 3/0, Crna Gora, Mađarska i Češka imaju po 1/2, a Rumunjska 0/3, dok je u skupini 'D' prva Rusija s 3/0, Latvija i Srbija imaju po 2/1, Turska i Belgija po 1/2 te Velika Britanija 0/3. 

19. travanj 2024 05:50